Followers

Monday, January 16, 2012

Suplemen dan Penyusuan

Assalamualaikum,

Merujuk kepada keperluan nutrisi ibu menyusu dan ibu mengandung di sini, kebanyakannya keperluan ibu menyusu lebih tinggi daripada ibu mengandung! Tapi kenapa doktor cuma bagi vitamin kepada ibu-ibu mengandung? Sedangkan jarang sangat keperluan nutrien ibu menyusu ditekankan.  Malahan banyak pihak yang bersikap defensif ataupun 'anti-suplemen' bila bercerita tentang 'penyusuan dan suplemen'. Pelik binti ajaib! 

Ok lah, kalau sememangnya pemakanan kita mengikut piramid makanan, udara yang dihirup segar tidak dicemari asap dan debu, sentiasa bertenaga malah sentiasa ceria dan tak dibelenggu stress akibat gaya hidup yang sangat hectic! Well, memang anda tak perlukan suplemen atau pemakanan tambahan. TAPI, jika sebaliknya yang berlaku, saya cadangkan anda ambillah suplemen. Mengambil suplemen bukanlah bermakna anda tak perlu lagi makan nasi, ikan, sayur, buah-buahan. Tapi sesuai dengan namanya 'makanan tambahan', ia sekadar mengisi lohong-lohong zat dalam badan yang tidak dapat dipenuhi oleh pemakanan harian anda.  Dalam mencari suplemen tu, carilah yang semulajadi kerana ia  dapat diserap dengan lebih efisien dan lebih mudah diterima oleh badan. 

"Your breast milk contains only as many vitamins as you take yourself: One common misconception about breast milk is that it's inherently superior to formula, simply because it's natural. But breast milk only contains the vitamins that are already in your body, which is why it's important for pregnant and nursing women to take supplements and eat a healthy diet to get enough Vitamin A, D, E, K, C, riboflavin, niacin and panthothenic acid."

Kalau badan kita sendiri cuma ada cukup-cukup zat saja, pastinya bila zat tersebut telah diserap ke dalam susu badan untuk bayi kita, apa lagi yang tinggal untuk keperluan badan kita sendiri? Sudahnya, anak sihat dan cergas, tapi ibu lembik dan tak bermaya. 

Maka dengan itulah kami menyediakan pelbagai Set Penyusuan Euphoria untuk keperluan ibu-ibu di luar sana.

Set Eu-Four
Mengandungi Vitamin C, B compleks (dilengkapi asid folik), Vitalea (multivitamin dilengkapi zat besi) dan Ostematrix (kalsium magnesium)

  • Vitamin-vitamin ini mampu meningkatkan imuniti badan ibu, bertindak sebagai anti-stress, membekalkan mineral penting yang diperlukan tubuh, dapat menghilangkan sakit-sakit pinggang, kebas-kebas, lenguh-lenguh badan, membantu anda untuk bangun pagi dengan lebih segar dan bertenaga. Secara tidak langsung membantu melancarkan penghasilan susu badan.

Set B
Mengandungi Vitamin C, B compleks (dilengkapi asid folik), Vitalea (multivitamin dilengkapi zat besi) dan Alfalfa

  • Vitamin-vitamin ini mampu meningkatkan imuniti badan ibu, bertindak sebagai anti-stress, membekalkan mineral penting yang diperlukan tubuh, dapat menghilangkan sakit-sakit pinggang, melawaskan, membantu mengurangkan keputihan, membuatkan badan lebih bertenaga. Secara tidak langsung membantu melancarkan penghasilan susu badan.


Set E
Set B dan Energizing Soy Protein (ESP)

  • Di samping khasiat Set B seperti di atas, ESP membantu penghasilan susu dengan lebih cepat. ESP bertindak sebagai extra-booster ke atas vitamin-vitamin lain yang telah diambil. Ia mempercepatkan penghasilan susu ibu.

Set Triple M
Set B + Ostematrix + ESP
  • Di samping khasiat Set B seperti di atas, ESP dan ostematrix membantu penghasilan susu dengan lebih cepat. Memandangkan komposisi utama susu badan adalah protein dan kalsium, set ini sangat membantu ibu-ibu yang masih belum dapat mengatasi masalah susu drop walaupun telah mencuba pelbagai usaha untuk mengatasinya.

Dengan belian Set Penyusuan Euphoria, saya akan berikan anda Tips Eksklusif memperbanyakkan susu!! Setakat ni ramai ibu yang telah berpuashati dan mendapat hasil yang sangat memberangsangkan!!

Walau macam mana pun, pada zaman 'maklumat di hujung jari anda', saya yakin ramai ibu-ibu menyusu kini semakin tinggi kesedaran akan keperluan suplemen semasa penyusuan.  Oleh itu, fikir-fikirkanlah.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Boleh hubungi saya melalui:

emel : ainihayati[at]gmail.com
h/p: 012-2897359
fb: Aini Hayati Luey

2 comments:

~ NANA ~ said...

i dh lama consume shaklee so mmg recommended la...hihi

ibuhebat said...

iye ke nana.. alhamdulillah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...