Followers

Thursday, November 3, 2011

Apa yang best sangat dengan Set D?


Assalamualaikum!

Memandangkan bulan ini ialah bulan 'Be Beautiful' di blog Ibu, hebatkan.. Maka saya akan banyak berkongsi tentang vitamin-vitamin yang menyumbang ke arah kulit yang halus, bersih, berseri-seri dan glowing.. 

Di Euphoria, kami menyediakan pelbagai set mengikut keperluan anda. Ini bertujuan memberi pilihan kepada anda. Actually, nak amik satu jenis vitamin sahaja pun boleh.. contohnya, nak amik Vitamin E sahaja, or GLA sahaja or ESP sahaja.. Tapi untuk kesan optimum, kami sarankan gabungan beberapa vitamin supaya anda berpuas hati dengan hasilnya. 

Namun, semuanya bergantung atas bajet anda, juga target anda. Ada orang tak kisah nak berbasikal dari Alamanda ke PICC. Takpelah, pelan-pelan kayuh.. sampai juga akhirnya. Di samping tu dapat jugak keluar peluh. hehe.. Tapi ada orang tak de masa nak kayuh pelan-pelan. Dia tau nak sampai cepat. So naik lah kereta. Takde masalah.. begitu juga di Euphoria.. kami sediakan pilihan. Anda boleh buat pilihan, yang penting dapatkan konsultasi daripada kami terlebih dahulu :)

Berbalik pada tajuk di atas, meh saya share satu (beberapa) testimoni, antara bukti betapa bestnya Set D ni:



Set D atau Set Kecantikan / Set Skincare ini merangkumi 3 jenis vitamin iaitu B-complex, Vitamin C dan Vitamin E.

B-Complex untuk menjadikan kulit licin dan bersinar
  • Membantu dari dalam
  • Menghilangkan garis-garis halus pada kulit
  • Menolong menetapkan kelenjar tiriod dengan melicinkan/meratakan serta menegangkan kulit
  •  Apabila kita berjemur badan memerlukan lebih banyak B-complex
  • B-complex bertanggungjawab terhadap Melanij (pewarna) yang menjadikan kulit tan (perang/terbakar)
  • Ia juga perlu untuk menghilangkan stress. Stress boleh menyebabkan kulit berkedut dan nampak cepat tua.

Vitamin C untuk Kulit Halus dan Bersinar
  • Ia mengandungi kolagen yang mengukuhkan sel kulit
  • Kekurangan kolagen akan menyebabkan kerosakan kulit (kering, lembik dan mudah lebam)

Vitamin E untuk Awet Muda
  • Kekurangan vitamin E dalam badan boleh dilihat di bahagian tangan ( tompokan berwarna perang, panau dan sebagainya)
  • Mempunyai ciri-ciri ANTIOKSIDAN yang membantu mencegah kerosakan sel daripada ancaman radikal bebas.
  • Lebihan toksik yang dipanggil RADIKAL BEBAS boleh menyebabkan sel kulit rosak serta membawa kepada kulit berkedut dan liang roma tersumbat.
  • Vitamin E juga dikenali sebagai Pemungut Radikal Bebas. Ia akan mengurangkan serta menghilangkan tompokan yang terdapat pada kulit.

Untuk kesan lebih 'umph' kami mencadangkan pengambilan Energizing Soy Protein (ESP)  bersama Set D ini.

Kenapa ESP (Soy protein) perlu untuk kulit sihat?

Kulit yang kusam mempunyai kaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang.

Tahukah anda bahawa sel kulit wajah hidup selama 3 minggu (21 hari) dan kemudian akan bertukar kepada sel baru. Jika kita tidak mengambil makanan yang berzat, bagaimana kolagen boleh terbentuk? bagaimana sel baru boleh keluar di samping menyingkirkan sel lama atau sel mati? Sebab itu kulit nampak kusam…

Tahukah anda sel terbentuk dari protein? Mana datangnya sumber protein? Dari ikan, ayam, telur, kekacang. Namun tahukah anda protein tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi? Apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protein akan mati... protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37*celcius...last2 dapat rasa sedap je..tp zatnye dah hilang.... Kerana itu kita digalakkan mengambil suplemen protein....

Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama dan secara langsung wajah akan nampak lebih berseri.

Sumber: MyChibiBox


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya melalui:
sms: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...