Followers

Friday, May 10, 2013

Set Kehamilan Shaklee Menyediakan Nutrisi Lengkap - Pilihan Ibu Masa Kini


Assalamualaikum...

Semasa mengandungkan anak pertama, saya tidak begitu menitikberatkan pengambilan suplemen atau makanan tambahan. Vitamin yg klinik bagi, bila ingat makan,  bila lupa tak ada lah. Makan pun ikut sedap tekak je. Tak ada nak ambilkira nutrisi utk kandungan. Yang saya tahu, masa mengandunglah nak makan puas-puas! Oohh.. sungguh saya silap besar.

Sebenarnya, amalan pemakanan berkhasiat semasa mengandung tidak boleh dipandang remeh. Pemakanan ibu byk mempengaruhi perkembangan janin. Bahkan pengambilan suplemen juga tidak kurang pentingnya kerana sesetengah nutrisi tidak boleh diperolehi secukupnya drp pemakanan harian semata-mata.

Petikan yg saya ambil dari blog Dr. Zubaidi..


Menurut Dr. Zubaidi, antara suplemen penting yg perlu diambil oleh ibu hamil ialah asid folic, zat besi, kalsium magnesium dan omega-3. Hah! set kehamilan Shaklee memang terdiri daripada kesemua suplemen di atas. Set untuk Trimester 1 (J1) terdiri daripada:


klik pada gambar untuk lebih jelas


B COMPLEX - lengkap dengan asid folik.
VITALEA - multivitamin yg lengkap dengan zat besi.
VITAMIN C
OSTEMATRIX - kalsium magnesium



Manakala bagi Trimester ke-2 dan ke-3, ibu boleh teruskan dengan 4 vitamin di atas, selain ditambah dengan Omegaguard utk dapatkan Omega-3 yg baik utk perkembangan otak bayi dan byk khasiat lain.

Selain vitamin-vitamin ni, saya sangat syorkan ibu add-on ESP kerana khasiatnya yg banyak, bukan shj buat ibu..yang lebih penting, utk bayi yg dikandung.. Sebab setiap sel dalam badan manusia adalah protein. Maka dengan mendapatkan sumber protein berkualiti seperti ESP, sel-sel yg terbentuk adalah lebih sihat..sel otak, sel kulit, dan semuanyalah. Bila sel sihat -> organ sihat -> sistem sihat -> badan sihat. Ramai ibu yg dah alaminya termasuk saya sendiri :) Lebih info tentang kebaikan ESP kpd ibu hamil di sini

Dalam lambakan pelbagai makanan tambahan kesihatan sekarang ini, bagaimana nak buat pilihan yg bijak? Apa yang membezakan Shaklee dgn produk lain di pasaran? Kesemua produk  SHAKLEE adalah SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI. Lebih 300 juta USD dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Bukan calang-calang produk ya Shaklee ni. Kalau x bagus, takkanlah masih bertahan setelah lebih 50+ tahun di pasaran  Jangan risau, produk Shaklee yg dipasarkan di Malaysia adalah Halal. Pls jangan pi tanya kat Shaklee Canada tentang status halal Shaklee..memang la diorang kata x de sijil halal. Sebab Shaklee keluarkan produk yg disahkah halal oleh ISA (badan persijilan halal US yg diiktiraf JAKIM) utk negara mcm Malaysia je.


Kalau ada bajet lebih sikit tu, apalah salahnya melabur utk suplemen semulajadi dan berkualiti seperti SHAKLEE. Khasiatnya telah terbukti dan tak perlu was-was lagi.


Jom SIHAT, CERGAS DAN CERIA bersama SHAKLEE... 


Hubungi saya untuk info lanjut:
Aini Hayati Luey
Id shaklee: 852412
Sms/whatsapp: 012-2897359
Emel: ainihayati@gmail.com


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...