Followers

Sunday, June 16, 2013

Offer Meal Shake Shaklee bulan Jun 2013

Minta maaf lah.. tak update lagi tentang promo Shaklee untuk bulan Jun ni yek.. Dah nak masuk bulan Julai dah pun. huhu. Anyway, bagi yang belum tahu.. offer bulan ni ialah suplemen yang menjadi kesukaan para ibu... iaitu..

pic credit to empattahun.blogspot.com

Apakah khasiat Mealshake ini?

Kalori
Ada 120 kalori dalam Meal Shake Shaklee. Jika anda membuat ‘shake’ dengan susu rendah lemak, kalorinya sekitar 240 kalori. Jika anda mencampurkan mealshake dengan ‘whole milk’ anda akan mendapatkan kalori sekitar 330 kalori.

Lemak
Mealshake Shaklee hanya mengandungi 0.5 g lemak , sebelum ditambah susu. 

Karbohidrat
Ada 23gm karbohidrat  dalam 1 / 4 cawan Mealshake. Untuk satu bahagian mengandungi 3gm serat. Ada 18gm gula dalam satu hidangan Mealshake. Apabila susu ditambah, tahap karbohidrat dan gula akan meningkat.

Protein
Untuk 1 / 4 cawan,  campuran Mealshake mengandungi 7gm protein. Selepas anda mencampurkannya dengan susu, kandungan protein akan meningkat secara signifikan. Dalam beberapa kes, akan berlipat ganda, bergantung pada jenis susu anda tambah.

Vitamin
 Mealshake mengandungi 12 vitamin penting. Untuk setiap satu hidangan, anda akan mendapatkan ,  25 peratus vitamin A, 30 peratus vitamin B6, 20 peratus vitamin B12, 30 peratus vitamin C, 10 peratus vitamin D, 35 peratus vitamin E, 30 peratus daripada thiamin, 10 peratus riboflavin, 35 peratus niacin, 35 peratus folat, biotin 35 peratus dan 30 peratus asid pantotenat.

Mineral
Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Mealshake. Untuk satu hidangan, anda akan mendapat  20 peratus kalsium, 35 peratus daripada besi, 15 peratus daripada fosforus, 25 peratus daripada magnesium, 30 peratus zinc, 35 peratus daripada selenium, 35 peratus copper, 35 peratus manganese dan 35 peratus molibdenum. Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium.

Credits to dazzlingmoms.com

Bagusnya Meal Shakes ni, ia amat sesuai untuk mereka yang tidak suka pengambilan suplemen dalam bentuk pil. Nak bagi kepada anak-anak pun senang, boleh bancuh terus ke dalam minuman kegemaran mereka, atau yang masih menyusu botol.. campur dalam susu sekali sehari sahaja. Mudah lagi berkhasiat kan.

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Boleh hubungi saya melalui:



sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

Performance Drink Shaklee - perlu ada di setiap rumah


Assalamualaikum...

Performance drink ini ialah minuman isotonik. Tapi ia lebih istimewa kerana tidak berkarbonat serta kurang gula! Banyak khasiat Performance Drink ni. Ia tidak terhad untuk para atlet ya. Kita yg x aktif bersukan ni pun sgt elok amik Performance ni.  Ia membantu menstabilkan bendalir dlm badan dan mengelakkan dehidrasi.

Siapakah dan bilakah yg disarankan minum Performance?
• waktu cuaca panas
• mereka yg kurang minum air masak
• waktu demam atau rasa mcm nak demam
• pesakit gout
• semasa berpuasa (waktu sahur & berbuka)
• ibu menyusu yg kurang minum air, terutama sewaktu berpuasa
• bekalan sewaktu travelling

Bagi saya pula, saya suka bancuhkan Performance bersama air bekal anak, terutamanya hari yg ada PJ. Especially anak sulong saya ni memang susah sikit nak minum air masak. So dapat elakkan bandannya drp dehidrasi.

Selain tu kalau bancuh air utk family (especially musim panas), contohnya kordial mangga.. saya suka campurkan 1-2 sudu besar Performance ke dalamnya. Performance ni rasanya masam2 manis oren. Kalau mix dia saje dgn air kosong..agak tawar & masam. So saya suka campur dlm minuman berperisa, bancuh sejuk-sejuk..wah memang terbaik!! Anak-anak pun dah pandai request. "Nak air Performance!" Hehe..

Selain tu bila nak consume Nutriferon, tipsnya ialah bancuh dgn sedikit Performance supaya badan x 'panas' akibat kurang minum air kosong.

Oh! Tak lupa juga buat ibu menyusu. Ia sangat bagus diambil jika anda kurang minum air masak, especially jika ingin berpuasa ya!

Jom baca sedikit info tentang Performance Drink dari website Shaklee Malaysia:

Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan.

Penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.Terbukti secara klinikal.

Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Jika berminat utk dapatkan Perforance Drink boleh hubungi saya:

Aini Hayati Luey
Id Shaklee: 852412
Sms/whatsapp: 012-2897359
ainihayati@gmail.com

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Saturday, June 15, 2013

Adnin dan herbal blend cream

Assalamualaikum!

Halu.. ada ke yg rindu sama ini budak tecit? Hehe.. Dah lama x post gambo si kenit ni. Ibu dah abis pantang ni, apa lagi.. panjang ler kaki.. hehe. Meh cuci mata dulu

Tidur sekarang ni memang xde maknanya nak bedung-bedung. Freestyle je. Kalau abang-abangnya dulu, tidur meniarap. Tapi Adnin sekarang nak biasakan dia tidur mengiring. Ok la..kurang terkejut. Tapi kalau dah ngantuk sgt.. terlentang gitu je pun tidur lama. 


Fikry & Faeq sekarang pun dah pandai nak kiss-kiss adik. Belajar dari Along la.Sikit-sikit nak kiss adik. Gomol adik. Adik rileks je..ibu yg rimas. Huhu..



Gambar ini ditujukan khas buat aunty Dina yg rindu kat saya. Aunty boleh lah tambah baby kalau rasa saya comelll..hihi..


Ok nak cerita pasal herbal blend cream pulak. Mungkin sebab cuaca panas atau memang kulit baby baru lahir agak sensitif, habis naik ruam kat muka Adnin. Berbiji-biji dan merah. Abang-abang sibuk tanya kenapa muka baby ada jerawat?? Huhu.. alhamdulillah, bila ikhtiar sapu krim Herbal Blend Shaklee..nampak perubahan positif.  Dah tak merah-merah lagi cuma masih berbiji sikit. Kulit tang pipi pun dah semakin halus walaupun nampak masih kering. Ikut kulit ibu kot, jenis kering. So ibu sapu 2x sehari. Walaupun ia tertulis 'mentholated', tapi Adnin xde pulak nangis sebab muka jadi panas atau berangin bila disapu herbal blend cream. Maybe sikit sgt mentholnya n x terasa pun. Krim ni juga sesuai untuk atasi ruam diapers..adnin x pernah lagi la tapi ramai ibu yg dah cuba..memang efektif! Dan yg pasti, krim ini BEBAS PARABEN! Ia diperbuat drp bahan-bahan semulajadi sahaja! Siapa kata krim2 wajib ada sedikit paraben??? Dia x kenal shaklee lagi kot. Hehe.. Walau mcm mana pun, semua dgn izinNya jua.

Ok lah..Adnin pun dah lena balik..boleh la ibu sambung zzzz. Update through henpon je ni. Jadilah buat melepas windu... sesiapa nak cuba krim Herbal Blend ni..boleh hubungi saya ya.

Shaklee Independent Distributor:
♥ Aini Hayati Luey (boleh add saya di fb)
♥ Id 852412
♥ Sms/whatsapp: 012-2897359
♥ ainihayati[@]gmail.com

Wednesday, June 5, 2013

Carotomax - rahsia kulit cantik berseri, mata sihat menawan

Assalamualaikum!

Tak pernah lagi saya menulis tentang vitamin 'low profile' atau 'kecil-kecil cili padi' ni.. iaitu Carotomax. Kecik je botol carotomax ni. Sebab sebotol cuma ada 30 biji shj.

Terdetik nak try vits ni bkn apa.. sejak dok rumah berpantang ni, jarang sangat pakai spec. So bila tengok tv tu terasa kering je mata sebab nak fokus pada subtitle hehe... walaupun suplemen mungkin x dpt baiki rabun jauh, tapi Carotomax boleh membantu kurangkan gejala mata kering, dan silau mcm saya ni. Power spec saya x tinggi pun sebenarnya. Tapi silau sgt lah tinggi. Selain tu, teruja bila baca khasiat  lain Carotomax yang bagus utk kulit yg cantek kerana kandungan antioksidannya yg tinggi. ;) Ia terbukti bagus utk atasi jeragat tau..Ada juga yg dapati wajah naturally blushing dgn pengambilan Carotomax yg konsisten. Best kan??

Carotomax sebenarnya adalah vitamin A, tetapi dalam bentuk beta carotene. Vitamin A biasa jika diambil secara berlebihan boleh menjadi toksik dlm badan. Namun kelebihan CarotoMax Shaklee, vit A direlease mengikut keperluan tubuh, oleh itu ia tidak membahayakan.

Apa lagi kelebihan CarotoMax Shaklee?

CarotoMax dengan formula yang diperbaharui ini mengandungi 6 jenis karotena yang diekstrak daripada rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan antioksidan seperti rumpai laut, tomato bukan GMO, biji anggur (grape seeds) brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dll.

6 jenis karotena tersebut ialah:

Alpha Carotene & Beta Carotene - Untuk penglihatan malam, mata sihat, memperbaiki kulit dan mempercepat pemulihan luka, mempertingkat sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.

Lycopene - Bersifat antioksidan, menghalang penuaan organ, untuk serviks yang sihat, kesihatan jantung dan sistem imun, serta mengurangkan risiko mendapat penyakit kelenjar prostat.

Astaxanthin - Untuk melindungi kerosakan akibat proses pengoksidaan kolesterol LDL.

Lutein - Untuk menyekat katarak, glaukoma dan penyakit makular berkaitan umur.

Zeaxanthin - Untuk melindungi mata, mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endometrial dan serviks.

Ahli nutrisi mencadangkan pengambilan 5 ~ 9 hidangan sayuran dan buah-buahan untuk mengekalkan kepekatan beta-karotena di dalam darah, seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser.

Sumber: celiknutrisi.blogspot.com

Menarik kan... So siapa nak kulit cntik berseri menjelang Raya ni, jom dapatkan Carotomax ni drp saya segera ;)

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Boleh hubungi saya melalui:

sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...