Followers

Monday, May 25, 2015

Berita Baik 1: FREE 1 Botol Vitalea Iron Formula

Assalamualaikum,


Hari tu saya ada bagitau yang banyak berita gembira daripada Shaklee bulan ni kan? Sebenarnya bukan bulan ni jer. Tapi sampai bulan Oktober tau! So biarlah saya cerita satu per satu berita gembira itu.

Sebagai pengeluar mulitivitamin pertama dunia, Shaklee menyambuat ulangtahun ke-100 (1915-2015) Vitalea Iron Formula pada bulan ini hingga Oktober. Sehubungan dengan itu, Shaklee berbesar hati memberikan sebotol Vitalea PERCUMA! Bagaimanakah caranya? Mudah ajer. Haa.. peluang baik buat pengamal Shaklee yang masih belum menjadi ahli. Dengan berdaftar sebagai ahli Shaklee disertakan dgn belian mana-mana produk, anda layak untuk dapat sebotol Vitalea Iron Formula secara PERCUMA!! Bestnya. Rasa nak daftar jadi ahli semula jer. Boleh ke?? ;p



OK Jom. Nak daftar bawah group saya, boleh contact saya segera.


Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!



Aini Hayati Luey

ID Shaklee: 852412

sms/whatsapp: 012-2897359




COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

Thursday, May 14, 2015

Alternatif yg Lebih Selamat kepada Aerosol (Spray lipas, serangga dll)

Salam,



Ahaks.. tengok gambar pun dah tahu apa alternatifnya kan. Tak saspen langsung. Hehe.. 

Jangan tak percaya, saya dah jumpa alternatif kepada Aerosol yang mengandungi bahan kimia berbahaya tu.. Ya, ia adalah Sabun Serbaguna Basic H!! Semenjak dapat hadiah botol spray ni drp kakak tersayang, kak N.. hidupku kini lebih mudah. Penggunaan Basic H dapat dijimatkan, dan penggunaannya juga dapat di'optimize'kan! Nak lap meja, spray basic H. Nak bunuh lipas, spray basic H. Nampak sekawan semut atas lantai, spray basic H. (Tapi nak spray lalat or nyamuk tak sesuai la kot. hehe). Kita pun tak risau anak terdedah dengan bahan kimia bahaya. Lepas spray kat lipas or semut tu, biar seketika.. pastu lap jer. Berkesan i tell you. Dah lah selamat untuk anak-anak, selamat untuk bumi jugak. 




So, kawan-kawan.. apa lagi.. jom bertukar kpd Basic H. Syukur, Basic H yang out of stock haritu kini dah kembali di pasaran.. Dish Wash yang hot items tu pun dah ada.. Ibu-ibu memang sukakan Dish Wash Shaklee ni sebab dapat selesaikan masalah puting susu anak berkerak. Tak percaya? Jangan percaya.. Order dan cuba dulu ;)


Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!




Aini Hayati Luey

ID Shaklee: 852412

sms/whatsapp: 012-2897359




COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!



Wednesday, May 13, 2015

Kurma Yusuf Taiyoob Dates n Such

Assalamualaikum,


Bulan Rejab dah hampir ke penghujungnya.. Ramai ambil peluang untuk puasa sunat mahupun puasa ganti. Makanan yang paling sinonim dgn puasa, apa lagi kalau bukan kurma a.k.a tamar kan.. 

Kalau kenkawan nak dapatkan kurma Yusuf Taiyoob yang glamer n eksklusif tuuu... bolehlah dapatkan daripada Dates n Such. Harga terbaik, servis TIP TOP! Nak beli sikit boleh, nak beli borong pun boleh.. Nak COD boleh (tengok kawasan juga..), nak minta poskan pun boleh .. 

Sebarang info lanjut boleh hubungi Dates n Such melalui:

HP: 012-232 8437
Emel: datesnsuch@gmail.com
FB Page:  Dates n Such


Kalau nak tahu, tahun ni pembekal mula kenakan GST pada produk YuTa. Tapi Dates n Such ambil keputusan untuk absorb saje kenaikan harga 6% itu. Baik hati tak? Haa.. semua demi menghargai sokongan pelanggan sama ada yang lama, baru mahupun yang bakal menjadi pelanggan ;) 

So, jangan lupa dapatkan stok kurma anda daripada Dates n Such okay!

Tq!

Thursday, May 7, 2015

Seminar Bisnes Jootawan - Harga Special (Limited!)

Salam,


Saya tahu ramai di kalangan sahabat dan readers yang minat berniaga (macam saya), betul tak?? Tapi kadang-kadang yang membantutkan niat kita nak berniaga ialah, tak tahu di mana nak mula. 

Haa, apa kata sebagai langkah permulaan, uols join Seminar Bisnes anjuran Jootawan dengan kerjasama Pertubuhan Ikram Malaysia dan Kumpulan Media Karangkraf Bhd sebagai Rakan Sinergi. Saya bukan ada 'share' dalam seminar ni pun. Tapi saje nak share benda baik dgn anda je ;)

Apa yang akan disentuh dalam seminar ini nanti?
  • strategi pelaburan
  • strategi pemasaran offline
  • strategi pemasaran online
  • selok-belok perniagaan korporat
  • strategi penjenamaan dalam perniagaan
  • strategi memenangi produk anda dlm sesuatu industri yg dicebur

Semua perkongsian ini akan dilakukan oleh Fizo Omar, Tan Sri Ali Hashim, Ammar Zahar, Millionaire Sisters, Padzilah Enda Sulaiman (Telekung Siti Khadijah), Datuk Aliff Shukri (Dherbs). Semua nama-nama hebat dalam dunia perniagaan Malaysia kan..!




Apa yang lagi best, harga special untuk pendaftaran sebelum 12 tengah hari esok (8 Mei) tau!! Harga asal tiket ialah RM90. Harga PROMOSI ?? Memang berbaloi-baloi!! Rugi sapa tak grab PELUANG NI! Untuk daftar atau info lanjut, boleh contact:

AMIRA  014-779 0002

Jumpa anda di sana!!

Tuesday, May 5, 2015

Butter Cake + Chocolate Chunks + Blueberry

Salam,

Tetiba teringin nak buat butter cake. Antara sebabnya, birthday Adnin lepas ada buat butter cake. Tapi macam tak berapa best tekstur keknya. Ke sebab bakar guna rice cooker, tak biasa guna so pakai agak je timing. Hasilnya kek macam over cooked. Kering sikit. Sebab tak puas hati, plus tengok butter cake kat blog Namee ni sungguh la menarik. Tu yang teringin nak baking lagi. Apa yang menarik pasal kek Namee itu (selain kehadiran chocolate chunks di dalamnya) ialah, resepinya yang simple dan:

1) Hanya menggunakan senduk untuk bancuh adunan. Tak perlukan mixer
2) Sukatan bahan menggunakan cawan sahaja. Tak perlu keluarkan penimbang. I like!
3) Bakar dalam oven menggunakan api bawah sahaja! Haah.. ini sangat menarik sebab oven saya api atasnya dah tak berfungsi. haha..

Sebelum tepek resepi, kita drool over hasilnya dulu. ;p

Hasil kek ala-ala congo bar atau blondies. Tekstur agak padat.

Baiklah, resepinya sangatlah simple dan mudah:

Boleh rujuk entri asal resepi yg saya gunakan di link bawah ni. Sebab saya dah alter resepi sesedap rasa saya. Hehe..

Sumber: Kek Butter Paling Senang by Namee Roslan

1 buku butter (250g)
1 cwn gula halus - saya campur 1/2 cwn gula halus + 1/4 cwn gula perang
4 biji telur
2 cwn tepung gandum
1 s.b esen vanila  - saya guna 1 s.k saje sbb esen vanila mcm kuat betul bau dia

Cara-caranya:


1. Panaskan oven terlebih dahulu. 170 C
2. Biarkan butter pada suhu bilik, then pukul bagi lembut
3. Masukkan gula dan gaul hingga rata
4. Masukkan telur satu persatu dan gaul hingga rata
5. Masukkan esen vanila dan gaul lagi
6. Masukkan tepung sikit demi sikit dan gaul rata
7.  Lapikkan loyang dengan kertas minyak
8. Tuang sedikit adunan atas loyang yg telah dilapik dengan kertas minyak. Ratakan menjadi satu lapisan nipis.
9. Susun coklat yang telah dipotong dadu besar-besar atas lapisan adunan tadi, seperti gambar di bawah. Namee guna coklat cadbury, tapi saya guna cooking chocolate yg berbaki dlm fridge:

10. Tuang balance adunan ke dalam loyang. Saya saje nak abiskan blueberry jem lebihan kek Adnin.. So, tuang je atas adunan.



11. Saya bakar guna suhu 170 C, dalam 35  mins. Kek saya ni menghasilkan minyak yg agak banyak. Maybe drp cooking choc tu? Tak sesuai kot utk letak chunks mcm tu dlm kek.. Dan kek saya agak padat, tak gebu macam yg Namee punya. Kalau perasan, takde penggunaan baking powder or baking soda dalam resepi. Tapi still kek tuan asalnya cantik je. Takpe.. boleh cuba lagi next time.

Ok, selamat mencuba!

-----
Updated @ 12 Mei 2015:

Saya dah buat kek ni utk kali kedua, dan kali ni saya buat sedikit alterations:

1. gunakan tepung naik sendiri, instead of tepung gandum.
2. bakar pada suhu 175 C selama 40 mins.
3. selain masukkan coklat cadbury milk, saya susun dark choc disks atas kek.

Inilah hasil kejadiannya.. memang malatops!



Cuba, jangan tak cuba! ;)

Berita Baik kpd Penggemar Shaklee Collagen Powder dan Nutriferon!

Terlalu banyak berita baik daripada Shaklee untuk bulan Mei ini. Salah satunya ialah kembalinya Collagen Powder dan Nutriferon ke pasaran Malaysia. Pasti ramai yang menarik nafas lega, especially penggemar Nutriferon ni. Ramai peminat dia tau. Ye lah, barang baik. Nutriferon ni umpama 'perisai' yang menjaga badan kita daripada serangan-serangan penyakit. Ia immune booster yg telah dipaten formulanya dan tak boleh didapati selain drp di Shaklee ;) Antara mereka yang boleh mendapat manfaat Nutriferon ialah mereka yang menghidapi penyakit kayap, tiroid, sering demam, selesema atau dengan kata lain sering tak sihat.

Sesiapa yang dah lama merindui produk-produk di atas, boleh dapatkannya daripada saya segera k.


Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!




Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

Thursday, April 30, 2015

Demo Lecithin Sebagai Ejen Pemecah Lemak

Selama ni dok makan Lecithin, mungkin ramai yang tak tau pun macam mana yang dikatakan ia sebagai pengemulsi lemak semulajadi. Mengapa Lecithin disyorkan kepada mereka yang nak buang lemak berlebihan dalam badan. Jom kita tengok demo Lecithin ni untuk membayangkan apa yang berlaku dalam badan kita ;)

Terima kasih kpd  Opiya Onel atas demo di atas. :)

Haa, nampak tak macam mana lemak tu melekat pada lecithin. So sekarang tugas ALFAFA pula sebagai fiber, untuk angkut keluar lemak itu daripada badan kita. Sebab itu pengambilan lecithin untuk tujuan slimming perlu diambil bersama Alfalfa.

Ok lah, cukup entri pendek buat kali ini. Jumpa lagi dalam entri seterusnya ;)

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...