Followers

Tuesday, June 7, 2011

Mari Membeli Sambil Beramal


Assalamualaikum!

Wahhh.. seronoknya kalau ada pokok berdaunkan duit macam kat atas ni kan.. bila tengah bulan je.. poket makin kempis, boleh la pi petik kat pokok ni. haha.. berangan! 

Kalau kita ada pokok macam ni, mesti tak perlu risau duit abis kan.. petik je tumbuh duit lain, petik tumbuh lain... Nak bagi orang pun tak perlu risau duit abis. Boleh bagi dan bagi dan bagi.. haha... 

Tapi yang sebenarnya, salah konsep tu.. duit, bila kita bagi pada orang dengan niat untuk sedekah atau derma.. insyaAllah rezeki kita akan bertambah. Allah pernah berjanji yang tidak akan jatuh papa seseorang itu hanya dengan bersedekah... Malahan, Allah akan melipat-gandakan lagi rezeki utk orang yang suka bersedekah...

Sebenarnya, saya nak bagitau.. selain daripada promo Jun, bulan ini juga anda berpeluang untuk membeli sambil membuat amal jariah! RM1 daripada duit yang anda bayar untuk setiap satu trial pack akan disumbangkan kepada FAMEKids

Sedikit info tentang FAMEKids:
FAMEkids adalah kumpulan sokongan anak-anak istimewa, ditubuhkan untuk menjadi suatu platform untuk FAMEparents berhubung dan untuk mempromosikan FAMEkids kepada masyarakat.
FAMEkids berpusat di Puchong, Selangor secara aktif melakukan perbincangan dan aktiviti di online untuk mempromosikan kepada orang ramai tentang anak-anak istimewa FAMEkids
Berikut ialah sisipan dari Sinar Harian, 15 May 2011.








more info at http://famekids.net/

Abu Hurairah r.a. berkata, Rasulullah S.A.W. telah bersabda :

"Apabila telah mati anak Adam itu, maka terhentilah amalnya melainkan tiga macam :

1. Sedekah yang berjalan terus (Sedekah Amal Jariah).
2. Ilmu yang berguna dan diamalkan.
3. Anak yang soleh yang mendoakan baik baginya."

Moga kita dapat berbakti kepada anak-anak istimewa ini walau dengan amaun yang sedikit pun. Kerana yang lebih penting, it's the thought that counts!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya melalui:

sms: 012-289 7359
emel: ainihayati[at]gmail.com
fb: Aini Hayati Luey

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...