Followers

Tuesday, October 2, 2012

Mac n Cheese lagi

Assalamualaikum...

Semalam mencari-cari resepi macaroni n cheese yang paling simple. Sebab nak buat yang simple n yummilicious macam Kenny Rogers punya. Anak-anak saya memang boleh tambah 20 kali (lagi-lagi si abg ngah) kalau mac n cheese Kenny Rogers tu. Kira ini salah satu makanan yang ketiga-tiga anak saya dengan maknya skali boleh makan dengan sungguh berselera sekali. Actually kelmarin dah buat dah mac n cheese ni tapi tak jadi sebab buat ikut suka hati. Sekali amekau.. mac n cheese keras kejung!! huhu... So dalam hati dah nekad nak alter bagi sedap jugak macam mana pun. 

Semalam baca blog Salam Dua Benua dan jumpa link ke sini. Sedap kan nampak mac n cheese ni. Simple pun simple resepinya :)

Classic macaroni cheese



So... my version of the Classic Mac n Cheese.... hehe...


Dengan sedikit alteration pada resepi di atas, mengikut apa yang available di dapur.. inilah hasilnya.

Saya gunakan cheddar cheese (block) & Jalapeno Cheese. Jalapeno Cheese ni tabur sikit je lepas masukkan makaroni n tutup api. Kalau tak nanti pedas pulak. Kalau tak letak Jalapeno Cheese ni, agak kuat rasa Cheddar Cheese (sebab terlebih bubuh kot).


Licinnn Fikry makan.. 


Nak lagi satu!! haha..

So mommies.. cubalah resepi ni. Memang simple dan yang pasti anak-anak mesti suka! High calcium ni sebab ada susu, cheese... yum yumm!! ;)



2 comments:

Shakina Farhan said...

bkn anak2 je suke, maknye pun suke sgt..hee..

Ema Blog said...

kenapalah saya ni jenis yg tak minat cheese..tak boleh nak makan langsung cheese...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...