Followers

Thursday, March 12, 2015

Kisah Blogger Suam-suam Kuku

Haritu suspen sekejap bila cek akaun Nuffnang. Mana taknya.. Tetiba hilang status 'glitterati'ku. Huhu.. Agaknya itulah padahnya bila sebulan jugak tak update blog. Tapi alhamdulillah, setelah cubaan mengemaskini blog dalam 2-3 entry baru-baru ni, cek balik Nuffnang tadi dah kembali status 'glitterati' tu.. 


Penting sangat ke status GLITTERATI ni? Ehhh.. mestilah penting. Hanya bloggers je yang paham. Muahaha...
BE pun boleh la.. buat masa ni ada 18 running.. walaupun amaun setiap BE ciput je.. kihkih..


So, kawan-kawan, jemputlah jenguk iklan-iklan yang sedang berkampung kat blog ni ya..

Buat Nuffnang, TQ atas kepercayanmu. Eceh.

Sekian, pesanan daripada blogger suam-suam kuku ;)

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!


Picnic and Lepakking at the Park

Sesekali gathering kat Park best jugak kan.


....Lebih 'sihat' la konon... 


Haha.. Takde maknanya.. Lepas penat main buai, gelongsor... Ngadap nasi lomak pulaks... Heheh..

Tak apa lah kan.. Yang penting dapat rapatkan ikatan silaturrahim ;)

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

Thursday, March 5, 2015

Kenapa Ramai Wanita Sukakan Zinc Complex?



Antara perkara yang paling ditakuti oleh para wanita ialah bila muka ditumbuhi jerawat. Apatah lagi jerawat yang besar dan bernanah pula tu! Erk.. Kita biasa dengar vitamin untuk kulit seperti Vitamin C, Vitamin E dan B complex kan. Tak dinafikan vitamin-vitamin ni memang sangat bagus untuk dapatkan kulit yang flawless. Tapi, kita perlu juga tengok punca pertumbuhan jerawat itu. Kerana untuk sesetengah keadaan, Zinc Complex sangat membantu untuk atasi masalah jerawat batu! Jom baca testimoni mereka yang dah alaminya..



Ha, berita baik kan untuk anda yang mengalami masalah kulit berjerawat. So, nak tau jugak apa peranan Zinc dalam mengatasi masalah jerawat?

Bagaimana Zinc Membantu Atasi Masalah Jerawat?

BAGAIMANA ZINC MEMBANTU MASALAH JERAWAT

  • Zinc mengawal penghasilan minyak pada kulit.
  • Zinc bersifat anti-inflamasi (mempunyai ciri-ciri anti-radang) - membantu mengurangkan kerengsaan kulit akibat jerawat.
  • Zinc bertindak sebagai 'immune booster' - membantu tubuh melawan bakteria yang menyebabkan jerawat (Propionibacterium acnes)
  • Zinc diperlukan oleh tubuh untuk membantu dalam pemprosesan vitamin A and E, yang mana kedua-duanya juga turut membantu tubuh melawan jerawat. Gabunga Zinc + Vitamin A + Vitamin E ini membantu tubuh mengawal hormon. Hormon yang tidak stabil boleh mengakibatkan pengeluaran minyak berlebihan pada kulit.
  • Zinc juga membantu dalam pertumbuhan tisu supaya kulit sentiasa segar.
  • Zinc terlibat dalam sistesis protein dan pembentukan kolagen dalam badan. Kedua-duanya penting untuk mengekalkan kulit yang sihat dan mengawal pengeluaran minyak secara normal
 Sumber: SayangkanDiri

Kenapa Anda Perlu PILIH Zinc Complex Shaklee?

Ciri-ciri:

  • membekalkan zink yang sangat penting dalam memelihara kesihatan secara keseluruhan yang membantu metabolisme karbohidrat. lemak dan protein.
  • juga mengandungi kalsium yang penting untuk fungsi asas tubuh terutama sekali otot dan saraf.
  • juga mengandungi alfalfa (Medicago sativa) - individu dengan systemic lupus erythematousus perlu mendapatkan nasihat doktor sebelum menggunakan produk ini.
  • bebas gluten.
  • tidak mengandungi perisa, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.

Keistimewaan (Shaklee Difference):

  • 1 tablet membekalkan 100% keperluan zink harian tubuh.
  • formulasi zinc gluconate yang tinggi bioavailabiliti (dalam alfalfa).
  • formula vegetarian.
  • bebas gluten.

Kandungan (1 tablet):

  • Kalsium (sebagai dicalcium phosphate) sebanyak 120mg yang membekalkan 12% nilai keperluan harian.
  • Zink (sebagai zinc gluconate) sebanyak 15mg yang membekalkan 100% nilai keperluan harian.
Kredit: leekamalia
** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

Wednesday, February 25, 2015

Tips untuk Stay Up & Stay Alert

Assalamualaikum,

Sesetengah orang, jenis yg tidur lambat (bangun pun lambat. kihkih).. Sesetengah orang pulak jenis yg morning person, tapi pukul 9 malam mata dah layu tak boleh bukak (kikik..) Tak kisah la tu, both ada kelebihannya. Ada masanya kita tak boleh nak ikutkan sangat tabiat kita tu. Kadang ada keperluan utk stay up late, atau nak jadikan amalan bangun tahajud jam 4 pagi. Haa, jangan ingat students je kena tidur lewat, bangun awal.. Dah ada family ni pun apa tah lagi. Dengan biz part-time la, bawak balik kerja opis la, macam-macam lah.. Dulu-dulu saya suka minum kopi 3-in-1 je kalau ada keperluan untuk berjaga. Tapi tak tau la nape ekk.. sekarang dah x berkesan macam dulu lagi. Minum kopi, lepas tu 10 min mata kuyu jugak. Acaner tu.


Tapi, alhamdulillah dengan Shaklee, saya dah jumpa penyelesaiannya. Serius, mata mcm terbuntang, minda terus alert lepas minum secawan Cinch Tea Mix ni! Member saya yang dah cuba pun kata yg sama.

Cinch Tea ni ada banyak khasiatnya, selain sebagai energy-booster. Ia juga bagus diamalkan oleh sesiapa yang cuba turunkan berat badan. Tapi jgn salah sangka pulak. Cinch Tea ni bkn Teh Kurus tau. Minum, sakit perut, gi toilet. No..no.. Nak tau mcm mana peranan Cinch Tea dalam penurunan berat badan dan sebagainya, boleh baca details...

Kebaikan CINCH ENERGY TEA MIX * Selamat, Istimewa dan MENAMBAH TENAGA semulajadi * Ditambah dengan Taurina bagi meningkatkan tenaga dan ketahanan badan * Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh. * TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan. Ekstrak Utama CINCH ENERGY TEA MIX Campuran Teh Di dalam Cinch Energy Tea Mix Shaklee Campuran Teh Di dalam Cinch Energy Tea Mix Shaklee Bahan2 Yang Terdapat Di Dalam CINCH ENERGY TEA MIX : Taurina * menggalakkan metabolisme * lebih bertenaga * larutkan lemak * membantu menghasilkan otot tanpa lemak Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dai Jepun (the greener than green superfood) * antioksida yang sangat tinggi * energy booster * metabolisme booster * bakar kalori up to 4x White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum * membakar lemak-lemak berlebihan * menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu * meningkatkan metabolisme * juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau Rooibos Red Tea Extract –tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea” * melarutkan lemak * meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak * agen detox yang kuat Red Tea Extract * Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat * Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas *merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak PELBAGAI KHASIAT CINCH ENERGY TEA MIX 1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih) 2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi 3) Mengurangkan kolestrol 4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya 5) Menguatkan tulang 6) Antibakteria dan antiviral 7) Menggalakkan kulit yang sihat 8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis 9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit 10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kebaikan CINCH ENERGY TEA MIX * Selamat, Istimewa dan MENAMBAH TENAGA semulajadi * Ditambah dengan Taurina bagi meningkatkan tenaga dan ketahanan badan * Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh. * TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan. Ekstrak Utama CINCH ENERGY TEA MIX Campuran Teh Di dalam Cinch Energy Tea Mix Shaklee Campuran Teh Di dalam Cinch Energy Tea Mix Shaklee Bahan2 Yang Terdapat Di Dalam CINCH ENERGY TEA MIX : Taurina * menggalakkan metabolisme * lebih bertenaga * larutkan lemak * membantu menghasilkan otot tanpa lemak Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dai Jepun (the greener than green superfood) * antioksida yang sangat tinggi * energy booster * metabolisme booster * bakar kalori up to 4x White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum * membakar lemak-lemak berlebihan * menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu * meningkatkan metabolisme * juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau Rooibos Red Tea Extract –tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea” * melarutkan lemak * meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak * agen detox yang kuat Red Tea Extract * Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat * Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas *merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak PELBAGAI KHASIAT CINCH ENERGY TEA MIX 1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih) 2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi 3) Mengurangkan kolestrol 4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya 5) Menguatkan tulang 6) Antibakteria dan antiviral 7) Menggalakkan kulit yang sihat 8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis 9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit 10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kebaikan CINCH ENERGY TEA MIX * Selamat, Istimewa dan MENAMBAH TENAGA semulajadi * Ditambah dengan Taurina bagi meningkatkan tenaga dan ketahanan badan * Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh. * TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan. Ekstrak Utama CINCH ENERGY TEA MIX Campuran Teh Di dalam Cinch Energy Tea Mix Shaklee Campuran Teh Di dalam Cinch Energy Tea Mix Shaklee Bahan2 Yang Terdapat Di Dalam CINCH ENERGY TEA MIX : Taurina * menggalakkan metabolisme * lebih bertenaga * larutkan lemak * membantu menghasilkan otot tanpa lemak Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dai Jepun (the greener than green superfood) * antioksida yang sangat tinggi * energy booster * metabolisme booster * bakar kalori up to 4x White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum * membakar lemak-lemak berlebihan * menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu * meningkatkan metabolisme * juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau Rooibos Red Tea Extract –tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea” * melarutkan lemak * meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak * agen detox yang kuat Red Tea Extract * Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat * Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas *merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak PELBAGAI KHASIAT CINCH ENERGY TEA MIX 1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih) 2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi 3) Mengurangkan kolestrol 4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya 5) Menguatkan tulang 6) Antibakteria dan antiviral 7) Menggalakkan kulit yang sihat 8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis 9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit 10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kebaikan CINCH ENERGY TEA MIX * Selamat, Istimewa dan MENAMBAH TENAGA semulajadi * Ditambah dengan Taurina bagi meningkatkan tenaga dan ketahanan badan * Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh. * TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan. Ekstrak Utama CINCH ENERGY TEA MIX Campuran Teh Di dalam Cinch Energy Tea Mix Shaklee Campuran Teh Di dalam Cinch Energy Tea Mix Shaklee Bahan2 Yang Terdapat Di Dalam CINCH ENERGY TEA MIX : Taurina * menggalakkan metabolisme * lebih bertenaga * larutkan lemak * membantu menghasilkan otot tanpa lemak Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dai Jepun (the greener than green superfood) * antioksida yang sangat tinggi * energy booster * metabolisme booster * bakar kalori up to 4x White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum * membakar lemak-lemak berlebihan * menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu * meningkatkan metabolisme * juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau Rooibos Red Tea Extract –tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea” * melarutkan lemak * meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak * agen detox yang kuat Red Tea Extract * Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat * Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas *merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak PELBAGAI KHASIAT CINCH ENERGY TEA MIX 1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih) 2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi 3) Mengurangkan kolestrol 4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya 5) Menguatkan tulang 6) Antibakteria dan antiviral 7) Menggalakkan kulit yang sihat 8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis 9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit 10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kebaikan CINCH ENERGY TEA MIX
  • Sebagai penggalak TENAGA semulajadi
  • Ditambah dengan Taurina yang meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
  • Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.
  • TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan.
Antara ekstrak utama yang ada dalam CINCH ENERGY TEA MIX 
  1. TAURINA
  2. MATCHA GREEN TEA - Teh Hijau gred tertinggi dari Jepun
  3. RED TEA EXTRACT
  4. WHITE TEA - Teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
  5. ROOIBOS RED TEA- tumbuhan herba dari Afrika (dikenali sebagai THE MIRACLES TEA/LONG LIFE TEA)
Fungsi beberapa ekstrak yang ada dalam teh ini:

1) MATCHA GREEN TEA
* antioksida yang sangat tinggi
* energy booster
* metabolisme booster
* bakar kalori up to 4x

2) TAURINA
* menggalakkan metabolisme
* lebih bertenaga
* larutkan lemak
* membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) WHITE TEA
* membakar lemak-lemak berlebihan
* menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
* meningkatkan metabolisme
* juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) ROOIBOS RED TEA
* melarutkan lemak
* meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
* agen detox yang kuat

5) RED TEA
* Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -
pejuang kanser yang kuat
* Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
*merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

CINCH ENERGY TEA MIX ini bukan sahaja mempunyai pelbagai khasiat seperti di atas, 
malah ia: 

1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih)
2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi
3) Mengurangkan kolestrol
4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya
5) Menguatkan tulang
6) Antibakteria dan antiviral
7) Menggalakkan kulit yang sihat
8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis
9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit
10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan

Best kan bila baca khasiat Cinch Tea ni? Haa.. bila dah try LAGI BEST!

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* Selamat, Istimewa dan MENAMBAH TENAGA semulajadi * Ditambah dengan Taurina bagi meningkatkan tenaga dan ketahanan badan * Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh. * TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan.

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kebaikan CINCH ENERGY TEA MIX * Selamat, Istimewa dan MENAMBAH TENAGA semulajadi * Ditambah dengan Taurina bagi meningkatkan tenaga dan ketahanan badan * Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh. * TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan.

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kebaikan CINCH ENERGY TEA MIX * Selamat, Istimewa dan MENAMBAH TENAGA semulajadi * Ditambah dengan Taurina bagi meningkatkan tenaga dan ketahanan badan * Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh. * TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan.

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
AssS=aBahan2 Yang Terdapat Di Dalam CINCH ENERGY TEA MIX : Taurina * menggalakkan metabolisme * lebih bertenaga * larutkan lemak * membantu menghasilkan otot tanpa lemak Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dai Jepun (the greener than green superfood) * antioksida yang sangat tinggi * energy booster * metabolisme booster * bakar kalori up to 4x White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum * membakar lemak-lemak berlebihan * menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu * meningkatkan metabolisme * juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau Rooibos Red Tea Extract –tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea” * melarutkan lemak * meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak * agen detox yang kuat Red Tea Extract * Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat * Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas *merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak PELBAGAI KHASIAT CINCH ENERGY TEA MIX 1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih) 2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi 3) Mengurangkan kolestrol 4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya 5) Menguatkan tulang 6) Antibakteria dan antiviral 7) Menggalakkan kulit yang sihat 8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis 9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit 10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

Friday, January 16, 2015

Ini Bukan di Kidzania

Salam,

Walaupun kisah ni dah agak basi, tapi saya tetap nak abadikan dalam blog ;)

Biasa kita bawa anak-anak ke Kidzania kan untuk mereka 'live their dream job'. Tapi, ni nak citer. Kalau nak bagi pengalaman anak-anak merasa jadi ahli bomba, boleh bawak diorang melawat Balai Bomba. Apa bezanya dgn Kidzania? Haa.. opkos la... FREE!

Saya tak pasti la Balai Bomba lain terima tak lawatan sambil belajar macam ni. Tapi lawatan untuk anak-anak ahli Kelab pejabat saya ni dibuat di Balai Bomba Putrajaya.

Anak-anak dapat lah merasa jadi ahli bomba. Pakaian Bomba pun disediakan, lengkap dgn topi segala. Cuma pakaian ni untuk budak-budak berumur 3-6 tahun. Sorilah Faeq, sendat pulak seluar tu. hihihi...


Bas bergerak ni ala-ala mini muzium bomba la. Ok jugak. Saya tak dengar pun penerangan pegawai tu. Sibuk layan budak-budak ni.

Ada rumah olok-olok. Budak-budak ni dok keluar-masuk angkat 'mangsa' kebakaran. Haha.. enjoy betul diorang. 
Ini pun aktiviti yg paling diorang suka. Biasa lah, main air kan! Dapat pulak tembak air tu.. hehe

Amacam, ada gaya ahli bomba tak?? ;)

Friendly betul abang Bomba ni.
Abang Bomba ni kena diet sikit..Perut dah ke depan tu. Hehe.. Peace!
Best!

 
Muka tak puas hati nampak.. Motor statik je ya. hehe..
Main tembak-tembak air tadi, target kat kadbod ni lah. Bila kena tembak dengan air, jatuh kadbod tu.

Yey! Ibu, jom balik! Haha..

Lepas ni kita lawat Kidzania pulak ya. Nak kerja lain pulok. kihkih...

Thursday, January 15, 2015

Berita Baik Untuk Ibu yg Prihatin

Assalamualaikum,

Ya, tahun baru ini disambut baik dengan promo daripada Shaklee yang tentunya sangat mengujakan para ibu yg prihatin! Vitalea for Children yang telah lama 'hilang' daripada pasaran Malaysia kini kembali dengan formulasi baru yg pasti lebih hebat!




Vitalea for Children ialah multivitamin untuk kanak-kanak seawal umur 2 tahun. Ia mengandungi vitamin C, D, E serta kesemua vitamin B. Selain itu ia juga dilengkapi dengan kalsium, magnesium, zink, copper dan banyak lagi mineral penting lain. 

Ia mengandungi pemanis semulajadi xylitol (tidak mengakibatkan kaviti pada gigi). Tiada perisa tiruan mahupun pengawet. Ia adalah gluten-free dengan rasa semulajadi anggur. Yummy...


So, tunggu apo laie. Grab cepat promo di atas ni! Nak beli satu je pun takde masalah. Cumanya bila beli promo dapatlah berkongsi kebaikan bersama rakan-rakan dan saudara-mara (Selain dapat jimat lebih).

Dengan jadual anak-anak yang padat, seawal 6.30 pagi dah bangun bersedia untuk ke sekolah. Tengah hari pula kelam-kabut balik rumah, makan dan bersiap untuk kafa pulak. Balik rumah dah lewat petang, mandi-mandi siap untuk  mengaji pulak. Siann kat anak kan. Kalau sayang anak pastinya kita cuba berikan yg terbaik untuk mereka. Apa kata berikan mulitivitamin terbaik daripada Shaklee ini pada anak-anak supaya mereka lebih bertenaga dan lebih fokus pada pembelajaran. InsyaAllah.. 

Kalau berminat atau ada nak tanya lanjut, jangan segan-silu untuk hubungi saya ya :)

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Wednesday, December 24, 2014

Tips Memilih Produk Kecantikan



Siapa yang tak suka tips kan. Orang pompuan lagi la suka tips-tips ni. Dari tips karipap rangup, hinggalah tips nak selim-melim. Hehe.. Hari ni saya nak sharekan sedikit tips. Ya, dari tajuk pun dah tau tips apa kan. Hehe.. Tips memilih produk kecantikan yg selamat! Jemput baca ;)

Ciri-ciri Produk Kecantikan yang Bahaya

  
Hari ini, terlalu banyak produk kecantikan yang berada di pasaran dengan menawarkan pelbagai manfaat kepada para pengguna. Namun, sebagai pengguna yang bijak, kita harus meneliti dengan sewajarnya sebelum membuat pembelian. Sama ada produk itu diimport dari luar negara atau buatan tempatan, berikut merupakan langkah-langkah yang harus anda ambil sebelum mencuba mana-mana produk kecantikan.


Pastikan anda semak terlebih dahulu ramuan yang digunakan dalam produk tersebut dan apa yang paling penting adalah kandungan bahan kimia yang terkandung. Produk yang mengandungi bahan kimia berlebihan adalah berbahaya dan boleh memudaratkan kondisi kulit anda. 


Sebagai seorang Muslim, sangat penting untuk kita pastikan status halal produk kecantikan tersebut. Elakkan daripada menggunakan produk yang tidak halal kerana bimbang mereka menggunakan ekstrak haiwan sebagai salah satu ramuan utama. 


Dan yang terakhir sekali adalah semak informasi yang tertera pada label produk kecantikan kulit tersebut. Pastikan ia sesuai digunakan untuk kulit muka anda. Perlu diingatkan bahawa, tidak semua produk sesuai digunakan untuk kondisi kulit tertentu. Oleh yang demikian, kenalpasti kondisi kulit muka anda terlebih dahulu. 

Ingat, sebelum mencuba sebarang produk kecantikan mahupun kesihatan, jangan tengok pada 'keberkesanan'nya saja! Yang lebih penting adalah ia SELAMAT! Jangan nanti nak cantiknya sekejap aje, merananya yang lebih. ;)




Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...