Followers

Tuesday, July 23, 2013

Performance Drink - untuk berpuasa, travelling, mahupun di kala kecemasan

Assalamualaikum...

Hai. penat ke puasa hari ni? hehe...


Ni mesti tak minum Performance Shaklee masa sahur tadi. hehe... 

Betul ke minum Performance Shaklee badan segar bertenaga dari pagi sampai berbuka?? Takde lah begitu sekali. Tapi sekurang-kurangnya ia membantu badan kita daripada over-letih. Kalau tidak, masa kan Performance Shaklee begitu laris di bulan puasa ni ;)

Selain menjadi minuman kegemaran di bulan puasa, ia juga sangat bagus dibawa semasa travelling kerana kita cenderung untuk kurang minum air. Bila badan kurang air, risiko untuk jatuh sakit juga lebih tinggi. 

Cuba klik (right-click & open in new tab) pada gambar di bawah untuk gambaran yang lebih jelas. Jom baca bagaimana Performance Shaklee membantu badan kekal bertenaga.



Kelebihan Performance Drink
  • Pilihan Eksekutif untuk tenaga yang berpanjangan.
  • Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan.
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.
  • Meningkatkan Daya Ketahanan Badan
  • Memberikan Tenaga kepada Otot dan Sel dengan cepat.
  • Menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal
  • Membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal
  • Mengimbangi elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh.
  • Mencegah penyahidratan -mengurangkan kehausan, melembabkan kulit dan kelihatan muda
  • Mengekalkan paras gula - terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

Siapa yang perlukan Performance Drink?
  • Para Atlit
  • Mereka yang Berpuasa 
  • Mereka yang Ingin Mengerjakan Umrah / Haji
  • Mereka yang Sebelum  & Selepas Pembedahan
  • Mereka yang Sering Keletihan
  • Mereka yang Mengalami Cirit Birit
  • Mereka yang Rendah Paras Gula
  • Mereka yang Ada Masalah Pening
  • Mereka yang Mengalami Penyahidratan Otot & Kulit
  • Mereka yang Mengidap Gout
  • Mereka yang ingin Travel/ Holiday

Sumber: ibuveronza

Testimoni 1

"Balik dari klinik td terus ambik Performance Drinks dan Vitamin C Plus dan minum air masak banyak2 pastu tido... dan alhamdulillah kuasa allah, kita berusaha je kan...terjaga dari tido tadi badan dah berpeluh, kepala dah ringan & dah selesai solat & sekarang dah boleh mengadap lappy tuk kongsi cerita ngan semua bahawa saya dah sihat kembali...syukur tak perlu makan ubat klinik tadi hehehe."

Testimoni Pn. Lia
.. since last week saya menggantikan puasa..jadinya ada masa-masa tu saya tak sempat bersahur al-maklumlah..puasa sorang-sorang kan..jadinya, saya pun sempat bancuh PD satu gelas dan terus minum..wah..! rasa nyaman dan segar..terus terbukak mata..rasa PD ni ala-ala oren tang tu tapi laaaagggiiii sedappp.. betul tak tipunya lahh..pastu saya berpuasa macam biasa..yang saya perasan, kalau saya berpuasa,bile dah mask tengahari, mesti melepek..tak larat..mulalar rasa haus tu datang..tapi kalini AlhamduLILLAH..masih bertenaga dan tak rasa haus langsung..boleh buat keja cam biasa seperti saya tak berpuasa lak..hehe..memang PD terbaiklahh..!

Tips dari Kak N:
















Jika anda masih belum ada satu Performance Shaklee di rumah, baik dapatkan satu segera. Memang sangat membantu di kala badan rasa macam nak demam, boleh bancuh dgn minuman kegemaran family, buat bekal air anak-anak ke sekolah. Bancuh sejuk-sejuk, memang nyamaannnn.


** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Boleh hubungi saya melalui:


sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...