Followers

Monday, January 6, 2014

Modern Western Cuisine P15 - Pilihan Makanan Western di Putrajaya

Assalamualaikum,

Monday Blues? Ok lah, kita kick-start minggu ni dengan entri JJCM. 

Dah lama tak makan western food. Kat area Putrajaya, Bangi dan sekitarnya memang ler banyak restoran. Tapi yang sedap dan berbaloi, boleh kira dengan jari. Last-last makan tempat yang sama jugak. Dah la restoran yang sama, menu pun sama! huhu..

Anyway, hari tu pusing-pusing ternampak satu kedai makan baru kat P15. Baru atau lama tak pasti sebenarnya sebab dah lama tak jalan sekitar P15. Hehe.. But it caught my attention. Cantik dan macam best! Haha.. First impression adalah sangat penting!  

So, satu malam nan indah kami sekeluarga pun dinner kat restoran tersebut, Modern Western Cuisine. Deco yang fresh.. tema biru dan putih. Nampak bersih, moden. Sesuai dengan namanya. Kat dinding ada gantung blackboard dengan senarai menu..

Nice wall deco & great ambiance

Oklah, jom bincangkan makanan yang kami order. Haha..

Atas: Sirloin Steak (RM20+)
Bawah: Fettucini Chicken Carbonara (RM12+)

Sirloin Steak - Daging agak lembut. Ada side dish steamed vegies (broccoli, carrot & couliflower) yang dimasak cukup rasa. Sayur pun fresh. Sos blackpepper dia pun ok, sedap.

Fettucini Chicken Carbonara - Kuah karbonaranya agak masin. Saya prefer beef carbonara, tapi tiada dalam menu. 

Along order Blackpepper Steak (RM16+)
Faeq order Fish & Chips (RM?? tak ingat)

Blackpepper Steak - Daging sedikit liat berbanding sirloin steak, tapi masih boleh diterima. Hehe.. Sayur pun segar.

Fish N Chips - Ada 2-3 pieces fish, yang mana Faeq je makan sorang. Ops, jangan salah sangka. Bukan maksud saya portionnya kecil. Tapi Faeq makan memang lagi banyak drp seorang dewasa makan. Hehe. Mujur tak order Kids' Meal. Oh ya, ada salad with thousand island dan fries.

Fikry panggil waitress kat belakang tu 'Abang Toy Story'.. Why 'abang'? hehe.. Tapi memang ada rupa Woody Toy Story tuh.. dengan topinya..


Sebelum pulang snap gambar dari luar - lokasi restoran sederet Bank Muamalat P15.

Total belanja adalah lebih kurang RM80. Tak snap plak gambar resit. Untuk 4 meals + 2 iced lemon tea. Hmm.. kat mana lagi makanan yang boleh dapat below RM50 these days?? Maksud saya yang betul-betul puas hati dengan kualiti makanannya? Sesekali nak treat diri dan keluarga apa salahnya kan ... :)

Hubungi saya untuk dapatkan vitamin Shaklee anda:
Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...