Followers

Wednesday, July 27, 2011

Tips kekal bertenaga = Performance + ESP

Assalamualaikum!

Counting down to Ramadhan!! Seronoknya... Ramai yang telah bersedia dengan ESP dan Performance Drink supaya badan tidak terlalu letih, especially hari-hari pertama berpuasa. Mau melepek kan. Tapi insyaAllah, dengan dua minuman ini, dehydration melampau dapat dikurangkan dan tenaga lebih maintain. Pengalaman saya sebagai ibu menyusu yang berpuasa... ada masanya rasa flat gila-gila, nak angkat tangan pun tak larat kalau dah petang tu.. huhu.. Tahun ni, insyaAllah moga tenaga lebih maintain, dan moga penghasilan susu juga maintain.. amin...






* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya melalui:

sms: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey

Tuesday, July 26, 2011

Tips di Bulan Puasa

Assalamualaikum!

Tinggal beberapa hari je lagi kita bakal menyambut Ramadhan kan... Saya terbaca tips yang menarik oleh Ibu Adinnasa 

Bolehlah dijadikan panduan untuk menghadapi bulan puasa ni.. insyaAllah... :)


Bulan Ramadhan bakal tiba, pasti ramai yang tidak sabar untuk menunaikan ibadah puasa. Suasana Ramadhan dirindui setiap tahun. Puasa itu sendiri melatih jiwa menjadi sabar, membantu membersihkan perut serta melatih kita bersyukur dengan segala nikmat yang ALLAH beri kepada kita.

Sudah pasti kehadiran Ramadhan ini , persediaan awalnya kita menyediakan kurma di rumah untuk berbuka dan bersahur. Apakah kebaikan kurma?

1. Kaya dengan zat besi - sangat sesuai dimakan, terutama bagi wanita sedang haid dan orang yang mengalami masalah anemia (kekurangan sel darah merah).

2. Boleh dimakan pada bila-bila masa kerana ia tidak mengandungi kolesterol.

3. Kaya khasiat: Protein (1.8 hingga dua peratus), serat (dua hingga empat peratus), glukosa (50 hingga 57 peratus), Vitamin A dan C, sodium dan potassium.

4. Kandungan gulanya mudah diserap badan dan memberi tenaga segera apabila berbuka puasa. Berbuka dengan kurma membuatkan kita berasa cepat kenyang dan secara tidak langsung mengelakkan kita makan secara berlebihan.

5. Kandungan potasium penting untuk sistem saraf yang merangsang daya ingatan, membangkit nafsu kelamin (aprodisiak) dan meningkatkan sistem pertahanan badan khususnya untuk mencegah barah buah dada dan rahim.

6. Kurma diberikan kepada bayi boleh mengurangkan kesakitan dan kadar degupan jantung.

7. Kurma juga boleh membantu memudahkan proses bersalin dan mengecutkan rahim kerana ada bahan boleh membantu proses berkenaan, sebagaimana dilakukan Maryam as yang memakan buah kurma selepas melahirkan Nabi Isa as.

Selain kurma, kami memastikan rumah kami lengkap dengan beberapa supplement terutamanya Energizing Soy Protien (ESP) dan Performance Drink.

Sudah menjadi amalan kami sekeluarga , sebelum tidur saya akan membancuhkan satu tumbler ESP bersama Performance Drink untuk di minum seisi keluarga. Ini untuk mengelakkan anak-anak mengalami hidrasi dan bagus untuk kelembapan kulit.

Selama bertahun juga kami menjadikan amalan, menyediakan segelas ESP dan Performance Drink bersama kurma sebagai pelengkap sahur dan berbuka.

Apa sebenarnya rasa ESP dan Performance bila dicampurkan?
Rasa seperti air lasi (ala-ala vitagen) dan Addin & Nasa menggelarkan air ini ialah air aiskrim.

Boleh juga diamalkan bersama kurma diblend dan dicampurkan sekali dan ia menjadi rasa yang sangat lemak.

Benarkan kenyang dan bertenaga ? Alhamdulillah memang rasa perbezaan yang ketara bila kami terlepas langsung waktu sahur yang mana bangun sahaja sudah azan subuh :( sudah pasti tidak sempat untuk bersahur.

Jika bangun di saat akhir waktu imsak, kami hanya amalkan makan kurma 5-7 biji beserta segelas campuran ESP dan Performance.

Ia juga sangat bagus untuk diamalkan oleh ibu yang mengandung dan ibu yang menyusukan anaknya.

Wednesday, July 20, 2011

Khasiat Oat!

Assalamualaikum!

Seperti yang saya share dalam entry sebelum ni, antara makanan semulajadi penggalak susu ialah oat. Apa lagi khasiat oat ni sebenarnya, selain dapat menambah susu ibu yang menyusu? Meh kita baca artikel di bawah ni..

Sumber: anizyn

 
Penyakit jantung adalah satu daripada pembunuh senyap yang paling utama di kalangan lelaki dan wanita, demikian menurut Pertubuhan Jantung Amerika.

Meskipun banyak faktor menyumbang kepada penyakit jantung seperti gaya hidup, pemakanan, alam persekitaran, tabiat dan lain-lain, usaha mengekalkan kesihatan jantung bukan sahaja tertakluk kepada pengamalan gaya hidup yang aktif.


Pemakanan yang sihat dan bijak dapat memainkan peranan penting dalam usaha mengamalkan gaya hidup yang menjamin kesihatan jantung.

Tahukah anda bahawa untuk menjaga kesihatan jantung, anda hanya perlu memakan sekurang-kurangnya 70g. oat setiap hari?

Oat sudah bertahun lamanya terkenal kerana khasiat kebaikannya kepada kesihatan kita secara keseluruhan, terutama sekali kepada kesihatan jantung.

Ia bermula pada tahun 1854 apabila ‘Raja Oatmeal’ Ferdinand Schumacher memperkenalkan oat di Amerika dan menganggap oat sebagai tambahan yang sihat kepada pemakanan. Dakwaannya kini sudah dibuktikan secara saintifik.

Kini, pakar-pakar pemakanan dan diet memberi penekanan terhadap keberkesanan oat sebagai rumusan paling semulajadi untuk menjaga kesihatan dan mencegah penyakit jantung.

Oat mengandungi serat larut yang secara aktif menyerap dan membantu menghapuskan kolesterol berlebihan yang boleh menyumbat arteri anda dan menyebabkan penyakit jantung.

Pengambilan oat membantu menurunkan tahap kolestrol dan akhirnya menjadikan jantung lebih sihat!

Penyelidikan telah menunjukkan bahawa pengambilan oat secara tetap benar-benar berkesan untuk menurun dan memperbaiki tahap kolesterol.

Menjaga kesihatan jantung anda adalah semudah mengambil oat setiap hari.

Sebagai contoh, Quaker Quick Cooking Oatmeal dan Quaker Instant Oatmeal bukan sahaja boleh dijadikan sajian makanan yang berkhasiat dan mengenyangkan, malah ia juga memberikan banyak manfaat kesihatan. Kedua-dua produk ini boleh didapati di mana-mana pasar raya berhampiran.




Emping oat bukan sahaja berkesan menurunkan tahap kolesterol darah tetapi juga menjamin kesihatan usus dengan menyediakan sumber nutrien secara perlahan-lahan dan konsisten seperti mana yang diperlukan untuk membaharui sel-sel usus.

Serat merangsangkan pengeluaran air liur, yang memudahkan anda mengunyah dan menelan. Apabila berada dalam perut, ia membantu mencairkan kandungannya, menjadikannya lebih mudah untuk dihadam.

Serat dalam usus kecil membantu memperlahankan kadar penghadaman nutrien dalam makanan. Ini memastikan semua nutrien dalam makanan digunakan oleh badan.

Serat juga membantu mencegah banyak masalah ketidakselesaan yang dialami oleh orang tua, seperti sembelit dan buasir.

Oat mengandungi lebih banyak kalsium, protein, magnesium, zat besi, zink, kuprum (copper), mangan (manganese), tiamin dan vitamin E berbanding makanan bijirin lain seperti gandum dan rai.

Seperti buah-buahan dan sayur-sayuran, oat mengandungi fitokimia yang merupakan bahan kimia semula jadi dalam tumbuh-tumbuhan yang membantu menentang penyakit.

Oat secara khusus mengandungi banyak flavonoid yang merupakan antioksidan yang amat berkesan untuk membantu mencegah penyakit jantung.

Oat adalah juga makanan yang ideal untuk semua peringkat umur. Mudah diterima sebagai makanan pepejal permulaan untuk bayi dan juga orang tua, oat kerap digunakan dalam program membantu mangsa kebuluran kerana keupayaannya membekalkan khasiat pemakanan berkualiti secara tidak mahal.
Kuih raya tahun ni :D

Oat kini menjadi kegemaran di kalangan chef pastri untuk mencipta roti, biskut, mufin dan kek yang paling lazat dan sihat! Quaker mempunyai beberapa resipi masakan tempatan terkenal yang menggunakan oat seperti Rendang Ayam Quaker dan Pegedil Quaker.

Ada yang menambah emping oat ke dalam sajian kari kerana ia menjadikan kuah kari lebih pekat dan lebih lazat!

Raya nanti nak buat biskut raya lah. Aritu dah borong Quaker Oat! Yummeh...
 


Anda juga boleh menggunakan oat sebagai salutan ikan dan ayam goreng. Dengan cara ini, anda boleh memuaskan cita rasa dan mendapat manfaat kesihatan daripada oat!

Usaha menjaga kesihatan jantung patut dimulakan dari kecil. Ibu bapa patut menyemaikan tabiat makan oat di kalangan anak-anak mereka dengan menggalakkan sarapan emping oat dan menambah oat ke dalam masakan.


Kuasa oat tidak boleh diperkecil kerana ia memberi khasiat kebaikan dan kesihatan yang menakjubkan untuk anda dan keluarga anda. Sempena Hari Jantung Sedunia yang diperingati di seluruh dunia pada 24 September. Mulakan tabiat mengambil oat hari ini untuk menjamin jantung yang lebih sihat!

Tuesday, July 19, 2011

Makanan Semulajadi Penambah Susu

credits to Mommy Lyna

Menjadi lumrah bagi ibu-ibu yang menyusukan anaknya untuk mendapatkan susu perahan yang banyak, terutama bagi yang bekerja. Lebih2 lagi sekarang ni kita makin menghampiri Ramadhan… jadi makin giatlah aktiviti pengumpulan susu ini di kalangan ibu-ibu.
Bagi saya, set penyusuan (diambil bersama Energizing Soy Protein dan Performance Drink) amatlah membantu untuk ‘memperkasakan’ penghasilan susu ibu, tambah2 semasa berpuasa. Namun, ibu2 walaupun mengambil set penyusuan ni sebenarnya masih boleh mengambil apa saja milk booster yang ada di luar sana. Antara makanan penambah susu yang boleh didapati secara semulajadi ialah:
alfalfa
Daun alfalfa
Meskipun dalam set penyusuan tu ada pil alfalfa, tapi tak salah kalo nak makan daun alfalfa… tapi kat Malaysia ni saya biasa jumpa orang jual daun alfalfa untuk haiwan ternakan (alfalfa sangat bagus untuk binatang ternakan!). Kalau kat supermarket yang ada ‘alfalfa sprout’ atau yang jenis cambah tu. Belasah ajelah belalang.
fenugreek
Halba @ fenugreek
Halba atau juga dikenali sebagai fenugreek merupakan milk booster yang agak terkenal di kalangan ibu2 di negara kita. Halba biasanya digunakan dalam masakan. Ada juga halba dihasilkan dalam bentuk pil yang.
jintan
Jintan
Jintan ni sama dengan halba di atas, biasanya digunakan dalam masakan. Jadi tak hairanlah kalau lepas makan kari, kilang susu rasa penuh saja :)


Kurma
Kurma membekalkan kalori segera, amat sesuai untuk ibu menyusu kerana ibu menyusu memerluka extra kalori.
susu
Susu
Khasiat susu tidak dapat dinafikan lagi. Ibu perlu minum susu untuk menghasilkan susu… mungkin ideal kerana bukan sahaja memberi kebaikan kepada susu ibu, malah juga menjaga tubuh ibu dengan membekalkan protin, kalsium dan berbagai jenis vitamin dan galian perlu.


Keju
Keju yang tinggi kandungan zat, sama seperti susu membekalkan protein, kalsium dan vitamin serta mineral perlu. Keju seperti juga susu dan produk tenusu lain, ia mudah diserap oleh tubuh. Jadi tak hairan kalau lepas makan keju, terasa ‘berat’ saja kilang susunya ;)
tempe
Tempe
Tempe yang dibuat dari kacang soya adalah tinggi kandungan protein. Ia bukan saja membantu membanyakkan malah memekatkan susu.
sayur
Sayuran hijau
Sayuran hijau seperti kucai, sawi, dan sebagainya membekalkan vitamin B perlu terutama asid folik yang penting dalam penyusuan susu ibu.
lobak putih
Lobak putih
Lobak putih mengandungi vitamin C melebihi buah-buahan, serta serat yang tinggi. Kedua-duanya membantu dalam penghasilan susu ibu, dan juga memperbaiki sistem imuniti tubuh ibu.

Satu lagi yang saya nak tambah, which is berkesan untuk diri saya..

Oat
Oat mengandungi lebih banyak kalsium, protein, magnesium, zat besi, zink, kuprum (copper), mangan (manganese), tiamin dan vitamin E berbanding makanan bijirin lain seperti gandum dan rai.


Dan banyak lagi makanan yang boleh membantu dalam menambah susu ibu. Walau bagaimana pun, semua usaha harus disertai dengan ilmu pengetahun dalam bidang penyusuan.

KERAP MENGEPAM – setiap hari sekiurang-kurangnya 2-3 jam sekali, terutama ketika bayi tiada bersama.

Doa menbanyakkan susu ibu:

Kredit kepada : http://doaayatdanzikir.wordpress.com
Zikir-zikir untuk membanyakkan susu ibu seperti YA MATIIN, Selawat dan sebagainya.
Dan ibu-ibu hendaklah selalu bertaubat, bersedekah, membersihkan hati dan berbaik sangka dengan si pemberi rezeki.

Kalau dah banyak sangat penambah susu, perlu lagi kah ambil set penyusuan? YA! Set penyusuan BUKAN SEMATA-MATA UNTUK MEMBANYAKKAN SUSU, tapi memberi tenaga, kurangkan kelesuan, mengurangkan stress dan membahagiakan ibu… ibu gembira keluarga bahagia ;)


Sunday, July 17, 2011

Tips untuk meningkatkan penghasilan susu ibu

Assalamualaikum!
Saya sedang berusaha keras untuk tambah stok susu. Isnin dah nak kena hantar anak ke nursery, tapi stok susu baru satu botol! Nak menangis ke nak meraung?? uwawa...
Hai, ingat jadi shaklee distributor, susu takkan down ke? Salah tanggapan tu.. sebab konsep asas penyusuan perlu jelas. Suplemen tak boleh TAMBAH susu ibu, kalau perkara asas penyusuan tidak dipenuhi.. wuhuu... 
Ok, time to refresh.. apakah perkara yang mampu mempertingkat penghasilan susu ibu.. Jom buat check list!
credit to kak hasmah dan along azrina serta yoursupermom
~ Dapatkan pam yang bersesuaian yang membantu menjimatkan masa dan selesa.
~ Periksa jika pam anda mempunyai masalah sedutan atau sebagainya yang membuatkan susu semakin kurang.

Kerapkan mengepam atau menyusu setiap 1 1/2 jam atau 2 jam sekali. Jika perlu buathyperstimulation atau power-pumping dengan menggunakan pam yang ada double-pumping.

~ Pastikan bayi menyusu kedua belah payudara sehingga dia berhenti sendiri.

Tingkatkan masa mengepam contohnya selepas bayi menyusu tambahkan sesi mengepam sekurang-kurangnya 5-10 minit untuk tujuan stimulasi.

~ Bagi bayi yang belum memulakan solid food elakkan suplemen seperti air masak, formula dan jus buah untuk pastikan anak terus menyusu susu badan.

~ Banyakkan mengambilan makanan yang mengandungi protein dan kalsium untuk hasilkan lebih banyak susu badan.

Pelbagaikan menu makanan anak bagi yang sudah memulakan solid food jika si ibu masih tidak dapat menyediakan jumlah susu yang diperlukan. Bayi yang kenyang akan kurang minum susu.

Banyakkan minum air masak ataupun perbanyakkan makanan yang mengandungi sup bagi si ibu.

Banyakkan berehat. Jangan asingkan tempat tidur untuk memudahkan penyusuan dan perbanyakkan sentuhan kulit ke kulit untuk menggalakkan bayi menyusu lebih lama.

Perbanyakkan menyusu bayi anda untuk tingkatkan penghasilan susu. Susukan bayi anda sebelum pergi bekerja. Pesan pada pengasuh agar tidak memberikan EBM di dalam botol sekurang-kurangnya 1 jam sebelum anda mengambil bayi anda. Cara ini dapat menjimatkan EBM dan secara tidak langsung anda dapat membuat stok.

Banyakkan sesi mengepam di pejabat dan di rumah jika bayi anda telah kenyang. Jimatkan masa dengan menggunakan hands-free.

Elakkan penggunaan botol susu ketika anda berada bersama bayi. Bayi yang minum melalui botol akan minum lebih banyak kerana puting botol menyebabkan aliran susu laju dan bayi akan minum banyak dan banyak berbanding bayi yang menyusu terus payudara kita.

Elakkan apa-apa perkara yang boleh membuatkan susu badan anda drop contohnya penggunaan pil perancang. Kedatangan haid juga salah satu sebab penghasilan susu akan menjadi kurang, elakkan stress, sentiasa menjaga kesihatan agar tidak jatuh sakit.

Langkah terakhir ambil galactagogues. Elakkan daripada mengambil pil yang mengandungi dadah seperti motilium

Ok, nak tambah sikit.. amalkan tips eksklusif Euphoria! Saya tgh amalkan dalam sehari dua ni.. Harap-harap dapatlah hasil yang memberangsangkan! Ramadhan pun dah tak lama lagi ni..


Monday, July 11, 2011

Minuman Sihat dan Mudah!

Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.


Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.

Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:
  • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
  • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
  • Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.

Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
  • Kanak-kanak
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
  • Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Warga tua
Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.

Saya sendiri sangat menggemari Meal Shakes Shaklee ni. Cara saya? Campurkan dengan segelas Full Cream yang sejuk dan... goncang-goncang.. minum! Yummeh! Shake yang sedap lagi menyihatkan! :) Aduhh.. boleh addicted ma..


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya melalui:

sms: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey

Friday, July 1, 2011

Everyone Gets Old Sooner or Later

Everyone gets old, sooner or later...
                                 
       ...Why not LATER??
 Nak tak? Nak tak??

Inilah jawapannya....

A Revolutionary Breakthrough in Cellular Anti-Aging* - Vivix Dietary Supplement



Vivix™ Cellular Anti-Aging Tonic is a revolutionary breakthrough in the fight against cellular aging. Developed after years of research by Shaklee Corporation, the number one natural nutrition company in the U.S., Vivix is the world’s best anti-aging supplement. In laboratory studies, Vivix ingredients have been shown to impact the four key mechanisms of cellular aging.*

A 30-day supply of Vivix delivers the equivalent amount of resveratrol found in 3,000 glasses of red wine, and Vivix ingredients were shown in a laboratory study to be 10x more powerful in slowing a key mechanism of aging than resveratrol alone.*

Shaklee scientists have worked for years to create and deliver a unique blend with polyphenol ingredients shown in laboratory studies to address cellular aging. To deliver the world’s best anti-aging supplement exclusively to you, Shaklee has secured the entire supply of one of the key ingredients from the largest and best growers in the world, and filed for multiple patents to protect this innovation.*

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Source : Health Benefits , Shaklee

You don’t have to wait
Thousands of studies have already been done that prove resveratrol and related polyphenols fight the diseases of aging, lower cholesterol, lower blood pressure, improve brain function and fight the ravages of diabetes. 

In fact, researchers are asking the question, “Are there any health issues these amazing compounds doesn’t affect in a positive way?”

With every sip of Vivix, you’ll be drenching the cells in your body with the most potent age-defying ingredients ever combined.  You’ll be giving your cells the power to fight back against the diseases of aging in every system in your body.

Almost instantly, healthy new cells will begin to replace tired, worn out cells that have been struggling against poor lifestyle and bad food choices.

With newly energized cells, you’ll discover new and lasting energy, endurance, heart strength, mental acuity, and vitality. 

The ingredients in Vivix have been shown in ...

Activate your longevity geneDr. David Sinclair discovered that resveratrol seeks out and switches on the DNA-repair survival gene called Sirtuins. 

Mimic Calorie Restriction. The activation of Sirtuins has been shown to mimic the health benefits of a calorie restriction diet. Before Dr. Sinclair’s discovery, calorie restriction was the only known way to extend life. 

Dr. Sinclair believes the ingredients in Vivix can produces health and possibly a longer life without a starvation diet.

Protection for your cells.  Vivix helps promote strong, healthy cells in every organ or your body.

Good for your heart. Mayo Clinic Researchers report that resveratrol could help prevent damage to blood vessels, reduce "bad" cholesterol and prevent blood clots.

Resveratrol also offers protection for your heart and brain from damage caused by a heart attack or a stroke.  It inhibits the enzyme phosphoinositide 3-kinase.  This means you could have a heart attack or stroke and suffer much less or no lasting damage.

According to Roger Corder, a professor of experimental therapeutics at Queen Mary University of London, polyphenols from grapes called procyanidins are primarily responsible for reducing the risk if cardiovascualr disease—a major factor in increased longevity. 
Procyanidins have been shown to help keep heart tissue healthy by regulating the production of a peptide known as endothelin-1, which helps to prevent blood clots and maintain the overall health of veins and arteries.

Anti-viralThe polyphenols in Vivix has been shown to be effective against many viruses which includes herpes virus, influenza virus, and the HIV virus.
Anti-estrogen:

DNA protectionVivix helps block the one million free radicals attacks that every cell in your body gets every single day. Free radical attacks can damage the cell’s genetic database, creating a “typo” that may compromise cell function and longevity.  

DNA repair. Vivix polyphenols have been shown to effectively help repair and rebuild the damaged DNA cells.

Gene regulationVivix polyphenols have been shown to positively impact genetic regulators. This is important because your genetic regulators control the dynamic balance between damage and repair
including whether a cell will live or not.

Blocking of AGE proteinsThe Polyphenols in Vivix totally block the Formation of Advanced Glycation End products (A.G.E.) This is critical to health and longevity because AGE proteins create a sort of sludge or
plaque that clogs your cells, a leading mechanism of cell death, Alzheimer’s and diabetic complications13    

Vivix polyphenols are 10x more powerful than resveratrol alone in slowing the formation of AGE proteins.

Energy & endurance"One of the ways to extend life is to increase the production of energy," said study author Johan Auwerx, head of research at the Institute of Genetics and Molecular and Cellular Biology in Illkirch,vFrance. "And resveratrol does just that."

Want more energy and endurance as you age?  Mitochondria are the tiny power plants of every cell in your body—which means we are very dependent on mitochondria for any type of physical activity.

When you were young, you had lots of vibrant, energy producing mitochondria.  As you age, the mitochondria become dim, produce less energy and die off.  What can be done about this loss?

The polyphenols found in Vivix have been shown to prevent the loss in number and efficiency of our mitochondria—and amazingly repopulate and re-charge the mitochondria in your cells—rebuilding
them to the size and strength they were in your youth.

Joint function

Brain healthWith support for your brain, you could realize greater focus, quicker reactions that had slowed with age—and the ability to work more productively.  That steel trap memory you had in your youth
could return—allowing you to think more clearly and remember almost as well as you did as a kid.

InflammationVivix helps your body fight off the inflammation that naturally comes with less than a perfect meal.  Calming inflammation speeds healing and helps with almost every illness you are confronted with as you age.

The ingredients in Vivix have been shown to inhibits the effects of excitoxins like MSG toxicity on the brain.

Resveratrol and polyphenols turns Vivix into a COX-2 inhibitor.  COX-2 acts as a natural anti-inflammatory agent and has none of the typical side effects of drugs like Advil and other pain killers. 

HomocysteineResveratrol also lowers homocysteine, an undesirable blood protein.

Anti-depressantResveratrol works as an anti-depressant by inhibiting the enzyme monoamine oxidase.  Also known as an MAO inhibitor.

Blood pressure.  A recent study published in the Journal of Gerontology: Biological Sciences Polyphenols like resveratrol in Vivix can help with blood pressure that could help prevent a stroke. How? By increasing the activity of an enzyme called human endothelial nitric oxide synthase which then produces nitric oxide—an agent that widens blood vessels and controls blood pressure.

Mitchell Seymour of the Cardio Protection Research Laboratory at the University of Michigan says,  "These findings support our theory that something within the grapes themselves (polyphenols) has a direct impact on cardiovascular risk, beyond the simple blood pressure-lowering impact that we already know can come from a diet rich in fruits and vegetables,"

High blood pressure, also known as hypertension, can lead to heart attack, heart failure, stroke and kidney failure.


Blood sugar.  There is great potential to normalize your blood sugar levels and that’s great news for the millions of Americans suffering from the recent diabetes epidemic.  If you’re over the age of 50, you probably fall into that grey zone called pre-diabetic.  Which means, even though you show no signs of blood sugar problems—they could be just around the corner.

Blood sugar affects longevity.  in fact, Type II diabetes has been characterized as “severe insulin resistance.”  Insulin resistance causes a form of premature aging.

Resveratrol plays a key role in stabilizing blood sugar and helps to overcome insulin-resistance.  It does this by allowing insulin to enter your cells and produce energy. When insulin levels in the blood are reduced, you have less hunger.  High insulin levels create hunger which tells your body to eat more.

Alzheimer’s & dementia. The brain plaque beta amyloid has been linked to Alzheimer’s and dementia.  Resveratrol has been shown to eliminate this plaque and has also been shown in studies to improve the mental ability of lab mice.

Weight Management.

Bone Loss. Resveratrol has been shown to protect against bone loss. Critical as you age.

Liver Protection. More than 30% of Americans suffer from a condition
known as fatty liver. Fatty liver is especially prevalent in those who drink
excessive alcohol.

A new study, led by Joanne M. Ajmo at the University of South Florida Health Sciences Center in Tampa, found that alcohol-fed mice given resveratrol had less fat in their livers and the fat broke down more quickly than alcohol-fed mice not give resveratrol.

The researchers note that resveratrol has been shown to activate molecules that are also important in fat metabolism in the liver. In this study, alcohol-fed mice treated with resveratrol also had enhanced activity of these molecules. In this study, alcohol-fed mice treated with resveratrol also had enhanced activity of these molecules.

The findings suggest that resveratrol prevents alcoholic fatty liver by coordinating molecules that control fat metabolism. The study appears in the American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology, published by The American Physiological Society.
Ellagic acid in Vivix protects your liver from hepatitis and cirrhosis16

The anthocyanins in Vivix prevent stress-induced liver disease21

Antioxidant.  Vivix is a powerful antioxidant that blocks the more than 1,000,000 free radical hits to every cell in your body—every day. 

But that’s only the beginning.  Polyphenol anthocyanins in Vivix have been shown to be the strongest antioxidant of over 150 flavonoids tested.19  In act, according to Brunswick labs, Vivix scores well above
5,000 on the ORAC scale.

The Vivix Rejuvenol™ blend of ultra-pure resveratrol plus polyphenols from the only grape in the world with an extra chromosome Vivix polyphenols positively impacts key mechanisms of cellular aging and therefore goes well beyond providing antioxidant support. 

Eye health. Polyphenol anthocyanins in Vivix help prevents cataracts, glaucoma and age-related macular degeneration17

Diabetes. The polyphenols in Vivix prevent degeneration of pancreas cells decreasing the risk of diabetes

Resveratrol has been shown to reduce and suppress many types of inflammation, which has been linked to arthritis, psoriasis, and crohn's disease. Inflammation is also believed to contribute to cardiovascular disease and cancer.

Resveratrol taken for long period will not damage stomach lining as aspirin does, and therefore represents a positive way to deal with chronic inflammation.

Cancer.  Proanthocyanidins kill cancer cells and inhibits the growth of cancerous human breast, lung, stomach and leuchemia cells by up to 73%. Telomerase is an enzyme that shortens the end caps of chromosomes—resulting in the death of otherwise immortal cancer cells. Resveratrol inhibits telomerase.Survivin—found in cancer cells—enables cancer cells to evade the immune surveillance system, survive and multiply.  Resveratrol inhbits survivin.Resveratrol, a primary ingredient in Vivix keeps blood clots, bacteria, viruses, cancer cells and cholesterol plaque from sticking to artery walls and helps prevents the spread of cancer and infection.
 
Antibiotic. Resveratrol acts as an antibiotic against bacteria,and has been shown to exhibit strong antibacterial activity against antibiotic resistant bacteria.

Anti-bacterial and anti-fungal. Muscadine grapes are grown in the hot, humid, Southeastern U.S.  To survive in this oppressive and fungal laden heat and humidity—the muscadine depends on the anti-fungal power of resveratrol.

Resveratrol also acts as an anti-fungal agent in the human body and is active against Candida-albicans.

Digestion. Vivix helps calm digestive stress

Summary:
The power of ViViX to build the cellular structure that produces better health and potentially a longer life is stunning.

You’ll begin to notice health problems you’ve been dealing with—maybe for years—begin to vanish before your eyes.

Within days or weeks after putting this remarkable breakthrough to work in your body—you’ll begin to feel and see the difference in your overall health.  In fact, we’re so confident that ViViX will bring positive changes to your health—we make this recommendation ...

Get to your doctor and get your blood work done—then start on ViViX everyday for as long as you wish, the get your blood work done again and compare.  You won’t have to wonder whether you’re getting results.

An all-natural, patent-pending formulation, Vivix is a unique blend of polyphenols, including resveratrol – ingredients which have been shown in laboratory studies to positively impact the four mechanisms of cellular aging.
 
Testimoni :

Amazing!! kan...Subhanallah.. =)


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya melalui:

sms: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...