Followers

Monday, June 11, 2012

Tips Kecantikan - jom buat masker sendiri!

Assalamualaikum..


Wanita dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan. Kalau ada orang offer nak belanja pergi salon kecantikan memang takkan tolak punya kan.. Kalau harap nak pergi dgn duit sendiri, hmm.. berkira jugak. Hehe.. Jangan risau. Ada pelbagai cara untuk anda dapatkan kulit wajah yang cantik berseri tanpa perlu ke salon-salon mahal. Jom saya kongsikan resepi masker yang boleh anda buat sendiri dan enjoy at the comfort of your home!



Bahan-bahan yang perlu disediakan:
  1. 1 sudu kecil Energizing Soy Protein (ESP)
  2. 1 kapsul Vitamin E Complex Shaklee (dicucuk dengan jarum dan picit keluar isinya)
  3. 1-2 sudu besar plain yogurt
Cara-caranya:
  1. Campurkan kesemua bahan di atas dan lumurkan pada wajah dan leher.
  2. Biarkan selama 15-20 minit supaya khasiatnya diserap oleh kulit.
  3. Bilas dengan air suam sehingga bersih.
  4. Sebaik-baiknya diamalkan 3 kali seminggu, sebelum tidur. 

Sumber: Alin, K3S


Haih.. saya pun tak sabar nak cuba sendiri masker ni. Vitamin E sememangnya lebih cepat memberi kesan jika diapply terus pada kulit. Kalau ada parut, lebam dsb, memang sangat bagus disapukan dengan Vitamin E.


Jom baca apa khasiat setiap bahan dalam masker di atas.


Khasiat yogurt pada kulit

  • Membantu melembabkan dan menghaluskan kulit. 
  • Melegakan kulit terbakar. 
  • Meredakan kegatalan pada kulit kepala.
  • Jika digabungkan dengan madu dan  limau nipis atau lemon, yoghurt membuat pelembab dan masker untuk kulit kering, bagus untuk melembutkan wajah dan leher dan meminimalkan perubahan warna kulit.
Khasiat Vitamin E
  • Memberi kesan awet muda
  • Memudarkan parut jerawat
  • Mengurangkan garis-garis halus
  • Menaikkan seri wajah
Khasiat ESP 
  • Membantu menganjalkan kulit
  • Meratakan warna kulit
  • Melembapkan kulit
Jangan lepaskan tawaran Vitamin E Shaklee bulan ini! Harga menarik menanti anda.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya melalui:

sms: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey

4 comments:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kulit saya kering+kusam. kena buat ni, tapi kalau dah malas apa pon tak boleh. hihi

ibuhebat said...

haa.. nak cantik punya pasal, kena rajin sikit.hehe

armouris said...

terjumpa info ni, juga pasal yogurt… sharing is caring :)- Yogurt Ubati Stres/Depresi

admin AlKhattab Batik said...

Salam,kak. Boleh tlg explain apa kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) dan vitamin E complex shaklee ni? Kalau mkn mcm tu je, tanpa buat masker boleh juge kan?
Thanx.

www.alkhattabbatik.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...