Followers

Tuesday, October 7, 2014

Tips Atasi Masalah Pelawasan

Bercakap tentang pelawasan, secara ideal kita sepatutnya buang air besar sekerap mana kita makan. Contohnya, kalau kita makan 3 kali sehari, maknanya kita patut membuang air besar 3 kali sehari juga. Tapi kita kalau dapat membuang sehari sekali pun dah syukur kan.

Semakin lama sisa makanan tersimpan dalam badan kita, semakin bertoksiklah badan kita. Kebanyakan penyakit berpunca drp badan yg bertoksik. Sebaik-baiknya, proses detoks dilakukan sekali-sekala untuk buang toksik yang menjadi racun dalam badan kita sendiri.

Ok, tentang detoks tu, saya akan buat entri khusus ya.

Untuk anda yang menghadapi masalah pelawasan. Contohnya membuang dengan kekerapan lebih sehari sekali. Apa kata cuba tips ini.

Minum Air Masak Awal Pagi
Actually, minum segelas air masak sejurus selepas bangun tidur adalah bagus untuk aktifkan organ dalaman kita. Bagi saya, biasanya saya akan rasa untuk membuang tidak lama selepas itu.

Ostematrix Sebelum Tidur Malam
Pengambilan Ostematrix 4 biji sebelum tidur sangat membantu 'bowel movement' anda keesokan paginya.

Herblax
Jika anda menghadapi masalah sembelit, tidak membuang dalam masa 3-4 hari, Herblax mungkin membantu. Kalau perut tu dah buncit mcm mengandung 3 bulan (sebab usus penuh dgn makanan), baik cari penyelesaian cepat! hehe..  Musim raya Haji ni lagi lah sesuai untuk ambil Herblax. Banyak sangat makan daging lembu, kambing kan.. Apa kata flush out sisa-sisa makanan dari usus kita. Elakkan toksin daripada meracuni badan kita.

Ok, sekian dahulu tips tak seberapa daripada saya. ;)

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...