Followers

Sunday, June 16, 2013

Offer Meal Shake Shaklee bulan Jun 2013

Minta maaf lah.. tak update lagi tentang promo Shaklee untuk bulan Jun ni yek.. Dah nak masuk bulan Julai dah pun. huhu. Anyway, bagi yang belum tahu.. offer bulan ni ialah suplemen yang menjadi kesukaan para ibu... iaitu..

pic credit to empattahun.blogspot.com

Apakah khasiat Mealshake ini?

Kalori
Ada 120 kalori dalam Meal Shake Shaklee. Jika anda membuat ‘shake’ dengan susu rendah lemak, kalorinya sekitar 240 kalori. Jika anda mencampurkan mealshake dengan ‘whole milk’ anda akan mendapatkan kalori sekitar 330 kalori.

Lemak
Mealshake Shaklee hanya mengandungi 0.5 g lemak , sebelum ditambah susu. 

Karbohidrat
Ada 23gm karbohidrat  dalam 1 / 4 cawan Mealshake. Untuk satu bahagian mengandungi 3gm serat. Ada 18gm gula dalam satu hidangan Mealshake. Apabila susu ditambah, tahap karbohidrat dan gula akan meningkat.

Protein
Untuk 1 / 4 cawan,  campuran Mealshake mengandungi 7gm protein. Selepas anda mencampurkannya dengan susu, kandungan protein akan meningkat secara signifikan. Dalam beberapa kes, akan berlipat ganda, bergantung pada jenis susu anda tambah.

Vitamin
 Mealshake mengandungi 12 vitamin penting. Untuk setiap satu hidangan, anda akan mendapatkan ,  25 peratus vitamin A, 30 peratus vitamin B6, 20 peratus vitamin B12, 30 peratus vitamin C, 10 peratus vitamin D, 35 peratus vitamin E, 30 peratus daripada thiamin, 10 peratus riboflavin, 35 peratus niacin, 35 peratus folat, biotin 35 peratus dan 30 peratus asid pantotenat.

Mineral
Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Mealshake. Untuk satu hidangan, anda akan mendapat  20 peratus kalsium, 35 peratus daripada besi, 15 peratus daripada fosforus, 25 peratus daripada magnesium, 30 peratus zinc, 35 peratus daripada selenium, 35 peratus copper, 35 peratus manganese dan 35 peratus molibdenum. Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium.

Credits to dazzlingmoms.com

Bagusnya Meal Shakes ni, ia amat sesuai untuk mereka yang tidak suka pengambilan suplemen dalam bentuk pil. Nak bagi kepada anak-anak pun senang, boleh bancuh terus ke dalam minuman kegemaran mereka, atau yang masih menyusu botol.. campur dalam susu sekali sehari sahaja. Mudah lagi berkhasiat kan.

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Boleh hubungi saya melalui:



sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...