Followers

Tuesday, November 3, 2015

Tips Penyediaan Sarapan buat Ibu 'Rajin' Macam Saya

Assalamualaikum,

Siapa ada hadapi cabaran macam saya.. Anak susah nak breakfast sebelum ke sekolah? Hah.. macam ramai je tu .. ;p

Anak saya yang no 2 ni, sangat baik, patuh dan rajin. Cuma ada 1 perkara je yang dia perlu improve. Hehe.. Bangun pagi dengan lebih ceria untuk ke sekolah! Haha.. Lagi-lagi kalau hari Isnin, atau hari pertama sekolah selepas bercuti.. Mulalah kedengaran "Ibu, sakit tekak.. ibu, rasa tak sihat" Hehe.. Biasa ibu pekakkan telinga jer. So lepas mandi, bersiap dan solat.. Duduk kat meja makan dengan muka masham... Memang takde lah nak makan breakfast. Si Along ok je.. Apa-apa yang ibu hidang, dia ngap je, Alhamdulillah.. Tapi Faeq dia tahan minum air kosong je. Kadang paksa minum air milo je pun takmo. Memang tak lalu sangat-sangat lah kiranya. 

Then one fine day, jeng jeng jeng... Ibu offer la susu kocak + ESP. Wahh.. nak pulak dia minum. Habis licin. Konsisten selama 1 minggu, tak miss minum. Sukanya hati ibu. Hehe.. Dah la mudah nak sediakan, berkhasiat pulak tuh. So semenjak dari saat itu, ibunya telah menjadi lebih 'rajin' dan setia menyediakan susu kocak sejuk + ESP utk Abg Ngah n Along setiap pagi sebelum ke sekolah.. Senang hati ibu memikirkan perut anak telah dialas dengan protein bermutu tinggi. Ibunya pun tumpang sekaki. Minum ESP sebelum keluar ke pejabat, so breakfast lambat sikit pun takde hal. 



Selain ESP, Mealshake pun bagus untuk dijadikan sarapan 'segera' anak-segera. Ikutlah favourite masing-masing.

So, ibu-ibu yang rajin macam saya dan inginkan yang terbaik untuk anak-anak.. Boleh amalkan tips simple ini. Sekian, terima kasih.

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!


Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda! 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...