Followers

Wednesday, October 23, 2013

Shaklee S.R Vita-C Plus is Back!

Assalamualaikum,


Alhamdulillah, Vitamin C Sustain Release Shaklee kini telah kembali di pasaran! Harga tetap sama seperti setahun yang lalu sebelum ia kehabisan stok! So jangan tunggu lama-lama. Nak tau hebat tak hebat Vitamin C Shaklee ni.. haa.. sampaikan satu masa dulu ada pihak rebrand ia sebagai nama lain dan jual dgn harga JAUH LEBIH MAHAL! Orang sanggup je bayar mahal-mahal sebab kesannya yang BOMBASTIK! Hehe.. so jangan tertifu ok. Dapatkan yang asli, semulajadi, dengan harga berpatutan daripada pengedar Shaklee yang sah! 

Hubungi saya:
Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359
COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!

Wednesday, October 9, 2013

Bagaimana Ostematrix Membantu Anda Lebih Lawas?


Assalamualaikum,

Bila sebut je kalsium magnesium atau Ostematrix, kebanyakan orang sangkakan ia adalah untuk tulang dan gigi semata-mata. Namun sebenarnya, ia lebih daripada itu. Tak kurang yang terkejut bila saya cadangkan pengambilan Ostematrix bagi mengatasi masalah sembelit. Malah, dengan ketiadaan Herblax pada masa ini, ostematrix adalah pilihan terbaik sebagai gantinya.

Bagaimana Ostematrix membantu anda lebih lawas? Rahsianya adalah magnesium yang terkandung dalam Ostematrix. Macam mana? Magnesium membantu pergerakan otot usus dengan lebih baik. Selain itu, magnesium juga berfungsi menyerap air ke dalam kolon, seterusnya melembutkan najis dan melancarkan pembuangannya daripada badan.

Calcium helps reduce constipation

Using calcium and magnesium in the right quantities can prevent or relieve constipation. They can support the health of your colon and keep you regular.

In your colon, calcium combines with excess bile and decaying fat to form a harmless insoluble soap, which is excreted with your stool. This helps to keep your colon clean.

Most Nutritionists recommend you take 1000 - 1500mg daily of Calcium. Because Calcium can cause constipation, it is necessary to take 500 - 1000 mg of magnesium at the same time you take Calcium.

Magnesium helps reduce constipation

Magnesium, a gentle laxative, helps to prevent constipation by relaxing your colon walls when you are under stress, have anxiety, or have too many worries. It normalizes tension on colon walls allowing for a normal peristaltic action.

Because magnesium attracts water, you can bring in more water into your colon by taking magnesium supplements or by eating foods, which are high in magnesium. Water in your colon makes your stools softer and allows your colon to absorb water from your fecal matter if you body needs it.




sumberSumber

 Daripada jadual di atas, kita boleh lihat yang kandungan kalsium dan magnesium adalah seperti yang disyorkan oleh pakar. 

Jom dapatkan ostematrix anda hari ini!

Hubungi saya untuk info lanjut ;)


Boleh hubungi saya melalui:




sms/whatsApp: 012-289 7359

emel: ainihayati[at]gmail.com


fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

Thursday, October 3, 2013

Asal boleh je


Hihihi... Ini kes tertinggal botol daa.. 
Mujur ada plastic storage Autumnz yang saiz besar (12 oz). 
Kalau yang biasa saya beli tu saiz 7 oz, tak muat rasanya nak fit in pam avent manual. 
Sebab pam ni wide neck. 
Phewh! Semua yang berlaku pasti ada hikmahnya ;)

Thank you Allah!

Travelling (2 days 1 night) and Pumping

Assalamualaikum..

Minggu lepas saya ke Kuala Terengganu atas tuntutan kerja. First time kena outstation waktu masih menyusukan anak ke-empat! Nak bawak Adnin tu memang tak lah.. Takpe, lebih baik dia tinggal kat rumah. Alhamdulillah stok susu pun lebih dari cukup. Nasib baik pergi sekejap je. Jom saya kongsikan sikit tips persediaan untuk travel and pump.. tapi ini untuk tempoh travelling jangka pendek je ye. Yang travel sampai seminggu tu maybe kena google lain. heheh ;p

Nota: Untuk travel days tak lebih 3 hari, tak perlu bekukan susu perahan ok. Sebab susu yang baru diperah dan disimpan dalam bahagian chiller dapat bertahan selama 3 hari (maksimum).


Tips Travel n Pump 

1. Kira berapa botol susu yang bakal anda bawa pulang. Contoh macam saya, flight Ahad jam 8.20 pagi. So sebelum keluar rumah dah menyusu. Flight balik pula Isnin jam 9.45 pagi.

Jadual pam
Ahad: 11 pagi - 3 petang - 7 malam - 10 malam
Isnin: 2 pagi - 5 pagi - 9 pagi

So total adalah 7 sesi pam, maka bakal membawa pulang 7 botol x 5 oz susu.

2. Kenalpasti beg atau cooler box yang sesuai untuk bawa hasil susu perahan. Total botol susu di atas membantu anda membuat keputusan ini. Saya cuma bawa beg menyusu yang biasa dibawa ke ofis untuk tujuan ini. InsyaaAllah muat.

3. Pastikan hotel atau tempat penginapan anda semasa outstation menyediakan peti sejuk. Kalau perlu call hotel, call! Saya tak call pun sebab sangat yakin yang bilik hotel ada peti ais. Sesampai je di bilik hotel terus selongkar cari peti ais! ;p Takpe, kalau takde pun.. boleh mohon jasa baik pihak hotel untuk tumpang peti ais dapur hotel. agaga..

4. Biasanya peti ais di bilik hotel tiada bahagian freezer. Kalau ada pun, sangat kecil dan hanya muat untuk ais je kan. So, mohon jasa baik pihak hotel untuk tumpangkan ice pack anda di freezer dapur hotel ya. Kena tekankan pada mereka, FREEZER bukan CHILLER! Sebab dulu saya pernah terkena.. ice pack saya tak beku sebab pihak hotel letak kat bahagian chiller. huhu.. Rosak abis susu perahan saya. Nangis pun tak guna.

5. Bawa ice pack secukupnya. Saya bawa 3 ice pack moms little ones (8 jam pun susu masih sejuk).

6. Jangan check in cooler bag/box anda ya. Just hand-carry. Macam saya kat bawah ni. heheh.. Suka la beg Autumnz ni.. boleh bawa as backpack. Selama ni bawa opis sandang tepi je. 


Rasanya itu sahaja tips daripada saya. Oh ya, kalau nak jimat space, lebih baik simpan ebm dalam plastic storage kot. Saya guna both.. botol dan plastik autumz:


Dapat bawak balik 5 pek susu sahaja. Sebab tak terjaga tengah malam untuk mengepam. No good.

Daripada pengalaman saya, biasanya susu lebih meriah bila outstation. Mungkin sebab makan sedap dan berkhasiat.. hehe.. dan jadual kurang hectic berbanding hari biasa (kurang stress). Cuma kena pandai cari masa dan tempat sesuai untuk mengepam. Kalau stay kat hotel takde masalah. kalau jenis outstation sampai masuk hutan susah juga kan. Anyway, where there's a will, there's a way! ;)

Good luck mommies!

Nak dapatkan Shaklee?

Boleh hubungi saya melalui:

sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey

ID Shaklee: 852412
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...