Followers

Tuesday, November 27, 2012

Ingin lebih slim dengan Shaklee? Tapi Bajet Kecil?

Assalamualaikum...


Alhamdulillah, ramai yang telah berjaya menurunkan berat badan, yang penting kini lebih sihat.. dengan Set Slimming Euphoria :)

Jika anda mempunyai kekangan bajet, poket tak berapa nak gemuk.. Tapi ingin mendapatkan tubuh yang lebih slim, kami boleh bantu. Dengan set Slimming Bajet, ia tidak mustahil.

Dalam set ini, terdapat 3 suplemen utama yang membantu dalam penurunan berat badan:

Herblax - Berfungsi membersihkan usus, membuang toksin yang telah terkumpul sekian lama dalam usus. Dengan kata lain detox.. Seterusnya membantu badan menyerap vitamin dengan lebih baik.

Lecithin - Dikenali sebagai natural emulsifier. Membakar dan mencairkan lemak termasuk kolestrol jahat yang tidak diingini daripada badan.

Alfalfa - Bertindak sebagai fiber untuk membuang segala lemak yang telah dibakar tadi keluar dari sistem badan.

Dengan mengamalkan tips (yang akan saya kongsikan dengan setiap belian) serta mengamalkan gaya hidup sihat, insyaAllah anda akan berpuas hati dengan hasilnya.

Nantikan testimoni pengguna yang akan saya kongsikan dalam entri akan datang.. Stay tune! :)

** Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Boleh hubungi saya melalui:

♥ pm: Aini Hayati Luey
♥ ID Shaklee: 852412
♥ sms/whatsApp: 012-289 7359
♥ emel: ainihayati[at]gmail.com

Vitamin C Organic?? Wujudkah? Atau ia Samaran Semata-mata??

Assalamualaikum!

Galak betul orang mempromosikan Vitamin C Organik sekarang ya. Sana-sini vitamin C organik. =)
Harga boleh tahan jugak, ada yang jual 30biji = RM40, yang jual RM50 pun ada! Bukan mahal pun kan... Tak sampai RM100 pun. Murahlah kalau nak dibandingkan dengan mengambil suntikan vitamin C. Haha..

Tapi, tidakkah anda rasa tertipu kalau saya kata anda boleh dapatkan 'Vitamin C' yang exactly sama pada harga tak sampai 50sen sebiji?!! Mengapa saya berani katakan ia adalah produk yang sama dijual pada harga berlipat kali ganda lebih mahal?? Jom kita cek NO KKM Vitamin C Organik tersebut!


No KKM Vitamin C Organik

Jom kita cek no KKM ni di laman sesawang Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan di bawah kementerian kesihatan Malaysia:



Nampak jelas kan yang no KKM tersebut adalah kepunyaan Sustained Release Vita-C 500mg Shaklee?

Hmm... dah la tipu pengguna dengan rebranding produk, letak harga berlipat ganda lebih mahal... lebih tak patut, membuat testimoni palsu!

Gambar di bawah ni saya jumpa di salah satu website penjual vitamin c organik. Kononnya pengguna mendapat kulit yang bersih dan bebas jerawat hasil penggunaan Vitamin C Organik. Tapi jangan tertipu ya.. 



Sebenarnya ia adalah customer kawan saya Zeti Hafiza di mana customer beliau telah mengambil Set Kecantikan Euphoria bersama Alfalfa untuk mengatasi masalah kulitnya!




Saya harap dengan ini para pengguna tidak terus tertipu lagi. Memanglah vitamin C organik tu bukan produk cikai-cikai. Ia memang produk berkualiti yang telah menjalani pelbagai ujian klinikal serta terbukti mempunyai banyak khasiat pada kita. Namun, kalau saya.. Saya takkan serahkan duit saya kepada penipu.

Mungkin bukan semua vitamin c organik ni adalah Sustained Released Vita-C 500mg Shaklee.. Mungkin ada yang gunakan vitamin brand lain untuk dibrand semula sebagai vitamin c organik. Macam mana pun, jadilah pengguna yang bijak ya ;)

Untuk makluman juga, Shaklee Sustained Release Vita-C 500mg bukanlah vitamin c ORGANIK ya. Ia adalah vitamin SEMULAJADI. Haa.. apa beza ORGANIK dengan SEMULAJADI??

Mari saya jelaskan...


Vitamin Organik
  • Nutrien yang khusus dipencilkan dari satu sumber semulajadi, biasanya menggunakan haba, tekanan yang tinggi atau pelarut kimia yang kuat
  • Ia tidak sama dengan vitamin semulajadi disebabkan proses yang dilaluinya
  • Semasa pemprosesan, ia melibatkan haba yang berlebihan dan biasanya menggunakan produk petroleum yang menyebabkan kehilangan nutrien.
  • Ko-faktor yang ada pada nutrien lesap atau rosak tanpa diganti 
Vitamin Semulajadi
  • Dihasilkan dengan pemprosesan yang seminima mungkin & kepekatan nutrien adalah dalam keseimbangan yang menghampiri kepada keadaan ia ditemui dalam alam semulajadi
  • Kos menghasilkannya lebih tinggi
  • Kebanyakkan syarikat tidak menjual vitamin atau mineral semulajadi. Shaklee satu-satunya yang berbuat demikian (Rujuk: A Consumer Report by Editors Of Research Institute For Preventive Health Care) 
Mengapa Perlu Semulajadi? 
  • Enzim tidak alami perubahan melampau dalam pemprosesan oleh haba yang tinggi dan pelarut kimia yang kuat
  • Tidak menggunakan Pengisi dan Pengikat yang keras yang menghalang penyerapan nutrien
  • penyediaan bahan mentah dari sumber semulajadi yang berkualiti
  • imbangan semulajadi dikekalkan sebaik mungkin
  • semulajadi adalah bio-kedapatan dan disimpan dalam tisu badan lebih lama berbanding sintetik
  • semulajadi lebih mudah ditukarkan oleh badan bagi menjalankan kepelbagaian fungsinya.

Kredit: SuperDuperMak

Oleh itu, dapatkan Sustained Release Vita-C 500mg Shaklee yang original daripada distributor Shaklee yang sah sahaja. Walaupun vita-C Shaklee dah out-of-stock buat masa ni, saya menerima pre-order dan vita-C ini dijangka berada di pasaran dalam bulan Disember nanti.

* Lebih info tentang vitamin C di sini ya.

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Boleh hubungi saya melalui:


sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

Monday, November 26, 2012

Kolagen Terbaik daripada Shaklee: Shaklee Collagen Powder

Assalamualaikum,

Mengapa orang perempuan sangat sukakan kolagen? Macam-macam produk kolagen kini terdapat di pasaran. Kolagen asli, minuman kolagen dan macam-macam lagi. Namun, tahukah kita apa sebenarnya kolagen ni?

Kolagen ialah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan KULIT, RAMBUT, KUKU, LIGAMEN, OTOT, TULANG, SENDI, TENDON, MATA, GUSI & SALURAN DARAH. 

Ha, kolagen bukan sekadar untuk kecantikan luaran ya. Fungsinya lebih daripada itu! 

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN
Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.


Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis (sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

Mungkin ramai yang dah tahu.. Dan mungkin juga ada yang belum tahu tentang produk terkini daripada Shaklee iaitu Shaklee Collagen Powder. Ia adalah antara kolagen terbaik di pasaran!! 


Kelebihan Shaklee Collagen Powder berbanding kolagen biasa:
  • Ia terdiri daripada molekul yang sangat ringan iaitu kira-kira 1,000 Dalton bagi membolehkannya diserap dengan mudah oleh tubuh selain membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan lebih berkesan.

  • Mengandungi 4,000mg proprietary RSS (Red Snapper Scale) Collagen, iaitu kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.

Tahukah anda ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m (5km)? Makin dalam lautan tu makin tinggi tekanannya kan dan sebab tulah ikan biasa sukar untuk hidup dalam kedalaman tersebut. Berbeza dengan ikan merah, ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pound ( 9kg), bertelur dan hidup bebas dalam kedalaman tersebut. Sebab inilah ikan merah sumber kolagen terbaik dan tahan lasak:
    • Sangat lasak dan elastik
    • Kepaduan sel yang sangat tinggi
    • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
    • Jisim molekul yang sangat rendah
  • Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Collagen Powder terbukti berkesan untuk:
  • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%


-sila klik gambar utk imej yg lebih jelas-


Antara faedah yang dapat dirasai dengan pengambilan Shaklee Collagen Powder ialah:
  • Anti-penuaan
  • Menghidratkan kulit
  • Mengembalikan keanjalan kulit
  • Melicin dan melembutkan kulit
  • Menggalakkan kuku yang kuat serta rambut yang sihat dan bersinar
  • Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
  • -sila klik gambar utk imej yg lebih jelas-
  • Menegang dan menganjalkan payudara


Ok.. tak mau cakap banyak. Jom kita tengok hasil yang diperolehi daripada pengguna Shaklee Collagen Powder sendiri. 



Saya sendiri sempat 'merasa' Shaklee Collagen Powder ni sebanyak 4-5 sachet sebelum saya terpaksa hentikan pengambilannya. Tapi dalam tempoh singkat tersebut, alhamdulillah.. Saya turut merasai kesan yang positif di mana kulit saya terasa lebih lembap daripada biasa. Namun nak buat macam mana.. Shaklee Collagen Powder ini tidak boleh diambil oleh ibu menyusu dan ibu mengandung ya. :)

Ingin cuba kolagen terbaik ini? Hubungi saya untuk info lanjut!!



** Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Boleh hubungi saya melalui:

♥ pm: Aini Hayati Luey
♥ ID Shaklee: 852412
♥ sms/whatsApp: 012-289 7359
♥ emel: ainihayati[at]gmail.com

Sunday, November 18, 2012

Testimoni Triple M - suplemen lengkap untuk ibu menyusu

Alhamdulillah.. ibu ini telah cuba dan berpuas hati. Anda bila lagi?

Suplemen bukan semata-mata untuk 'memperbanyak' susu ibu. Ia lebih kepada memenuhi keperluan nutrien tubuh si ibu. Jika kita begitu menjaga pengambilan suplemen sewaktu mengandung, mengapa kita sanggup mengabaikan pengambilannya sewaktu menyusukan?? 

Ia tak kurang pentingnya kerana nutrien dalam badan ibu disalurkan kepada anak yang disusui melalui susu ibu. Jika kita tidak mengisi ruang kosong nutrien dalam badan kita, akhirnya kita sendiri yang akan sakit, letih, tidak bermaya dan sebagainya. 

Jom pastikan kita terus sihat dan ceria bagi menggalas amanat sebagai isteri dan ibu!
Dapatkan suplemen yang berkualiti, dari sumber semulajadi dan terbukti berkesan!
Saya pilih Shaklee.. anda bagaimana??

** Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Boleh hubungi saya melalui:

♥ pm: Aini Hayati Luey
♥ ID Shaklee: 852412
♥ sms/whatsApp: 012-289 7359
♥ emel: ainihayati[at]gmail.com


Hubungi saya untuk info lanjut!!

Thursday, November 15, 2012

Pengedar Shaklee Berdekatan Anda

Assalamualaikum!

Jika anda ingin dapatkah Shaklee daripada pengedar Shaklee berdekatan anda, jangan malu-malu untuk hubungi ibu-ibu comel di bawah ni ya =)

Aini Hayati (ID Shaklee: 852412)
012-289 7359
Emel: ainihayati@gmail.com
Page: Ibu, hebat kan
Kawasan: Putrajaya


Farah Liyana (ID Shaklee: 867543)
012-407 3114
Emel: faralyana@gmail.com
Kawasan: KLCC, Gombak, Putrajaya, Kajang, UPM Serdang

Norsyahidah (ID Shaklee: 867547)
019-758 9575
Emel: syahidayep@gmail.com
Blog: ResepiSihat
Kawasan: Johor Bahru
Dr. Nurzarina (ID Shaklee: 867550)
019-651 4265
Emel: nurzarina_rahman@yahoo.com
Page: Great Muslimah
Blog: iHealth
Kawasan: Wangsa Maju, Setiawangsa, Keramat, Sri Rampai,
Setapak Jaya, Pandan Indah, Bukit Antarabangsa, Ampang

Nazihah (ID Shaklee: 880783)
019-9009 435
Emel: nazihahy@yahoo.com
Kawasan: Kuala Krai, Machang, Kerteh, Kemasik, Kemaman


Noridayu (ID Shaklee: 888142)
012-325 3292
Emel: ayu_tazmania@yahoo.com
Kawasan: Putrajaya, Kajang, Seremban, Pulau Indah (Klang)


Adzah Adam (ID Shaklee: 888149)
012-2923 994
Kawasan: Kajang, Bangi, Serdang, Balakong



Nuraineysz Izamuddin (ID Shaklee: 908407)
012-3092262
Emel: nuraineysz@yahoo.com.my
Kawasan: Menara UAb, Bank Muamalat Hq, Bandar Sg. Long, 
Bandar Mahkota Cheras


Jangan segan-silu untuk hubungi kami ok ;)


Wednesday, November 14, 2012

Khasiat dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee


Jangan lepaskan peluang tawaran harga menarik bagi Alfalfa Complex (L) 700 tabs dan (S) 330 tabs. Hubungi saya untuk info lanjut ya :)

Boleh baca testimoni alfalfa di sini, di sini dan di sini :)

Boleh hubungi saya melalui:

sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

Bagaimana nak mendaftar sebagai pengedar Shaklee & Apa Kelebihannya?

Alhamdulillah, ramai geng Euphoria Shaklee yang tersenyum lebar 12hb lepas bila dapat bonus Shaklee. Boleh dikatakan ramai yang dapat bonus berlipat-ganda bulan ni. Macam mana pun, jangan lupa untuk ucapkan rasa syukur kepada yang Maha Memberi. Moga dengan lebihan rezeki yang Allah beri, kita tak lupa untuk beri kembali kepadaNya. 

Jika anda turut berminat untuk bersama-sama menjana pendapatan melalui Shaklee, sama ada secara part-time mahupun full-time, di sini saya terangkan serba sedikit cara untuk jadi ahli, kelebihan serta keseronokan buat bisnes Shaklee.

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee 
Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM700) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 852412 (Aini Hayati Luey) sebagai sponsor/upline.

Yuran keahlian Shaklee
Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).

Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee
Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase.

Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?
Benar, tak perlu maintain point atau wajib membuat pembelian.

Apa kelebihan menjadi ahli?
1) Boleh membeli produk dengan harga ahli dan mengumpul point anda sendiri.

2) Jika rajin berkongsi dengan point yang tertentu melayakkan kita menerima bonus dalam bentuk cash tanpa perlu ada downline.

3) Jika berminat untuk berbiz, ada kelas tertutup disediakan oleh saya melalui group fb tertutup khas untuk ini.

4) Shaklee menawarkan Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan International-Umrah bg Muslim).

Shaklee adalah bisnes MLM. Namun dalam kumpulan kami (Euphoria), tiada istilah head-hunting. Kami ditekankan akan kebaikan produk dan pemasaran produk adalah keutamaan. Ini kerana kami yakin dengan mutu dan keberkesanan produk Shaklee, maka apabila customer sendiri telah merasainya, secara tidak langsung mereka akan teruja untuk menjadi ahli bagi mendapatkan kelebihan sebagai pengedar Shaklee.



Jom baca apa kata mereka yang telah merasai Bonus Shaklee yang tiada hadnya:


Saya sangat setuju dgn Norizan. Saya lebih ternanti-nantikan pertengahan bulan di mana Bonus Shaklee lebih mengujakan daripada gaji kerja hakiki saya (bukan tak bersyukur ;p). Mana taknya, gaji saya habis digunakan untuk bayar segala bil, hutang dsb. Dengan bonus Shakleelah dapat saya enjoy dan menyimpan. Lebih best, bonus Shaklee boleh berubah-ubah setiap bulan! Semuanya bergantung kepada usaha kita sendiri.

Apa lagi kelebihan bisnes Shaklee??

Bonus dia selari dengan usaha kita. Biz ni bukan head hunter. Oleh kerana itu mempunyai downline sahaja tak memberi apa2 manfaat. Ada sesetngah biz, dapat downline dapat bonus , maka ini dinamakan head hunter. Tapi Shaklee bukan.

Saya yang tentukan bonus saya. Maka saya kena rajin sebab saya nak beri banyak pada keluarga dan ummah.

Ia dah terkenal maka senang nak promote.

Berminat? Boleh emelkan kepada saya untuk membolehkan kami daftarkan dalam kumpulan kami.  

Boleh hubungi saya melalui:

sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412

Sunday, November 11, 2012

Promo November Shaklee: Alfalfa Complex

Assalamualaikum!

Berita baik buat ibu menyusu di luar sana!

Bulan ini Shaklee mengadakan promosi Alfalfa Complex!! 

Buy 6 freee 1. Boleh share dgn kawan-kawan dan family.

Hubungi saya untuk tawaran menarik ini! 

Namun Alfalfa ini bukan sahaja baik untuk ibu yang menyusukan..
Banyak lagi khasiat dan kebaikan Alfalfa ini.. 

Jemput baca di sini ya..
Boleh hubungi saya melalui:

sms/whatsApp: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...