Followers

Wednesday, February 8, 2012

Shaklee Omega Guard - lebih selamat lagi berkhasiat!

Assalamualaikum!


Ramai ibu yang memberikan minyak ikan kepada anak-anak sebagai langkah melindungi mereka daripada jangkitan selesema dan penyakit lain. Dalam kata lain, untuk memperkasa sistem imun. Malahan, kebanyakannya menjadikan minyak ikan sebagai vitamin pertama anak-anak. Ini tentu sekali langkah yang bijak!

Memandangkan badan kita tak dapat menghasilkan asid lemak Omega-3, kita perlu dapatkannya daripada menu harian. Pelbagai kajian telah membuktikan yang asid lemak Omega-3 daripada minyak ikan dapat mengatasi masalah darah tinggi dan menurunkan kadar trigliserida  (kadar trigliserida yang terlalu tinggi dalam tubuh dapat membahayakan kesihatan).

Terdapat kajian yang telah membuktikan mereka yang pernah diserang sakit jantung dan mengamalkan asid lemak Omega-3 mengalami kurang risiko untuk serangan kedua dan seterusnya. Omega-3 dapat mengurangkan risiko kematian daripada serangan sakit jantung. Ia juga terbukti dapat mengurangkan rheumatoid arthritis.

Selain penyakit jantung dan rheumatoid arthritis, omega-3 juga dapat membantu pesakit asma, kanser, depresi, psoriasis dan banyak lagi.

Apakah sumber makanan yang tinggi kandungan asid lemak Omega-3? Antaranya ialah:

  • Coldwater fish (mackerel, tuna, salmon, and sardines)
  • Cod liver
  • Flaxseed and canola oils
  • Soybeans and tofu
  • Walnuts
Namun begitu, be extra careful kerana terdapat beberapa jenis ikan (king mackerel, swordfish, and albacore tuna) yang mengandungi bahan berbahaya seperti merkuri

sumber: WebMD


Shaklee Omega Guard
Untuk sumber asid lemak Omega-3 yang lebih dijamin selamat, dapatkan Shaklee Omega Guard.OmegaGuard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal. 

Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.*


Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal

OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*


Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*Omega Guard selamat diambil seawal kanak-kanak 1 tahun, namun sila dapatkan konsultasi tentang cara makan yang betul daripada distributor Shaklee anda :)* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya melalui:

sms: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati LueyNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...