Followers

Thursday, March 29, 2012

Testimoni: Seronoknya... Orang lain pun perasan perubahan diri ;)

Assalamualaikum..

Syukur, alhamdulillah... ingin saya kongsikan kegembiraan seorang customer Shaklee yang telah mendapat perubahan positif pada dirinya di mana dengan pengambilan vitamin b complex, vitamin C, vitamin E dan ESP, tekstur kulitnya menjadi semakin baik. Kalau sampai orang lain pun perasan, maknanya memang obvious la tu kan :)

Gabungan vitamin-vitamin dalam Set D ini sangat baik untuk kesihatan kulit di mana fungsi-fungsinya adalah seperti berikut:

Vitamin C

Khasiat Vitamin C pada kulit tak dapat dinafikan lagi

  • Sebagai Antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti (pencemaran, matahari, cuaca, AC, asap rokok, dsb).
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle).


B Complex


Sayur-sayuran hijau tingi kandungan b complex
  • membantu dalam menukarkan karbohidrat kepada glukosa untuk penghasilan tenaga kepada tubuh badan
  • membantu dalam menukarkan lemak kepada protein( ini membantu nervous system berfungsi dengan normal)
  • Vitamin B juga penting untuk pembentukan sel badan jadi ianya penting untuk awet muda, kulit yang licin dan kelihatan muda, melambatkan rambut beruban, membantu untuk kecantikan kulit, rambut dan mata, kekuatan kuku

Vitamin E

Badam juga tinggi kandungan Vitamin E
  • Bersifat anti-penuaan, dapat mengurangkan garis-garis halus pada wajah
  • Membantu mengelakkan pertumbuhan abnormal sel
  • Membantu memudarkan parut

Energizing Soy Protein

Protein soya lebih mudah dihadam oleh badan berbanding protein haiwan

Tubuh badan kita terbina daripada protein. Sel badan terbina daripada protein. Namun, pelbagai proses yang dilalui oleh badan kita menyebabkan protein termusnah, menjadi tua dan sebagainya.
Jadi, kita perlukan protein baru untuk menggantikan protein yang hilang tadi.

Tahukah anda, sel kulit berganti setiap 21 hari (3 minggu). Selepas 21 hari, sel kulit akan berganti baru. Jika kita memberikan tubuh kita makanan asas yang berkhasiat dan berkualiti, maka sel baru yang sihat akan terhasil. Proses scrubbing dalam regime kecantikan bertujuan untuk membuang sel-sel lama yang telah mati dan membenarkan sel-sel baru hidup dan bernafas, menggantikan sel-sel lama.

Pengambilan ESP membantu kita mendapat khasiat protein sebenarnya. Sel yang sihat dapat dihasilkan dengan protein secukupnya. Sel yang sihat membantu penyerapan vitamin dan galian lain dengan optimum. Ramai yang mengamalkan ESP mengakui keberkesanan pengambilan vitamin-vitamin lain.


Air Masak


Kepentingan air masak atau air kosong memang tidak dapat disangkal lagi dalam mendapatkan kulit yang sihat dan berseri. Pengambilan air masak yang mencukupi memastikan kulit sentiasa lembab. Kulit yang kering mengakibatkannya mudah berkedut dan melemahkan sistem pertahanannya. Air masak yang mencukupi juga membantu penyerapan vitamin yang baik oleh tubuh.

Sesungguhnya untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik, kita perlu mulakan dari dalam dengan pemakanan yang sihat dan berkhasiat. Beauty starts from within!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Boleh hubungi saya melalui:
sms: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey

7 comments:

mamavogue said...

mekasih luangkan mase explain td :)
nnt saye confirmkan balik ye.
dah berkenan dah ni..

ibuhebat said...

ok, no problem! :)

O'gosh said...

produk ni mmg bagus kan...kene kumpul duit dulu la nampaknya...hehe...anyway, tq sebab folo saya..salam kenal

inazamri said...

selalu gak dengar pasal kebaikan produk ni tapi lum penah mencuba lg.

ibuhebat said...

ha.. kena cuba tu. baru tau betul ke tak berita2 tu ;)

ibuhebat said...

kalau nak cuba, ada trial pack... sesuai utk yg bajet kecik.

..::SangRatoo::.. said...

wow..nampak menarik je..kenelah cuba baru tau hasilnye kan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...