Followers

Friday, December 20, 2013

Set Kesihatan Wanita

Masalah kesihatan yang sering dikaitkan dgn wanita mengikut peringkat umur adalah seperti:
  • Akil baligh (haid tidak stabil, senggugut)
  • Proses kehamilan
  • Menopaus
  • Penuaan
  • Sakit sendi/tulang
  • Dan byk lagi

Shaklee mengesyorkan gabungan produk hebat yg dapat membantu memenuhi keperluan wanita termasuk tua dan muda. Set kesihatan wanita ini terdiri daripada:

OSTEMATRIX



GLA COMPLEX



OMEGAGUARD


Antara kebaikan daripada set kesihatan wanita ini adalah:
  • Membantu melegakan simptom senggugut dan menopaus
  • Membantu menyelesaikan masalah dalaman dan kesuburan
  • Membantu menjadikan kulit sihat dan cantik
  • Membantu mengurangkan risiko masalah kesihatan tulang (artritis)
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Melegakan sakit-sakit sendi
  • Membantu mengurangkan kolestrol, membakar lemak dan seterusnya mendapatkan berat badan yang ideal
  • Membantu mengurangkan rasa letih, lesu, tidak bermaya
  • Memberikan tenaga utk menjalankan tugas seharian


Wahai wanita, tak kiralah anak dara, remaja, adik manis, kakak vogue, warga veteran. Jagalah kesihatan anda. Tiada istilah terlewat dalam menjaga kesihatan. Mulakannya hari ini.

Bagi kaum lelaki. Apa salahnya hadiahkan set ini buat isteri, mak, mak mertua, atau kakak dan adik anda. Pasti berbaloi!

Hubungi saya untuk info lanjut!

p/s: Promo OmegaGuard masih berlangsung sehingga 31 Dis 2013 ya! Jangan lepaskan peluang penjimatan ini!



Hubungi saya:
Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!

Makanan untuk Bayi 8 Bulan ke atas


Assalamualaikum!

Semalam Adnin check up 8 bulan. Berat naik 200g je since last check up (2 bulan lepas). Ini agak membimbangkan. Berat Adnin sekarang ialah 6.8kg sahaja. Nampaknya kena start bagi makanan berlemak pada Adnin. 8 bulan dah boleh makan yang bertumis. Tambah minyak, cheese dan apa-apa saja yang sesuai dengan umur dia. Selain tu ibu kena konsisten consume vitalea & ESP sebab penyusuan susu ibu masih diteruskan!

Di bawah ni adalah hasil kajian ibu untuk sediakan menu makan Adnin during the weekend!

So.. jangan malas-malas ya bu! Balik nanti boleh singgah pasar tani atau esok pagi kita gi pasar borong jom!


Nasihat daripada Wholesomebabyfood:

At this stage, your little one may also start to Refuse to be Spoon Fed.

Bring on some spices (8 months old)

and softly mashed, or chopped into fine pieces, fruits, vegetables, meats, pasta and dairy such as yogurt and cheeses.
Pasta, veggies, and fruit should all be soft cooked and possibly mashed with a fork or masher. (Bananas need only be mashed.)
Meats and proteins such as egg yolk, should be cooked and pureed or chopped into small soft bits.  If offering Tofu, you need not cook it first. 
Remember, your baby will not have molars until sometime around the 12-18 month age range so all foods should be easily mashed between the gums.


How much will your 8 month - 10 month old baby eat?

Your 8 to 10 month old baby may seem to be starving herself at some point. Because you are likely offering her more finger food selections or thicker/chunkier foods, the amount of food eaten appears smaller.
At this stage, your baby may be eating 3 "meals" a day and possibly enjoying a snack or 2 in between.
There are some babies in this age range who will still be eating only 1 "meal" of solids so don't feel pressured to have your baby eat 3 solid food meals per day. The important thing is to watch your baby's hunger cues and and try to begin setting a schedule for 3 meals a day. Offer him a balanced array of foods - fruits, veggies, a protein & a grain if possible and ensure his nursing or formula feedings are adequate.
Visit the Baby Menu to see an idea of some meals for this age range.

What to Eat at 8 to 10 Months of Age?

AGE/STAGE - 8 months - 10 months old
The AAP recommends that an infant not be started on solid foods until after 6 months of age. Many pediatricians still start babies on solids around 4 months of age.  This chart accommodates all ages and stages up to 12 months.

CEREALS
Try mixing together the grains that your baby has had without any reaction(s). Begin offering breads and muffins when baby has mastered mashing more textured foods. Pasta makes for great finger foods.

FRUITS
Begin making your own fruit combinations once baby has had several fruits without any reaction(s). Venture into Papaya and Melon Swirl. After 8 months old – you may wish to try offering raw ripe fruits. Soft cooked fruits make for great beginner Baby Finger Foods.

VEGGIES
Soft cooked veggies make for great beginner Baby Finger Foods. Try mixing up a veggie medley now.  Add some grated cheese for extra temptation & yumminess. Saute or roast some onions or peppers to add to baby's food or serve as finger foods. Make a Leek and Chicken Potato Mash.

PROTEIN
Once your baby has reached 8 months old, try an Egg Yolk Omelet – the perfect chance to slip in some veggies.

DAIRY
Get adventurous with Cheeses and Yogurts now. Soft Cheeses such as Brie pose health risks so hold off on those. Avocado mashed with a bit of cream cheese – YUM. 

Ini contoh dairy products yang mummyzahra guna:


*Note: Better guna cheddar cheese yang block instead of yang slice sebab yang blok kurang masin. So bila nak guna just sagat.


Ok.. dah ada guideline, mesti bersemangat nak masak-masak kan? Jom cuba beberapa resepi yg saya dapat dari page fb Homemade food for baby HDAE

Beberapa resepi mudah dan kelihatan yummy untuk dicuba!

Resipi: Bubur Ayam McD versi Homemade
Umur sesuai : 8 bulan
Sumbangan Pn Marlina Cweet



Bahan2


  • Isi Ayam rebus (carik2)
  • Air ayam td simpan utk masuk bubur
  • lobak merah(cincang halus)
  • Bawang goreng 
  • Daun bawang (cincang halus)
  • Stok ayam
  • lada putih (halus)- cikit
  • halia ( nt dh msk buang)



Cara2


- Semua bahan dimasukk
an sekali dlm bubur yg dh msk td kecuali bwg goreng n daun bawang

- Siap utk dimkn.. Sedap mmg sama mcm mcd.. Klu utk bb rs tawar ckit sbb xde ltk garam.. Tp still ada rasa manis ayam.




Resipi : Bebola ayam
Umur sesuai : 8 bulan ke atas
Sumbangan Pn Marlina Cweet


Bahan2 (bebola)

  • Isi ayam - cincang halus
  • Daun sup-hiris halus
  • Bawang putih-tumbuk halus
  • Serbuk lada putih
  • Tepung ubi-ckit
  • Air ckit
  • Saderi tumbuk halus
  • Stok.ikan bilis (sebagai bhn perasa-masin)

Cara2
Gaulkan semua bahan. Bentukkan menjadi bebola..Lps tu masak sup masukkan bebola smpi bebola timbul d permukaan sup (tandanya dh msk). Siap utk dihidang.

Boleh jg d goreng..


Resipi: Bubur Nasi Squash Superb
Umur sesuai: 8bulan
Sumbangan Pn Marlina Cweet


Bahan2
Bubur nasi
Butternutsquash
Cauliflower
Bawang besar
Kuning telur (sesudu kecil)
Unsalted butter
Kismis
Cheese (beqa)
Mixed spices
Air

Cara2
°kukus butternutsquash ngn kismis.asingkan
°tumis bawang gn unsalted butter,masukkan kuning telur n cauliflower
°masukkan air cikit n cheese cikit
SIAP



Misi menjadikan Adnin bambam bermula esok! Caiyok!

Sumber: MummyZahra, Homemade Food for HDAE, wholesomefood

Tuesday, December 17, 2013

The Big Bad Wolf 2013 @ Mines

 Assalamualaikum.

Tercapai jugak hasrat ibu nak bawak anak-anak ke BBW. First time jejak kaki ke BBW. Seronok budak-budak tengok buku melambak-lambak.

Bertolak dari rumah kol 9.30 pagi Ahad. Bajet mesti dah penuh orang ni. Tapi takpelah, digagahi jua. Tapi alhamdulillah, dapat parking dekat dgn tangga yg terus menuju ke entrance BBW. Ketibaan pula disambut oleh staf BBW yang friendly.

Masuk je dalam dewan besar tu, terus cari bahagian kanak-kanak. Banyak jugak pilihan. Memang rambang mata dibuatnya!! Kebanyakan buku yang berkenan di hati bermula dari RM5- RM20. Ok la kan..

Si Along pulak yang over, tak bagi adik amik buku sesuka hati. Dah terbiasa kot ibu & ayah control jangan main ambil barang tanpa periksa harga. Hehe.. 

Siap bagitau Along, "Takpe, amik je nak buku mana pun. Seorang 5 buah buku!" Wah.. suka le tuu...


Fikry memang kesukaan dia pada tractors. Bila nampak ada sorang budak tu pegang buku ni.. Terus minta nak buku yg sama. Baiknya hati mak budak tu.. jumpa lagi satu buku ni terus diberikan pada Fikry. =)


Sempat la jugak snap 1-2 gambar kat pintu gerbang BBW on the way balik. Kat bahagian luar dewan pun boleh tahan jualan yang ada. Siap ada pameran kereta bagai.


Along & Faeq yang sporting bagi pose.

Cari buku Robert Kiyosaki yang lain takde. Yang ni je ado. Jadi ler. 

Cari buku motivasi @ business tapi mcm tak banyak pilihan. Yang fames-fames tak jumpa pulak. Untuk Fikry, Selain buku berkaitan dinosaurs, banyak buku tentang kenderaan berat. Untuk Along, dapatlah 2 buku komik yang agak sesuai utk dia. Satu BM, satu lagi BI. Faeq paling sikit tangkapan dia. Ada 2 ke 3 je kot. Adnin punya banyak jugak. hehe.. Start early ;) Oh, ayahnya tak jumpa buku yang berkenan di hati. BBW memang nan hado buku islamic. Ke kitorang yang tak reti cari?

Buku hardcover range RM5-RM8.

Total damage was RM146 utk 19 buah buku + 1 board game (tiada dalam gambar). 
Puas hati? Ok lah utk anak-anak :)

Tengok berapa lama tahan buku-buku tu. 


----- IKLAN -----


PROMOSI Jalapeno Cheese Powder sehingga 31 Disember 2013!!

Hanya bancuh dengan air panas dan sedia dimakan bersama potato wedges mahupun fries!

Kelebihan Cheezy Cheese kami:
- Dipek dalam PEK ALUMINIUM utk memelihara kualitinya!
- Paling best! Ia BERZIPLOC utk memudahkan penyimpanan!
~~~~~
1 pek = RM15
2 pek = RM25
3 pek = RM35

* tidak termasuk kos pos
~~~~~

Hubungi: Fairol (012-232 8437)
Jemput like Page: DatesNsuch

Friday, December 13, 2013

7 fakta tentang Omega-3 dalam OmegaGuard yang Perlu Anda Tahu



1. Minyak Omega-3 dalam OmegaGuard Shaklee diesktrak daripada ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan daripada minyak hati ikan (cod liver oils) yang mengandungi toksik.

3. Omega-3 dalam OmegaGuard Shaklee mengandungi 3 kali lebih ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega-3 di pasaran kerana OmegaGuard Shaklee adalah minyak ikan omega-3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 serving (3 kapsul) OmegaGuard Shaklee membekalkan 990mg asid lemak omega-3, 540mg EPA dan 360mg DHA.

6. OmegaGuard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini.

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak omega-3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.



Kredit: Fadilah Vitashop


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Sumber: VitaMomma

Hubungi saya:
Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!

Wednesday, December 4, 2013

Promo Disember 2013 - Omegaguard Shaklee!

Assalamualaikum!

YES! Bulan ni promo produk kesukaan kami sekeluarga.
Omegaguard ni daripada budak umur 1 tahun hingga warga emas, semua boleh consume.
Terlalu banyak khasiatnya!

Boleh baca lebih lanjut tentang Omegaguard atau khasiat minyak ikan di sini
Testimoni pun ada kat sini.


Rebutlah peluang menjadi ahli Shaklee dengan tawaran Disember ni. 
FREE MEMBERSHIP tau!!

Hubungi saya:
Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359
COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...