Followers

Sunday, June 16, 2013

Performance Drink Shaklee - perlu ada di setiap rumah


Assalamualaikum...

Performance drink ini ialah minuman isotonik. Tapi ia lebih istimewa kerana tidak berkarbonat serta kurang gula! Banyak khasiat Performance Drink ni. Ia tidak terhad untuk para atlet ya. Kita yg x aktif bersukan ni pun sgt elok amik Performance ni.  Ia membantu menstabilkan bendalir dlm badan dan mengelakkan dehidrasi.

Siapakah dan bilakah yg disarankan minum Performance?
• waktu cuaca panas
• mereka yg kurang minum air masak
• waktu demam atau rasa mcm nak demam
• pesakit gout
• semasa berpuasa (waktu sahur & berbuka)
• ibu menyusu yg kurang minum air, terutama sewaktu berpuasa
• bekalan sewaktu travelling

Bagi saya pula, saya suka bancuhkan Performance bersama air bekal anak, terutamanya hari yg ada PJ. Especially anak sulong saya ni memang susah sikit nak minum air masak. So dapat elakkan bandannya drp dehidrasi.

Selain tu kalau bancuh air utk family (especially musim panas), contohnya kordial mangga.. saya suka campurkan 1-2 sudu besar Performance ke dalamnya. Performance ni rasanya masam2 manis oren. Kalau mix dia saje dgn air kosong..agak tawar & masam. So saya suka campur dlm minuman berperisa, bancuh sejuk-sejuk..wah memang terbaik!! Anak-anak pun dah pandai request. "Nak air Performance!" Hehe..

Selain tu bila nak consume Nutriferon, tipsnya ialah bancuh dgn sedikit Performance supaya badan x 'panas' akibat kurang minum air kosong.

Oh! Tak lupa juga buat ibu menyusu. Ia sangat bagus diambil jika anda kurang minum air masak, especially jika ingin berpuasa ya!

Jom baca sedikit info tentang Performance Drink dari website Shaklee Malaysia:

Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan.

Penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.Terbukti secara klinikal.

Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Jika berminat utk dapatkan Perforance Drink boleh hubungi saya:

Aini Hayati Luey
Id Shaklee: 852412
Sms/whatsapp: 012-2897359
ainihayati@gmail.com

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...