Followers

Thursday, July 25, 2013

Check Up 3 bulan di Klinik Desa

Assalamualaikum,

Anak dah ompek baru merasa bawak anak pi check up kat klinik gomen. hihi.. Bukan nak eksen. Tapi sebab sebelum ni company husband cover vaccination kat klinik swasta. Tu yang terbawak-bawak sampai ke anak ketiga, walaupun time anak ketiga company tak cover dah pun.

So bila nurse datang cek baby dalam pantang haritu, dia tanya nak check-up kat klinik kerajaan je ke macam mana lepas ni. Amik kesempatan lah set appointment kat Klinik Desa Putra. Wallah.. memang berbaloi-baloi! Check-up sebulan & 2 bulan.. klinik lengang je. Dah la desa habis! hehe. Queue no. 2.. tak sampai sengah jam setel. Best check-up gomen ni ... sangat detail. Tapi kat klinik desa ni jururawat je lah yang bertugas. Masa first check up tu, kena jumpa doktor. So lepas injek, kena gi Klinik Kerajaan Dengkil pulak. Haa.. kat situ memang penuh klinik! Tak apalah, sekali tu je pun kena pergi. Lepas ni memang jumpa nurse je unless baby ada masalah la..

Sebelum ni tak berkesempatan amik gambar. Kali ni nekad kena juga snap 1-2 gambar kenangan. hehe..


On the way ke Klinik Desa Putra

Patient ke-3 

Pemandangan dalam klinik. Macam rumah kampung kan..

Lengang je kan. Tapi tadi ada jugak lah dlm 5 patient..


Sangat kedesaan kan.. ehehe..
Hasil check-up hari ni.. Berat Adnin agak statik. Naik dalam 200g je tak silap. Hmmm.. mungkin sebab dia tak berapa nak minum susu sepanjang ibu bekerja. Kadang tu turunkan 2 pek susu (2.5oz each), satu je minum. satu kena siram kat pokok. Sayang kan..Satu tu dia minum pagi, petang kadang-kadang je minum.. biasa tunggu ibu balik baru nyusu direct. Tapi kalau ibu ada kat rumah, kerap jugak dia menyusu. Kalau ibu gi kerja, nak tidur aje. Ibu balik baru dia balas dendam. Nurse advise, maybe dia tak berapa suka minum guna botol. Boleh ajar minum guna syringe atau cup. Sian dia.. nanti dah pandai merangkak lagi berat akan turun... Ok, nanti nak kena paksa minum susu setiap 2-3jam sekali. Moga Adnin sihat dan bam-bam dengan susu ibu ya..

Ibu lain ada experience macam ni? Nak buat macam mana ya?


Wednesday, July 24, 2013

Something to keep us moving forward



Moga kejayaan menjadi milik kita. Ameenn...

Tuesday, July 23, 2013

Performance Drink - untuk berpuasa, travelling, mahupun di kala kecemasan

Assalamualaikum...

Hai. penat ke puasa hari ni? hehe...


Ni mesti tak minum Performance Shaklee masa sahur tadi. hehe... 

Betul ke minum Performance Shaklee badan segar bertenaga dari pagi sampai berbuka?? Takde lah begitu sekali. Tapi sekurang-kurangnya ia membantu badan kita daripada over-letih. Kalau tidak, masa kan Performance Shaklee begitu laris di bulan puasa ni ;)

Selain menjadi minuman kegemaran di bulan puasa, ia juga sangat bagus dibawa semasa travelling kerana kita cenderung untuk kurang minum air. Bila badan kurang air, risiko untuk jatuh sakit juga lebih tinggi. 

Cuba klik (right-click & open in new tab) pada gambar di bawah untuk gambaran yang lebih jelas. Jom baca bagaimana Performance Shaklee membantu badan kekal bertenaga.



Kelebihan Performance Drink
  • Pilihan Eksekutif untuk tenaga yang berpanjangan.
  • Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan.
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.
  • Meningkatkan Daya Ketahanan Badan
  • Memberikan Tenaga kepada Otot dan Sel dengan cepat.
  • Menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal
  • Membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal
  • Mengimbangi elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh.
  • Mencegah penyahidratan -mengurangkan kehausan, melembabkan kulit dan kelihatan muda
  • Mengekalkan paras gula - terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

Siapa yang perlukan Performance Drink?
  • Para Atlit
  • Mereka yang Berpuasa 
  • Mereka yang Ingin Mengerjakan Umrah / Haji
  • Mereka yang Sebelum  & Selepas Pembedahan
  • Mereka yang Sering Keletihan
  • Mereka yang Mengalami Cirit Birit
  • Mereka yang Rendah Paras Gula
  • Mereka yang Ada Masalah Pening
  • Mereka yang Mengalami Penyahidratan Otot & Kulit
  • Mereka yang Mengidap Gout
  • Mereka yang ingin Travel/ Holiday

Sumber: ibuveronza

Testimoni 1

"Balik dari klinik td terus ambik Performance Drinks dan Vitamin C Plus dan minum air masak banyak2 pastu tido... dan alhamdulillah kuasa allah, kita berusaha je kan...terjaga dari tido tadi badan dah berpeluh, kepala dah ringan & dah selesai solat & sekarang dah boleh mengadap lappy tuk kongsi cerita ngan semua bahawa saya dah sihat kembali...syukur tak perlu makan ubat klinik tadi hehehe."

Testimoni Pn. Lia
.. since last week saya menggantikan puasa..jadinya ada masa-masa tu saya tak sempat bersahur al-maklumlah..puasa sorang-sorang kan..jadinya, saya pun sempat bancuh PD satu gelas dan terus minum..wah..! rasa nyaman dan segar..terus terbukak mata..rasa PD ni ala-ala oren tang tu tapi laaaagggiiii sedappp.. betul tak tipunya lahh..pastu saya berpuasa macam biasa..yang saya perasan, kalau saya berpuasa,bile dah mask tengahari, mesti melepek..tak larat..mulalar rasa haus tu datang..tapi kalini AlhamduLILLAH..masih bertenaga dan tak rasa haus langsung..boleh buat keja cam biasa seperti saya tak berpuasa lak..hehe..memang PD terbaiklahh..!

Tips dari Kak N:
















Jika anda masih belum ada satu Performance Shaklee di rumah, baik dapatkan satu segera. Memang sangat membantu di kala badan rasa macam nak demam, boleh bancuh dgn minuman kegemaran family, buat bekal air anak-anak ke sekolah. Bancuh sejuk-sejuk, memang nyamaannnn.


** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Boleh hubungi saya melalui:


sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

Saturday, July 20, 2013

Latest Update - Senarai Pengedar Shaklee Berdekatan Anda

Assalamualaikum!

Jika anda ingin dapatkah Shaklee daripada pengedar Shaklee berdekatan anda, jangan malu-malu untuk hubungi ibu-ibu comel di bawah ni ya =)

Aini Hayati (ID Shaklee: 852412)
012-289 7359
Emel: ainihayati@gmail.com
Page: Ibu, hebat kan
Kawasan: Putrajaya


Farah Liyana (ID Shaklee: 867543)
012-407 3114
Emel: faralyana@gmail.com
Kawasan: KLCC, Gombak, Putrajaya, Kajang, UPM Serdang

Norsyahidah (ID Shaklee: 867547)
019-758 9575
Emel: syahidayep@gmail.com
Blog: ResepiSihat
Kawasan: Johor Bahru
Dr. Nurzarina (ID Shaklee: 867550)
019-651 4265
Emel: nurzarina_rahman@yahoo.com
Page: Great Muslimah
Blog: iHealth
Kawasan: Wangsa Maju, Setiawangsa, Keramat, Sri Rampai,
Setapak Jaya, Pandan Indah, Bukit Antarabangsa, Ampang

Nazihah (ID Shaklee: 880783)
019-9009 435
Emel: nazihahy@yahoo.com
Kawasan: Kuala Krai, Machang, Kerteh, Kemasik, Kemaman


Noridayu (ID Shaklee: 888142)
012-325 3292
Emel: ayu_tazmania@yahoo.com
Kawasan: Putrajaya, Kajang, Seremban, Pulau Indah (Klang)


Adzah Adam (ID Shaklee: 888149)
012-2923 994
Kawasan: Kajang, Bangi, Serdang, Balakong, Taman Putra Perdana (Puchong), Bandar Sri Sendayan (Seremban)



Nuraineysz Izamuddin (ID Shaklee: 908407)
012-3092262
Emel: nuraineysz@yahoo.com.my
Kawasan: Menara UAb, Bank Muamalat Hq, Bandar Sg. Long, 
Bandar Mahkota Cheras



Hasniza Hambali (ID Shaklee: 1085232)
012-3055841
FB: shaklee dhati
Kawasan: Kajang, Saujana Impian, Semenyih, Beranang.
Emel: shakleedhati@yahoo.com 

Ummi Kalsom (ID Shaklee: 965895)
012-555 2797
Emel: ummihadini@gmail.com
Blog: http://duniaqaisarah.wordpress.com/
Kawasan: Ipoh


Faizah Daud (ID Shaklee: 965893)
010-7183469
FB: Fiza Daud
Blog: http://imansihatindah.blogspot.com
Emel: faizahdaud78@gmail.com
Kawasan: Segamat, Johor

Salina Mohamad Sulaiman (ID Shaklee: 919274)
017-3105646
FB: Salina Sulaiman
Blog: http://salina82.blogspot.com
Emel: salina1821@yahoo.com
Kawasan: Cheras, Bandar Tasik Selatan, Sri Kembangan, Bandar Tun Razak

Jangan segan-silu untuk hubungi kami ok ;)



Thursday, July 18, 2013

Suplemen Penyusuan - sebagai milkbooster atau untuk keperluan tubuh ibu?

Assalamualaikum,

Masih segar dalam ingatan saya masa mula-mula mencuba Set Penyusuan Shaklee iaitu Set B (B complex, Vitalea, Vitamin C, Alfalfa). Pengedar Shaklee saya, yang kini upline saya sering menekankan kepentingan 3 perkara untuk mendapatkan hasil yang diingini. Of course sebab utama beli set penyusuan pada masa tu adalah untuk atasi masalah susu merundum. Apakah 3 perkara tersebut?

1) Minum air masak sekurang-kurangnya 3L sehari (banyak la juga bagi orang yg susah minum air masak macam saya ni).
2) Kerapkan mengepam (sekurang-kurangnya setiap 3 jam sekali).
3) Banyakkan berdoa dan berzikir moga Allah banyakkan susu untuk anak kita.

Alhamdulillah, dalam tempoh seminggu dapat rasai peningkatan. Itu yang tersurat. Namun istimewanya Set Penyusuan Shaklee ini, ia BUKAN SEKADAR MILKBOOSTER. Yang tersirat di sebaliknya, ia mampu memenuhi keperluan nutrisi tubuh ibu. Kalau nak tambah susu semata, kami pasti akan syorkan ALFAFA, ESP atau OSTEMATRIX sahaja. Tapi dalam set ini juga terdapat b complex, vitalea dan vitamin C di mana ia sangat baik untuk ibu menyusu. 

Saya teringat kata-kata seseorang. Nenek beliau memang hebat. Mampu menyusukan sepenuhnya kesemua anak seramai 10 orang. Tapi tak sampai 50 tahun, gigi dah mula gugur! huhu... Nak ke jadi begitu? 

Tak dinafikan ramai yang mampu menyusukan anak tanpa bantuan suplemen pun. Susu tetap melimpah ruah, deep freezer penuh.. Alhamdulillah.. Tapi di sebalik itu, badan sering keletihan, sakit pinggang, sakit kepala, sakit gigi, stress... 

Pengambilan suplemen bukan bermakna tak perlu lagi makan nasi, daging, sayur dan sebagainya. Suplemen hanyalah sebagai pelengkap. Memenuhi ruang-ruang kosong nutrisi dalam tubuh. Dan tentunya, apa yang kita makan turut disalurkan kepada bayi yang kita susui. Ibu dan anak mendapat khasiatnya.

Ramai yang telah mencuba pasti setuju bahawa set penyusuan ini memenuhi keperluan tubuh si ibu. Pertambahan pada hasil susu adalah satu BONUS. Atau adakah ia sebaliknya? Tak kisahlah.. yang pasti kedua-duanya anda dapat!

Berminat mendapatkan Set Penyusuan Set B, Eu-four, Set E atau Triple M? Jangan malu-malu untuk hubungi saya k!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Boleh hubungi saya melalui:

sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

Wednesday, July 17, 2013

Peppermint Ginger Plus untuk masalah angin, penghadaman dan senak perut

Assalamualaikum,

Kebanyakan ibu hamil tak lepas daripada mabuk-mabuk dan alahan pada trimester pertama. Masalah loya dan pening kepala dalam tempoh ini biasanya disebabkan oleh angin. Sebab itu ibu dinasihatkan untuk kerapkan makan, tetapi dalam kuantiti sedikit untuk memastikan perut sentiasa terisi.

Halia begitu sinonim dengan masalah angin dalam badan.  Ibu dalam pantang contohnya digalakkan menambah halia dalam masakan untuk elakkan badan dimasuki angin. Halia juga antara bahan yang terdapat dalam Peppermint Ginger Plus Shaklee

Jadi kalau anda ada masalah angin tak kisahlah sebab mengandung ke, masalah penghadaman ke, senak perut.. cubalah Peppermint Ginger Plus Shaklee. Tak perlu nak tumbuk halia, buat teh halia dan sebagainya. Boleh hancurkan 3-5 biji Peppermint Ginger Plus dalam air dan minum...


Nyaman dan Melegakan

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut. 

Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 



PERBEZAAN SHAKLEE

Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur dan dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini.

Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya , gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman

MANFAAT UTAMA

PUDINA  :  Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut/darat, membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit birit. Ia juga melegakan kesan2 sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kimoterapi. Pudina merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selsema. Rasa sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap fokus

HALIA  :  Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih dari 2000 tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Melegakan ketidakselesaan perut dan usus, period, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang). Laporan penyelidikan awal merumuskan bahawahalia adalah berkesan dalam merawat / mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan / pengembaraan

POKOK ADAS  (fennal) :   Orang2 Eropah mengambil biji Adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut, melegakan sakit perut, melegakan gejala flu juga dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus
  
CEKUR MANIS (anise)  :    Digunakan oleh orang2 Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan , menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa ; melegakan haba dimusim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom baca apa kata pengguna Peppermint Ginger Plus ni..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

REKEMONDASI  :

Membantu penghadaman  >>  Ambil 3 biji selepas makan

Mencuci usus dan perut  >>  Larutkan 3biji PAPPERMINT GINGER PLUS dan 10 biji Alfalfa di dalam air panas suam untuk diminum

Merawat sakit atau masalah gastrik, nausea, batuk  >>  Ambil 3-5 biji dilarutkan dalam air panas menjadi teh herba


Kelegaan tekak, batuk, sendawa  >>  Hisap 2 biji


** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Boleh hubungi saya melalui:


sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

Monday, July 15, 2013

Shaklee lancarkan suplemen khusus untuk Jantung - CoQHealth Plus

Assalamualaikum,

Antara program saya semasa cuti bersalin aritu adalah menghadiri National Conference (NC) Shaklee di Sunway Hotel. (Nanti saya cerita apa yg saya dapat semasa NC ya). Semasa NC, Shaklee telah melancarkan satu produk baru iaitu CoQHealthPlus! Siap masuk Utusan Malaysia lagi...

Bradford Richardson (kanan) bersama Victor Lim (dua dari kiri) dan Cindy Latham (kiri) melancarkan produk baharu dari Shaklee, CoQHealth semasa Persidangan Kebangsaan Shaklee 2012/2013 di Subang Jaya, semalam.
SUBANG JAYA 8 Jun - Shaklee Products (M) Sdn. Bhd. (Shaklee Malaysia), melancarkan CoQHealth Plus yang dapat membantu menyokong jantung sihat dan menangani masalah penyakit kardiovaskular yang juga pembunuh nombor satu dalam kalangan rakyat Malaysia.

Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson berkata, produk terbaharu yang ditawarkan itu mengandungi kesemua perubatan semulajadi daripada campuran 28 miligram (mg) zat makanan larut lemak yang hadir secara semulajadi di dalam tubuh badan (CoQ10) beserta Vitamin E dan ekstrak teh hijau.


"Produk ini didatangkan di dalam bentuk kapsul dengan bantuan minyak kacang soya bagi memastikan penguraian serta penyerapan yang maksimum dalam sistem tubuh badan ketika diambil.


"Dengan sebiji kapsul yang diambil sehari selepas makan, ia mampu menyokong penghasilan tenaga bagi jantung, meningkatkan peredaran serta membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah serta juga kaya dengan lain-lain kebaikan," katanya di sini hari ini.


Beliau berkata demikian dalam ucapan perasmian Persidangan Kebangsaan Shaklee 2012/2013.


CoQHealth Plus dijual pada harga RM124 kepada bukan ahli manakala hanya RM99 bagi ahli.


Yang turut hadir Pengurus Besar Serantau Shaklee, Victor Lim dan Naib Presiden Kanan Pemasaran Global Shaklee, Cindy Latham.



Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130609/dn_17/Shaklee-Malaysia-lancar-CoQHealth-Plus#ixzz2Z616qQzV
© Utusan Melayu (M) Bhd 




Coenzyme Q10 biasanya dikaitkan dengan pencegahan serangan sakit jantung.

Apakah Coenzyme Q10 ni?

Ia adalah nutrisi larut lemak yang ditemui secara semulajadi dalam setiap sel tubuh kita untuk fungsi sel yang baik. Terutama pada organ-organ yang bekerja keras seperti jantung, hati, pangkreas dan buah pinggang.

Coenzyme Q10 bertindak umpama spark plug bagi sel bagi menukarkan makanan kepada tenaga untuk fungsi sel. Sel tubuh kita membakar gula dan lemak dari makanan kita, dan CoQ10 ni diperlukan dalam proses ini. Proses penghasilan tenaga inilah yang membolehkan jantung berdegup dan organ lain berfungsi.

Tanpa Coenzyme Q10, sel-sel kita tidak dapat menghasilkan tenaga.. umpama lampu tanpa starter. Walaupun lampu masih baru, bekalan elektrik elok, tapi tanpa starter lampu tak boleh menyala.

Tubuh kita menghasilkan CoQ10 sendiri, tapi penghasilannya makin menurun bila kita makin meningkat usia. Samalah seperti kolagen dan sebagainya. Faktor luar seperti diet yang tak seimbang, pendedahan terhadap redikal bebas dan penggunaan ubat-ubatan juga mengurangkan COQ10 dalam tubuh.

CoQ10 membantu mengukuhkan otot-otot jantung, menyokong keupayaannya mengepam darah sekaligus memperbaiki aliran darah.

Ia juga bertindak sebagai antioksidan yang kuat dan membantu melindungi arteri dari pengoksidaan kolesterol LDL yang menyebabkan penyumbatan salur darah.

CoQHealth™ Plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik.


CoQ10 telah dibuktikan dapat:
• Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
• Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap 
   pengoksidaan LDL
• Meningkatkan peredaran darah
• Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di 
   dalam darah


Apakah perbezaan CoQHealth Plus:

  • 1 kapsul CoQHealth Plus = 28mg CoQ10 = 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli!
  • CoQ10 + Vitamin E = mengukuhkan keupayaan antioksidan yg terdapat dalam Vitamin E. CoQ10 bantu kitar & jana semula Vitamin E, untuk memberikan perlindungan antioksidan berterusan terhadap sel2 tubuh.
  • Ekstrak Teh Hijau (mengandungi procyanidins) - menyokong kesihatan endothelium (lapisan tisu antara kapilari darah & jantung)
  • CoQ10 dari kaedah penapaian yis semulajadi - bahan mentahnya merupakan satu2nya CoQ10 semulajadi dari yis yg ditapai (sumber telah diuji dan diyakini ramai mempunyai kualiti tinggi dlm sumber bioketersediaan CoQ10.
  • Tanpa Gluten.

Dos: 1 kapsul sehari selepas makan

sumber: simply4mama, supervitamin, buahatikusayang

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Boleh hubungi saya melalui:



sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

Back to work after 3 months

Assalamualaikum..

Pada Ramadhan ke-6 saya kembali ke pejabat. Alhamdulillah.. rasanya dengan 3 bulan cuti bersalin, ibu lebih bersedia untuk meninggalkan si kecil (walaupun jauh dalam hati nak dok rumah lagiii). Kalau dulu cuti 2 bulan rasa terlalu pendek masa bersama baby. Kini lebih banyak masa untuk training baby.


Alhamdulillah.. setakat ni Adnin sihat-sihat je. Tidur aje lah kerjanya kalau siang tu. Ibu keluar 4 jam, 4 jam lah dia titon. Lagi-lagi cuaca sejuk dua-tiga hari ni kan. Tadi dah pesan kat bibik kejutkan dia bangun kol 11 pagi utk minum susu. Tengoklah pacak betul rambut dia. Nak potong, ibu ayah super bz bulan puasa ni.. hehe.. tapi overall, Adnin is a happy baby :)

So macam mana puasa kawan-kawan? Especially yang sedang menyusu tu. Saya amat memahami kerisauan anda. huhu.. Tapi jangan risau. Kerisauan juga boleh mengganggu production susu. Banyakkan minum air kosong atau performance drink pada waktu sahur dan di antara waktu buka hingga sebelum tidur. Makan vitamin macam biasa.

Dua suplemen yang sangat digalakkan untuk diambil semasa berpuasa ialah ESP & Performance Drink. ESP saya dah abis, jadi saya minum Mealshake dan Performance selain vits lain seperti vitalea, alfalfa..

Ok. Jangan lupa promo GLA ya bulan Julai ni. Best combo ialah ESP & GLA. Banyak khasiatnya! Terutama jika anda ingin kelihatan cantik berseri di pagi raya nanti ;)


Boleh hubungi saya untuk dapatkan suplemen Shaklee anda!

Shaklee Independent Distributor:
♥ Aini Hayati Luey (boleh add saya di fb)
♥ Id 852412
♥ Sms/whatsapp: 012-2897359
♥ ainihayati[@]gmail.com


Thursday, July 4, 2013

GLA Complex - teman baik wanita

Assalamualaikum!
Promo Shaklee bulan ni antara yang saya suka! Saya percaya ramai kat luar sana pun suka! Tengok tajuk pun dah tau apa produknya kannn...
Kenapa saya suka? Sebab semasa menyusukan Fikry, saya tidak didatangi period selama lebih setahun. Kira rekod lah antara ketiga2 anak sebelum ni. So saje try ambil GLA since antara khasiatnya ialah memperbetulkan kitaran haid. Alhamdulillah, tak habis sebotol period pun kembali dan regular on the spot hehe.. GLA ni sgt bagus bagi yg sedang cuba untuk mengandung kerana ia meningkatkan kesuburan, selain memperbaiki ketidakstabilan hormon.
Ok jom kita tengok apa lagi khasiat GLA Complex:
♥ Membantu mengurangkan period pain
♥ Membantu meningkatkan kesuburan
♥ Menstabilkan hormon
♥ Memperbetulkan kitaran haid
♥ Mengawal paras gula dlm darah
♥ Membantu mengaatasi penyakit kencing manis
♥ Membantu membakar lemak
♥ Kecantikan kulit, kuku & rambut
♥ Membantu memudarkan jeragat
♥ Mengurangkan simptom menopaus
Memang ramai yg dah berpuas hati dgn GLA Shaklee.. kalau nak cuba, jom dapatkan pada harga istimewa sempena promosi bulan Julai ini.
Hubungi saya:
Aini Hayati Luey
Shaklee ID: 852412
Sms/whatsapp: 012-2897359
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...