Followers

Thursday, April 30, 2015

Demo Lecithin Sebagai Ejen Pemecah Lemak

Selama ni dok makan Lecithin, mungkin ramai yang tak tau pun macam mana yang dikatakan ia sebagai pengemulsi lemak semulajadi. Mengapa Lecithin disyorkan kepada mereka yang nak buang lemak berlebihan dalam badan. Jom kita tengok demo Lecithin ni untuk membayangkan apa yang berlaku dalam badan kita ;)

Terima kasih kpd  Opiya Onel atas demo di atas. :)

Haa, nampak tak macam mana lemak tu melekat pada lecithin. So sekarang tugas ALFAFA pula sebagai fiber, untuk angkut keluar lemak itu daripada badan kita. Sebab itu pengambilan lecithin untuk tujuan slimming perlu diambil bersama Alfalfa.

Ok lah, cukup entri pendek buat kali ini. Jumpa lagi dalam entri seterusnya ;)

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

Monday, April 27, 2015

Dah Slim Tapi Kulit Menggeleber?

Assalamualaikum,


Saya pernah tengok satu video ni. Seorang lelaki buat 'confession'. Katanya dia buat video tu sebagai satu cara untuk naikkan self-confidence dia. Mula-mula tengok video tu, dia tunjuk bahagian bahu ke atas je. Boleh tahan handsome la jugak dan slim je nampak. Dia kata, dia tak pernah lagi dedahkan badan dia kpd sesiapa. Sebab dia malu sangat dengan keadaan badan dia. Dia dah hilang berpuluh kilo dan dah kurus sekarang. Tapi side effectsnya, badan dia geleber teruk! Bila akhirnya dia tunjuk badan dia, terkejut sangat saya. Memang geleber teruk. Kurus, tapi kulit 'bergantung dari tulang' .. Allah, kesian dia.. Mungkin dia amalkan diet tanpa ada bimbingan daripada yang pakar.

Cinch Shake Shaklee dapat bantu anda kurus dengan mengekalkan otot badan. Untuk elakkan perkara di atas drp berlaku.. Tapi of course, kena juga amalkan gaya hidup sihat. Pemakanan seimbang, exercise.. Semua kena seimbang.. Jadi proses slimming tu berlaku secara sihat.

Saya teringin sangat nak rasa Cinch Shake ni. Orang kata yg Caffe Latte n Coklat memang sedap!! Tapi saya ni kategori kena amalkan ESP n Mealshake kot. Beberapa minggu lepas jumpa 3-4 orang kawan lama, semua tegur "Kurusnyaaaa sekarang?!" Tak pasti nak ambil sebagai komplimen atau teguran utk tambah berat.. huhu.. Apa pun, kita bersyukur sebab yg lebih penting, kita sihat ;) Alhamdulillah..

 Jom saya kongsikan serba sikit info tentang Cinch Shake ni...
 


Perbezaan Shaklee: 


Setiap kali anda minum Cinch Shake Mix Shaklee, anda akan mendapat 24 garam protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. (dicadangkan diambil bersama dengan 1 sudu Shaklee Energizing Soy Protein). Ini penting – Kerana protein digunakan untuk membina otot, dan otot lah menaikkan kadar metabolism dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga boleh menahan kelaparan, yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan. Tidak lupa juga kepada Leucine – nutrisi penting di dalam Cinch Shake Mix Shaklee untuk keperluan tubuh kita. 


Faedah utama Cinch Shake Mix Shaklee: 

  • Memberi faedah seperti mengambil makanan, tetapi rasanya seperti menikmati pencuci mulut
  • Indeks glisemik – 22; sesuai untuk penghidap kencing manis
  • Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protein dipertingkatkan dengan leucine
  • Powered by leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan 
  • 24 gram protein setiap hidangan untuk membantu anda berasa kenyang. 
  • Tinggi kandungan serat – 6gm serat setiap hidangan 
  • Rendah glisemik untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga 
  • Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting 
  • Penggunaan soya bebas GMO
  • Tiada perasa tiruan, warna dan pemanis
Lain-lain manfaat Cinch Shake Mix Shaklee
  • Membakar lemak dan mengekalkan otot 
  • Cepat mengurangkan lemak badan 
  • Minuman pengurusan berat badan yang berkesan
Jika berminat, boleh hubungi saya untuk info lanjut.

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 



Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

Tuesday, April 21, 2015

Pre-loved Jubah to Let Go

Assalamualaikum,

Saya nak offer pre-loved Jubah pada sesiapa yg berminat. Jubah ni baruuuu sangat beli. Nak kata pre-loved pun mcm x patut sbb mmg x pernah pakai pun lagi. Tapi siap dah basuh & iron ya. Tinggal nak sarung n jalan je. Hehe.. 

Reason to let go.. Silap baca masa membeli. Ingatkan nursing friendly, sekali bila dah dpt n try rupanya zip di blkg, bukan di dpn. Huhu.. Ye lah, walaupun Adnin dah pun masuk 2 tahun (semalam), dah anytime je dia akan stop breastfeeding... TAPI dah terbiasa dgn baju nursing friendly ni. Mana la tau kot-kot nak tambah ahli lagi pasni kan. hehhe..

So, nak offer kpd tuan baru.. Harga sgt berbaloi. 


Detail jubah: 
warna : purple pink 
Saiz: M (rujuk carta di bawah utk ukuran)
Material: Roberto cavalli satin (sejuk & mudah digosok) 
Tangan cuff bergetah 
Dihiasi dgn kain thai silk atas lengan & tepi baju 



Jika berminat, boleh whatsapp saya di nombor ni ya 012-2897359. 

Terima kasih!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...