Followers

Thursday, February 6, 2014

Multivitamin yang hebat. Babai rambut gugur!

Bismillah..

Bagi yang belum tahu, bulan ni (Feb 2014) promo Shaklee ialah Vitalea Iron Formula! Ia adalah multivitamin dunia yang pertama, tau! Hebat tak?





Pengalaman saya sendiri dgn Vitalea ni bermula dengan Set Penyusuan (set B). Dalam set ni lengkap dgn Vitalea, B complex, Vitamin C dan Alfalfa.

Lepas tu, makan on off. Sebab nak try sebanyak boleh range vitamin Shaklee kan.. So makan ikut priority. Hehe.. Tapi yang terkini, saya konsisten semula makan vitalea sebab rambut keguguran! huhu.. Dah lama tak hadapi masalah rambut gugur ni. Last masa anak first dulu je. Biasalah kan, ibu-ibu lepas melahirkan ada satu tempoh yang rambut akan gugur dgn banyakkkk! Tapi tak semua hadapinya. Bergantung pada tahap kesihatan ibu, mungkin. 

Jemput baca testimoni diri sendiri (hehe):


Alhamdulillah, kalau mula-mula gugur tu, keringkan rambut berhelai-helai rambut melekat kat towel.. kat lantai pun berterabur rambut.. Now, syukur.. nampak berkurangan sangat! Zinc sangat bagus utk masalah rambut gugur, tapi sebaik-baiknya diambil bersama Vitalea dan ESP. Eh. ni testimoni vitalea kah.. testimoni zinc kah? Dua-dua pun boley.. ;p

Apakah kandungan dan khasiat Vitalea?

Saya share daripada blog comey Salina:

Kebaikan Utama Vita-Lea:
  1. Penambahan Tenaga Segera - memberikan tenaga serta meningkatkan kecergasan tubuh dan mental. Secara tak langsung, ini membantu sistem memori serta meningkatkan tahap fokus terhadap pembelajaran mahupun kerja seharian.
  2. Pelengkap Nutrisi - tidak semua makanan yang kita ambil adalah seimbang dan lengkap dari segi nutrisi. Kebersihan, cara penyediaan malahan cara pengambilan juga menyumbang kepada kehilangan vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh. Jadi Vita-Lea Iron Formula membantu kita mengisi semula lompong-lompong yang tidak mampu diisi dengan pemakanan seharian kita. Selain tu, Vita-Lea Iron Formula juga membantu melengkapkan nutrisi pengamal vegetarian dan pesakit anemia.
  3. Keupayaan Sistem Produktif - yang ni memang penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
  4. Metabolisme - pengambilan Vita-Lea Iron Formula membantu dalam menstimulasi metabolisme selain melambatkan proses penuaan. Korang nak awet muda tak? Ngeh ngeh ngeh..
  5. Elemen Penting pada Sel Tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon. Selain tu Vita-Lea Iron Formula ni juga turut membantu menjaga kesihatan tiroid.
  6. Melindungi organ - Vita-Lea Iron Formula ni membantu melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati. Organ kritikal tu kan?
Jadi jika diambil setiap hari secara konsisten, Vita-Lea Iron Formula mampu:
  1. Membantu mengekalkan kesihatan yang baik.
  2. Mengandungi beta karotina yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan penglihatan dan pembinaan tisu.
  3. Mengandungi kalsium, fosforus selain vitamin C dan vitamin D yang penting untuk kesihatan tulang dan gigi. Tak la nanti umur baru nak cecah 40, gigi dah luruh. Hehehe..
  4. Biotin dan asid pantotenik membantu untuk metabolized lemak dan karbohidrat dalam badan.
  5. Jangan tak tau, Vita-Lea Iron Formula pun ada vitamin B12. Yang ni penting untuk bentuk sel darah merah. Masa akupregnant dulu, nurse kat KK tu slalu cakap, "cantik hb level awak ni.." sebab hb aku maintain pada paras 12.4 hingga 12.8 (bestkan?)

Jom! Cepat-cepat rembat Vitalea sementara tgh promo bulan ni! 

Hubungi saya untuk dapatkan vitamin Shaklee anda:

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!

 
** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

1 comment:

aTieYusof Family said...

Bagus produk ni kan..ramai juga kengkawan yg makan..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...