Followers

Friday, November 22, 2013

Mengapa Shaklee adalah MLM yang dikatakan ADIL?

Assalamualaikum,

Setuju tak kalau saya katakan yang Shaklee dah jadi satu FENOMENA sekarang ni? Alhamdulillah, ramai yang telah berjaya ubah nasib diri dan keluarga melalui Shaklee. Ia bisnes yang sesuai untuk semua. Yang bekerja mahupun surirumah.. lelaki mahupun perempuan, semua boleh buat Shaklee. Lagi-lagi sekarang dah ada sistem online. Haih.. semua di hujung jari je! Mula-mula launch sistem Shaklee memang huru-hara jugak. Tapi sekarang, alhamdulillah.. makin lama makin stabil. Delivery pun semakin efektif. Cuma biasalah, 1-2 kes tu perlukan kesabaran juga. 

Baiklah.. kembali kepada topik kita. Business plan Shaklee dikatakan ADIL. KENAPA? 

1) Sungguhpun Shaklee adalah syarikat MLM, kita masih boleh jana pendapatan walaupun tiada downline. Nak buat sorang-sorang boleh, nak buat ramai-ramai sebagai satu kumpulan lagi bagus. Asalkan kita buat sales la. kalau duduk diam-diam, mana nak dapat bonus. 
Amaran! Ini BUKAN sistem Shaklee
Shaklee tak amalkan konsep seperti di atas ni ya. Rekruit orang bawah kita, dapat duit. TIDAK. Tiada istilah head-hunting dalam Shaklee. Kalau setakat ada downline, tapi downline tak buat sales pun takdo maknonyo. 

2)  Tiada istilah orang atas goyang kaki, orang bawah kerja separuh mati. Haha.. Dalam Shaklee, anda buat, anda dapat. Kita boleh dapat income yang lebih besar daripada upline kita! Adil ke sangat adil tu? :p

3) Dalam mana-mana MLM, pasti ada pangkat. Begitu juga Shaklee. Yang istimewanya, kita boleh achieve pangkat yang lebih hebat daripada upline kita. Jika upline tidur, tapi kita rajin sharing dan usaha kembangkan biz kita, kita boleh capai rank tertinggi, sementara upline kita masih tak ada rank apa-apa. Adil?

Berminat utk join biz Shaklee bersama kumpulan saya? Jom! 

Hubungi saya:
Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359
COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...