Followers

Monday, March 25, 2013

Genap 9 bulan... dup dap..dup dap...

Assalamualaikum...

Sabtu lepas check up genap 9 bulan @ 36 weeks. Alhamdulillah semuanya ok. Ibu dan baby sihat. Berat ibu 66.9kg. Berat baby 2.473kg. Doc kata kepala baby dah turun sikit. Air ketuban pun normal, kesimpulannya semua normal la.. insyaAllah..


Tapi bila tengok balik buku merah atas tu.. rasanya nurse tu silap catat berat ibu lah. Ada ke patut 73kg?? huhu... Nanti next check up mesti doc terkezut sebab berat 'turun mendadak' haha.. padahal salah tulis. huhu..

Oh ya, bila dah masuk 9 bulan sepatutnya check up seminggu sekali kan? Tapi memandangkan semuanya normal je n dr. Fazlina pun masih bercuti umrah.. Sukati saya je cakap kat nurse tu set appointment lagi 2 minggu lah. Tunggu dr. Faz balik dari umrah. hehe.. Jimat duit ;p lagipun kalau dah nak beranak sangat pergi je Azzahrah, takde masalah.. Hmm.. agak-agak baby nak keluar bila ek?? 

Kena minum air selusuh ni.. Dah lama tinggal. Minyak selusuh pun banyak lagi tu.. boleh la sapu-sapu kat pinggang, perut, dll...Special tau, ayah mertua saya yang buatkan sendiri ;)

Selain tu, kena kerap amalkan doa ni.. Moga semua dipermudahkanNya... ameen...


p/s: Nak tau suplemen apa yang saya amalkan sepanjang mengandung kali ni? Nak dapatkan suplemen Shaklee?

Boleh hubungi saya melalui:

sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...