Followers

Tuesday, May 22, 2012

Suplemen yang Membantu Anda Cergas semasa Berpuasa

Assalamualaikum,


Hari ini merupakan 1 Rejab, dan ini bermakna genap 2 bulan (kalendar Islam) sahaja lagi kita bakal menyambut bulan Ramadhan yang mulia. Saya pasti ramai kaum hawa sedang berlumba-lumba menggantikan puasa di samping mengambil peluang mengumpul pahala puasa sunat dalam bulan Rejab dan Syaaban. Moga segala usaha kita dipermudahkanNya.


Walaupun saya tak perlu ganti puasa (tu yang best bila menyusu sepenuhnya, period on hold), tapi saya ada juga cuba berpuasa tempoh hari. Bila puasa sorang-sorang ni, nak bangun sahur memang liat sikit. Memandangkan siang dah tak menyusu atau pam, saya takdelah rasa tertekan untuk pastikan susu tak drop waktu berpuasa. Jadi sahur pun sekadar apa yang ada je lah. Untuk pastikan saya bertenaga dan tidak terlalu dehydrated sepanjang berpuasa, saya pun bersahur dengan ESP+Mealshake serta Performance drink segelas.


Alhamdulillah, officemate pun tegur kata saya cergas je tak macam orang berpuasa :)


Energizing Soy Protein (ESP) adalah minuman berprotein tinggi. Berbanding kabohidrat, protein sebenarnya dapat menahan rasa lapar dengan lebih lama. 


Meal shake adalah minuman berkhasiat yang lengkap dengan protein, fiber serta multivitamin.


Performance drink pula? 






1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

3. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

4. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong mencegah dehydration tu.





Sumber: Anakkuwiraku


Ketiga-tiga suplemen ini sebenarnya dikenali dengan gelaran TRIPLE GEM di mana ia sangat sesuai diambil terutamanya oleh mereka yang sukar mengambil suplemen dalam bentuk pil atau tablet. 

Inginkan lebih tips berpuasa sambil menyusu? Klik sini.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya melalui:

sms: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...