Followers

Thursday, January 31, 2013

"Di mana ada keazaman n tekad...in sha Allah BOLEH!!! TQ Shaklee..."

Ini bukan saya yang kata ya, tapi seorang ibu yang telah membuat stok EBM seperti dalam gambar di bawah ni:

Kagum saya dengan keazaman dan usaha ibu ini. Alhamdulillah, rezeki baby puan Amy Sherynna. Tapi, kena ingat ya. REZEKI TAK DATANG BERGOLEK! Kalau tak dipecahkan ruyongnya, manakan dapat sagunya. 

Mungkin bukan semua ibu perlukan suplemen sepanjang tempoh penyusuan. Tak kurang yang saya kenal , mampu mengadakan stok susu sebanyak ini tanpa bantuan suplemen pun. Namun, hakikatnya, hanya kita yang tahu kemampuan diri dan hanya kita sahaja yang kenal diri kita sendiri. Adakah kita mendapat zat yang secukupnya daripada pemakanan harian? Atau sekadar 'kenyang' perut semata-mata, zat dan khasiat ke laut. 

Berlaku adillah kepada badan yang dikurniakan Allah ini.. Peliharalah dan jagalah kesihatan sebelum sakit menjengah. Jika rasa-rasa tak dapat penuhi keperluan zat tubuh dgn pemakanan yang seimbang, berikanlah makanan tambahan bagi memenuhi ruang-ruang kosong zat dalam tubuh kita. Kalau berkemampuan, dapatkanlah yang berkualiti.. Tak rugi pun, selain diri kita sendiri, anak yang kita susui juga mendapat manfaatnya. Bukan itu sahaja, badan yang sihat terbukti mampu menghasilkan susu dengan lebih lancar!

Untuk lebih info tentang set Triple M boleh baca di sini.

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Kalau ada yang kurang jelas dan nak tahu lebih lanjut, boleh hubungi saya melalui:

sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...