Followers

Wednesday, May 29, 2019

Assalamualaikum,

Siapa dah buat full health check? Angkat tangan!

OK sebelum tu, nak bagitau entry ni didraf pada bulan Ogos 2017. Ya ampunnn.. lamanya dalam draft. haha... takpelah, tak mo terlepas  untuk berkongsi benda baik kat blog ni...

Yang sebenarnya, nak cerita pun dah tak berapa nak ingat jalan cerita. Cerita apa yg ingat je lah ye. Check up ni sebenarnya dianjurkan oleh opis saya. FOC chuols.. mesti la tak nak lepas peluang kan. Ok, kita pun queue n buatlah check up. Results bukan dpt pada hari yang sama. Ada kot beberapa minggu.



So, nak share la resultsnya.

Nampaknya bacaan kolestrol semua cantik, uric acid n calcium pun dalam range.. bacaan gula pun ok. Alhamdulillah..



Adoi dah tak ingat dah maksud angka2 ni. Seingat saya dia kata saya kena tambah sikit muscle kat bahagian tangan kot. bagi seimbang.. haha.. saya kata dah dok carry baby ke hulu ke hilir pun tak cukup ke? Dia kata, kena tambah lagi. huhu...


Total fat pun ok kot (masa ni la.. skrg tak tau) .. lemak di kawasan perut masih dlm level selamat.. ada dengar pakar tu advise org yg ada masalah kat perut ni.. untuk tambah pengambilan omega 3. Sebab lemak di kawasan perut ni tak bagus.. tanda2 ada banyak lemak sekeliling organ kita. So nak pecahkan lemak2 ni .. antara tipsnya ambil sumber yg tinggi omega 3. Saya happy la.. sebab mmg dok consume Shaklee Omegaguard! Sumber omega3 ku. hehehe..

OK ..till we meet again. Nak balik dah.. assalamualaikum!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...