Followers

Saturday, August 23, 2014

Resepi: Banana ESP Shake

Salam,



Resepi yang sangat mudah dan sesuai buat mereka yang berdiet! Untuk sahur, buka puasa atau sebagai minum pagi @ hi-tea pun sesuai sangat. Baik minum shake ni drp makan benda2 yg kurang berkhasiat kan.. Shake ni sangat mengenyangkan!

Bahan-bahan:
1 biji pisang
1/2 cawan susu full cream @ segar
1 cawan air sejuk
1-2 sudu besar ESP
*Ini hanyalah anggaran. Boleh ubahsuai ikut selera. Kalau ikut sukatan saya ni, agak pekat shake yg dihasilkan sebab saya boh 2 s.b ESP & pisang pun agak besar. Boleh lebihkan susu atau air sejuk utk kurangkan kepekatan shake.

Caranya:
Masukkan kesemua bahan di atas ke dalam blender dan blend hingga smoothhhh...
Kalau ada shake n take tu lagi bagus, boleh terus slurrpp.. Kalau takde macam saya guna blender biasa, tuanglah dulu ke dalam gelas besar dan minum. :)


Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Shaklee Efffect: Betul ke GLA Complex Tingkatkan Kesuburan?

Salam,

Semasa menyusukan Fikry dulu, seingat saya lebih 2 tahun saya tak didatangi cik P. Saya memang tak kisah pun cik P tak mai sebab tak de intention utk tambah anak dalam tempoh tersebut. Dan berdasarkan ilmu yg ada, saya pun tak risau bila cik P tak menjenguk memandangkan saya masih menyusukan pada waktu tu.. Tapi ini bergantung juga pada tubuh masing-masing. Ada yg memang exclusively breastfeeding anak pun, dah period semula seawal selepas pantang. Saya sendiri takdelah fully bfeed dalam tempoh 2 tahun tu. 

Tapi ni nak cerita. Dek kerana dipengaruhi oleh pelbagai kebaikan GLA Complex Shaklee utk kulit kita, maka saya telah terjebak mengkonsumasinya! Niat di hati nak dapatkan khasiat GLA yg bagus utk masalah ekzema. Tup-tup dapat khasiat lain juga. Di mana, cukup sebulan (ke sebotol?) saya consume GLA, cik P pun datang. Dan tak lama selepas itu, dia (Cik P) tak datang-datang lagi. huahauahua... Tahniah! Anda disahkan mengandung. :p Jadi, bolehlah kalau nak kata Adnin tu adalah hasil #shakleeeffect dengan izinNya.

Ya, GLA boleh memberi berita gembira kepada anda.. Tapi jangan tak tahu.. Ada yang SERIK ambil GLA ni. Sebab niat nak hilangkan jeragat di wajah selepas habis pantang. Tengok-tengok dah lekat sorang lagi... Alhamdulillah la kan.. Itu rezeki Allah nak bagi :) Hehe.. yang pasti orang tu takut nak amik GLA lagi lepas ni... ;p (bukan kisah saya)

Kalau nak tahu bagaimana GLA Complex membantu meningkatkan tahap kesuburan seseorang, boleh baca entry ini.


Secara ringkasnya kelebihan GLA Complex Shaklee:

1. Bahan Asid linoleik Gama (GLA) hanya boleh didapati daripada 3 tumbuhan (bijiran):-
  • Evening Primerose Oil
  • Blackcurrant
  • Borage – minyak tertinggi 2x ganda dari primrose & 50% lebih tinggi dari blackcurrant
2. Badan boleh membina GLAnya sendiri dengan menukarkan asid linoleik yang didapati secara semulajadi dalam minyak sayuran tetapi faktor-faktor seperti tekanan, penuaan, penyakit & pengambilan alkohol boleh menggangu proses penukaran tersebut. Oleh itu pemakanan tambahan GLA sangat di syorkan bagi memastikan tubuh mempunyai bekalan binaan yang mencukupi untuk postaglandin

3. Diuji secara klinikal untuk bioavailabiliti, serapan & gabungan ke dalam sel & tisu

4. Dari biji borage, sumber semulajadi yang paling pekat asid linoleik gama

5.Setiap kapsul mengandungi 90 mg asid linoleik gama, 216 mg asid linoleik & 15 IU vitamin E

6.Dilindungi oleh Shaklee Guard – sistem anti–oksida semulajadi dipaten secara eksklusif bagi memastikan kestabilan dan kesegaran  



Jom kongsikan kisah #shakeleeeffectoog anda. 

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya, Desa Pinggiran Putra, Cyberjaya, Bangi; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Sunday, July 27, 2014

Raya, raya juga.. vitamin jgn lupa..

Assalamualaikum..
Rasa sekejap sgt bulan Ramadhan kali ini. Tup-tup besok Ramadhan bakal meninggalkan kita. Ramadhan kali ini meninggalkan banyak kenangan buat kami sekeluarga. Kalau ada mood saya akan ceritakan lebih lanjut dlm entri lain ya.
Di sini saya cuma nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua pengunjung blog Ibu, hebat kan.. Mohon seribu kemaafan di atas semua salah silap saya sama ada disedari atau sebaliknya. Moga kita semua sentiasa di dlm rahmatNya..
Jika anda beraya di sekitar Putrajaya, Bangi dan Cyberjaya.. dan mahu dapatkan vitamin Shaklee segera, boleh hubungi saya k. InsyaAllah saya akan berada di Putrajaya sehingga raya kedua atau ketiga..Tak pasti lagi bila akan balik kampung. Silap-silap tak balik pun!! Huhu..
Readystock utk anda:
ESP
Omegaguard
Chewable C
Sustain Release vita-C
Ostematrix
B complex
Vitalea
Alfalfa
Carotomax
Vitamin E
Zinc
Peppermint Ginger Plus
Herb-lax
Pastikan bekalan vitamin anda tersedia pada musim perayaan ni k.

Aini Hayati Luey
012-2897359

Thursday, July 17, 2014

Pakej Special Raya!

Jom! Siapa nak Pakej Special Raya ni boleh hubungi saya segera. Sesuai diambil di musim perayaan ni. Jangan biarkan lelemak daripada lemang, rendang, lodeh dan pelbagai lagi juadah raya itu menguasai diri anda. Hehe... Boleh nak makan, tapi kena la control juga.. Sebulan berpuasa, jaga makan. Tiba-tiba datang raya, terkam semua makanan berlemak tu... Terkezut badan kan..

Jom sayangi diri kita dengan pengambilan suplemen berkualiti. Fungsi setiap vitamin dlm pakej ini:

Herblax - detoks usus dan buang toksin
Lecithin - bantu bakar lemak
Alfalfa - bantu singkir lemak
Garlic - bantu turunkan kolestrol, atasi ketidakselesaan perut selepas makan berat



 
Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Thursday, July 10, 2014

Welcome to the Club, Adnin!

Assalamualaikum!

Alhamdulillah.. kini Omegaguard telah bertambah seorang lagi peminat!! Ya.. tak lain tak bukan, si Adnin laa.. haha.. 

Malam tadi buka botol Omegaguard yang baru. Test masukkan sebiji dalam mulut Adnin. Amboi.. suka dia.. kunyah-kunyah..Pastu bagi botol Omegaguard kat ibu soh bukak. Nak lagi lettew!! Sabar je lah.. Adnin baru 1 tahun 2 bulan. So ibu bagi selang sehari je la ye sayang... hehee..

Tengoklah telatah Adnin ni.. Marah-marah bila ibu x ikut permintaan dia ;p



Omegaguard ni adalah minyak ikan yg mengandungi DHA yg bukan saje bagus utk perkembangan minda anak-anak.. Ia juga bagus utk masalah ekzema dan lelah.. Malah, bagus utk kuatkan sistem imun tubuh.

Lagi bagus (eh. brp kali bagus da..) tambah Chewable C & Mealshake utk nutrisi anak2 yg lebih lengkap!


Ok lah, takmo cakap banyak.. Nak order Omegaguard dan/atau Chewable C, dan/atau Mealshake, jom klik button bawah ni ;) Mudah je sekarang nak order Shaklee. Jgn takut-takut nak klik button tu ya. 

Sila KLIK utk order produk menggunakan kad kredit atau kad debit!
Jangan risau, anda tetap boleh dapatkan konsultasi percuma daripada saya. Saya tahu siapa customer saya.. :)

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Friday, July 4, 2014

3 Beradik yg Sinonim dgn Bulan Ramadhan

Ramadhan Mubarak!

Bagaimana puasa anda dan keluarga, setakat ini? Semoga semuanya lancar dan baik-baik aje. Jika rasa tak larat sesangat berpuasa kali ni.. apa kata cuba set 3-beradik ni. Hehe.. Atau nama rasminya Triple Gem @ Mighty 3 Gem. Pelaburan yg berbaloi!



Saje nak share testimoni sendiri.. Time sahur semalam, saya ambil ESP+PERFORMANCE DRINK (stok mealshake abis pula) selepas mkn nasi.. alhamdulillah, anak menyusu pun xde ngamuk susu x cukup. Berjalan ke sana-sini pun badan masih larat utk masak iftar.

Anak2 sy berikan air PERFORMANCE. Maklumlah pagi-pagi kita nak paksa dorang minum air banyak sangat pun susah. So harapnya Performance Drink dapat bantu badan dorang terhidrat dgn baik. Alahmdulillah, setakat semalam nampak Along n Faeq dpt bertahan hingga waktu berbuka (walaupun jenuh janjikan pelbagai ganjaran jika dpt bertahan hehee). Takdelah melepek sangat. Harapnya dpt istiqamah pada hari2 seterusnya ;)

Jom bekalkan nutrisi penting utk tubuh kita, meskipun berpuasa.

p/s: Kini, membuat tempahan produk adalah lebih mudah! Cuma klik link ini utk buat tempahan menggunakan kad kredit @ kad debit!


Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Thursday, June 12, 2014

Cash Out kali ke-2

Akhirnya kosong balik earning dalam akaun Nuffnang saya. Baru cash-out utk kali kedua - first time utk tahun ni. Takdelah banyak mana pun.. tapi ok lah.. Sambil berblog, duit pun masuk.. Syoknya berblog (dan berShaklee. ye lah, disebabkan Shaklee la saya berblog!)


Nuffnang, pasni bagi BE banyak2 lagi ya ... ;;) TQ!

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...