Followers

Thursday, September 19, 2013

Bagaimana GLA Complex Meningkatkan Kesuburan

Assalamualaikum..


Rasanya saya tak pernah lagi berkongsi tentang isu kesuburan dalam blog kesayangan saya ni kan. Takpe, insyaa Allah.. bakal ada beberapa perkongsian selepas ni. Hehe. 

Bulan Julai lepas kan promo GLA Complex. Jadi ramai yang tak lepaskan peluang merebut GLA Complex ni sama ada untuk tingkatkan peluang untuk hamil, untuk stabilkan period yang tunggang-langgang, untuk atasi masalah kulit kering, mahupun untuk atasi masalah kencing manis. Jadi sekarang mulalah dapat feedback best-best daripada mereka yang dah cuba GLA Complex ni ;)

Antaranya, sudah tentu yang mendapat berita gembira dengan kehamilan cahayamata yang dinanti-nantikan!! Walaupun bukan satu jaminan yang seorang wanita akan hamil dengan pengambilan GLA complex, tetapi ia membantu meningkatkan tahap kesuburan. Walau bagaimana pun, terdapat banyak faktor yang menyumbang kepada peluang kehamilan ya. Ia sudah tentu bukan bergantung pada kesihatan si isteri semata-mata, malah kesihatan dan tahap kesuburan suami juga adalah penyumbang penting! Namun entri kali ini saya cuma nak kongsikan bagaiman GLA Complex membantu meningkatkan kesuburan seorang wanita. Jom baca!


BAGAIMANA GLA COMPLEX MEMBANTU?



GLA Complex adalah makanan tambahan untuk meningkatkan produksi lendir serviks (cervical mucus) yang berkualiti, lendir rahim yang berperanan untuk kesuburan dan pembuahan kerana dapat membekalkan nutrisi sperma dan memudahkan pergerakan sperma di dalam  rahim. GLA Complex juga meningkatkan kepekaan seksual wanita dan memperkuat lapisan rahim untuk implantasi sel telur ke dinding rahim yang berjaya. Gamma-Linolenic Acid (GLA) membantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”. Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat-sangat membantu sperma berenang terus ke uterus ke tiub fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan pula, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam tiub fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).


GLA complex menstabilkan kitaran haid, menghasilkan servikal mukus yg berkualiti, meningkatkan kesuburan wanita.

  • Menstabilkan hormon kewanitaan dalam badan kita supaya menghasilkan telur yang berkualiti setiap bulan.
  • Telur yang berkualiti juga memberi jaminan bahawa proses persenyawaan akan berlaku dengan baik & menghasilkan janin yang sempurna.
  • Membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita dalam badan seseorang. Apabila hormon dalam badan berada dalam keadaan yang seimbang, tahap kesuburan juga akan meningkat.
  • Membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih yang membantu sperma untuk berenang didalam rahim anda sehingga bertemu sel ovum
  • Cyst atau fibroid adalah akibat dariapda pertumbuhan sel yang tidak sihat. GLA membantu untuk menstabilkan hormon badan serta mencegah aktiviti sel yang abnormal.
Ada panduan sekali disertakan cara nak kenalpasti tahap kesuburan daripada cervical mucus. Bolehlah klik link di bawah ni ya.



Jika berminat untuk cuba GLA Complex atau mana-mana produk Shaklee, boleh hubungi saya melalui info di bawah:



sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...