Followers

Tuesday, October 18, 2011

Yang Mana Satu...


Assalamualaikum!

Mungkin ada ibu-ibu yang kompius .. set mana satu yang patut dicuba untuk 'menemani' perjalanan penyusuannya.. Sebab kami di Euphoria ada tawarkan 3 set berbeza mengikut keperluan ibu-ibu menyusu, iaitu :

Set B


Set E

Set B 
 


Set 3M



Secara ringkas saya jelaskan,



Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.



Set E lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix.
Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.




Set 3M
Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?
Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,
si ibu yang nak mula menyimpan stok,
si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.
Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.


Sila dapatkan khidmat konsultasi sebelum anda membeli mana-mana set di atas. Pastikan anda mendapat ilmu dan maklumat yang selengkapnya sebelum membeli.


sumber : Anakkuwiraku

Dari pengalaman saya sendiri, saya mulakan dengan Set B.. Masa tu Fikry baru 6-10 bulan kot? Tak ingat pulak.. Tapi masa tu susu dah mula slow down. Saya amik Set B, alhamdulillah dalam tempoh seminggu dah nampak improvement. (di samping pam secara konsisten, minum air 3L sehari dan sabarrr..)


Slowly saya cuba pula ESP. Alhamdulillah, pada Fikry berumur 1 tahun 6 bulan ni, memang terasa khasiat dan kebaikannya. Susu pun alhamdulillah sentiasa ada... walaupun tak lah semeriah dulu-dulu. Tapi, kalau termiss feeding, memang rasa macam nak bengkak B. Baru-baru ni Fikry tak sihat. Minum pun main-main jer. Alhamdulillah, dapatlah saya buat stok extra 3 feeding dalam masa 3 hari lepas... Kesempatan semasa kesempitan..



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya melalui:
sms: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...