Followers

Thursday, July 17, 2014

Pakej Special Raya!

Jom! Siapa nak Pakej Special Raya ni boleh hubungi saya segera. Sesuai diambil di musim perayaan ni. Jangan biarkan lelemak daripada lemang, rendang, lodeh dan pelbagai lagi juadah raya itu menguasai diri anda. Hehe... Boleh nak makan, tapi kena la control juga.. Sebulan berpuasa, jaga makan. Tiba-tiba datang raya, terkam semua makanan berlemak tu... Terkezut badan kan..

Jom sayangi diri kita dengan pengambilan suplemen berkualiti. Fungsi setiap vitamin dlm pakej ini:

Herblax - detoks usus dan buang toksin
Lecithin - bantu bakar lemak
Alfalfa - bantu singkir lemak
Garlic - bantu turunkan kolestrol, atasi ketidakselesaan perut selepas makan berat



 
Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Thursday, July 10, 2014

Welcome to the Club, Adnin!

Assalamualaikum!

Alhamdulillah.. kini Omegaguard telah bertambah seorang lagi peminat!! Ya.. tak lain tak bukan, si Adnin laa.. haha.. 

Malam tadi buka botol Omegaguard yang baru. Test masukkan sebiji dalam mulut Adnin. Amboi.. suka dia.. kunyah-kunyah..Pastu bagi botol Omegaguard kat ibu soh bukak. Nak lagi lettew!! Sabar je lah.. Adnin baru 1 tahun 2 bulan. So ibu bagi selang sehari je la ye sayang... hehee..

Tengoklah telatah Adnin ni.. Marah-marah bila ibu x ikut permintaan dia ;p



Omegaguard ni adalah minyak ikan yg mengandungi DHA yg bukan saje bagus utk perkembangan minda anak-anak.. Ia juga bagus utk masalah ekzema dan lelah.. Malah, bagus utk kuatkan sistem imun tubuh.

Lagi bagus (eh. brp kali bagus da..) tambah Chewable C & Mealshake utk nutrisi anak2 yg lebih lengkap!


Ok lah, takmo cakap banyak.. Nak order Omegaguard dan/atau Chewable C, dan/atau Mealshake, jom klik button bawah ni ;) Mudah je sekarang nak order Shaklee. Jgn takut-takut nak klik button tu ya. 

Sila KLIK utk order produk menggunakan kad kredit atau kad debit!
Jangan risau, anda tetap boleh dapatkan konsultasi percuma daripada saya. Saya tahu siapa customer saya.. :)

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Friday, July 4, 2014

3 Beradik yg Sinonim dgn Bulan Ramadhan

Ramadhan Mubarak!

Bagaimana puasa anda dan keluarga, setakat ini? Semoga semuanya lancar dan baik-baik aje. Jika rasa tak larat sesangat berpuasa kali ni.. apa kata cuba set 3-beradik ni. Hehe.. Atau nama rasminya Triple Gem @ Mighty 3 Gem. Pelaburan yg berbaloi!



Saje nak share testimoni sendiri.. Time sahur semalam, saya ambil ESP+PERFORMANCE DRINK (stok mealshake abis pula) selepas mkn nasi.. alhamdulillah, anak menyusu pun xde ngamuk susu x cukup. Berjalan ke sana-sini pun badan masih larat utk masak iftar.

Anak2 sy berikan air PERFORMANCE. Maklumlah pagi-pagi kita nak paksa dorang minum air banyak sangat pun susah. So harapnya Performance Drink dapat bantu badan dorang terhidrat dgn baik. Alahmdulillah, setakat semalam nampak Along n Faeq dpt bertahan hingga waktu berbuka (walaupun jenuh janjikan pelbagai ganjaran jika dpt bertahan hehee). Takdelah melepek sangat. Harapnya dpt istiqamah pada hari2 seterusnya ;)

Jom bekalkan nutrisi penting utk tubuh kita, meskipun berpuasa.

p/s: Kini, membuat tempahan produk adalah lebih mudah! Cuma klik link ini utk buat tempahan menggunakan kad kredit @ kad debit!


Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Thursday, June 12, 2014

Cash Out kali ke-2

Akhirnya kosong balik earning dalam akaun Nuffnang saya. Baru cash-out utk kali kedua - first time utk tahun ni. Takdelah banyak mana pun.. tapi ok lah.. Sambil berblog, duit pun masuk.. Syoknya berblog (dan berShaklee. ye lah, disebabkan Shaklee la saya berblog!)


Nuffnang, pasni bagi BE banyak2 lagi ya ... ;;) TQ!

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Wednesday, June 11, 2014

Cuti-cuti Sg Petani - P. Pinang - P. Mas

Alhamdulillah, syukur diberikan rezeki utk bawa family cuti-cuti Malaysia ke Kedah dan kemudian, pulang ke kampung halaman di Kelantan. Tujuan asal percutian ialah menghadiri kenduri kahwin anak saudara belah suami di Sg. Petani. So, alang-alang dapatlah berjalan sekali kan. Rasa lamaaa sangat tak bawak budak-budak ni gi holiday. Seronok bukan main dorang dapat stay hotel, dapat berenang dalam pool :) Walaupun mungkin tak seberapa percutian ni, tapi budak-budak bukannya kira. Bagi diorang dah BEST sangat dah tu. hehe.. Dapat lari dari rutin harian, tengok tempat orang, budaya orang. InsyaAllah, ada rezeki lebih kita pergi jauh lagi lepas ni ya, anak-anak.


Bercuti bukan alasan utk tak makan suplemen ya. Malah masa travel la, badan kita perlukan 'extra protection'. Susah juga kalau jatuh sakit masa bercuti kan. Sebenarnya kami telah alami sikit cerry-berry pada hari kedua. Mungkin disebabkan nasi kandar? Kami pun tak pasti. Tapi mild je lah. Mujur ada nutriferon dan Performance drink. Dapat la kurangkan kesan cerry-berry tu sedikit sebanyak :) 

Dlm gambar tu botol coqhealth saya isi dgn Omegaguard. Sebab botol Coqhealth lebih comel dan mudah dibawa. Sengaja saya simpan botol kosong Coq sebab comellll sangat. kecit je. Handy la bila nak travel mcm ni. ;)

Day 1

Dalam perjalanan dari KL ke Kedah, dapatlah tengok kilang YuTa tepi highway. Besar gak. Hehe.. Gerak dari rumah jam 10 pagi, sampai Sungai Petani dah pukul 6 lebih kot (ingat-ingat lupa). Check-in (dah book 2 bilik, 3 hari sebelumnya melalui agoda.com). Bilik ok la.. just nice. Sempat lagi roger 'kakak Shaklee' saya Kak Nadia.. tanya tempat makan best kat Sg. Petani. Hehe.. Kak Nadia sebut Mee Udang kat D King. So cari kat Waze, dekat je dengan hotel. Lepas magrib bergerak ke D'King.

Boleh pilih ikan.. Menu kami malam tu ialah Udang RM14+ /gram, ikan siakap (1/2 ekor), Sotong goreng tepung & sup sayur. Udang n ikan tu tak ingat masak apa. Hehe.. Tapi sedap lah masakannya. Maybe sebab semuanya fresh kan. So masak apa pun sodap. 

Ada kisah sebenarnya kat D'king ni. Haaa.. adik ipar dari kelantan sampai kat Sg. Petani next day tu. Then malam tu puas pikio nak makan apa ..kat mana.. last2 ok la.. kami redha makan utk kali kedua di D'king. Silapnya, second night tu kami sampai lewat.. So makanan sampai lambat giler. Semua dah mengantuk n penat ... so, first night kami bagi 4 drp 5 bintang...Tapi malam kedua bagi 1 bintang jer. kuang kuang..

Along n Abg Ngah excited tengok ikan udang sotong.

Gendang-gendut tali kecapi,
kenyang perut senang hati.

Day 2

Kejadian hari kedua.. Lepas breakfast kat tepi jalan, bawak budak-budak gi swimming jap kat tingkat 8 hotel.. sampai ke tengah hari. Then plan nak gi jalan-jalan kat Penang. Lunch dulu kat satu kedai nasi kandar ni. Lepas tu gerak 2 kereta ke Penang. First time dlm memori saya.. lalu kat Jambatan Pulau Pinang. Dulu masa kecik-kecik penah kot sampai Penang. Tapi tak ingat pulak naik feri ke lalu ikut jambatan. So, apa lagi. Meh kita abadikan gambar Penang Bridge ni. Hehe.. 

Destinasi wajib bila ke Penang. Jeruk Madu Pak Ali!! Mujur ada waze (kadang boleh harap, kadang tak boleh gak.) Hehe..

First time jalan-jalan dengan sepupu Auni n Aufa. Hehe..


Adnin sibuk nak bukak plastik suplemen. ;p 


Day 3

Hari ketiga (Isnin) dah ready utk ke kenduri akad nikah sepupu diorang. Posing dulu sebelum bergerak.


Pengantin lelaki tu yg anak saudara belah husband. Pengantin sama cantik sama padan kan :)

Cantik sangat masjid ni. Design dia ala-ala resort. Dalam gambar ni tak nampak sangat.

Lepas akad nikah, kenduri (reception) pula belah tengah hari. Selesai semuanya, kami semua bergerak ke Kelantan. Gerak dah lewat petang.. lalu ikut Grik. Sampai kol 12 tgh malam.. Pergh.. dasyat perjalanan kan. Berapa buah negeri kami pergi tu..

Day 4-7


Antara aktiviti balik kampung hari tu.. Menjala ikan. Ayah sedaranya yg menjala. Kitorang ni jadi tukang sorak je. Hehe.. Dah la risau takut naik pacat kat kaki! Sebab time ni baru je lepas hujan lebat. huhu..


Alhamdulillah.. dapatlah ikan patin yg besau ni. Ada lagi 2-3 ekor ikan kecik-kecik. Tak taulah siapa yg makan ikan ni. Bawak balik rumah, siang pastu simpan dlm fridge. Hehe..

Selain drp tu.. takde aktiviti apa sangat pun kalau balik Kelantan. Biasanya acara mencari makanan yg dirindui la. Contohnya laksa kelantan, tapai goreng (tak jumpa kali ni), etok, putu halba (biasa musim tengkujuh je ada), coconut shake, ehh.. macam-macam la... Hanya di kelate ;)

Hari Jumaat kami pun beransur pulang ke Putrajaya.. Next day sibuk dengan Shaklee National Conference 2014 pula! Walaupun penat dan banyak dugaannya, tapi tetap enjoy! Nantikan entrinya ya ;)

Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

Wednesday, May 28, 2014

Shaklee Get Clean Set yang Mesra Alam

Shaklee bukan sahaja berkisar kesihatan badan. Shaklee juga sebuah syarikat yang amat menitikberatkan pemuliharaan Alam Semulajadi. Antara prinsip Shaklee ialah hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Shaklee adalah  syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana Shaklee telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Pelbagai anugerah telah diterima oleh Shaklee sebagai pengiktirafan dan bukti kesungguhannya memulihara Alam Sekitar. Boleh rujuk di sini untuk info lanjut.

Get Clean Set merangkumi: Sabun pencuci pakaian, Pelembut pakaian, Sabun Serbaguna Basic H & Sabun pencuci pinggan.

Kebanyakan produk pencuci yang terdapat di pasaran hari ini mengandungi bahan kimia yang bukan sahaja bahaya kepada manusia, malah juga kepada alam sekitar. Namun pencuci dalam Get Clean Set ini adalah sebaliknya. Jujurnya, saya tak pernah beli atau guna get clean set ni. Yang ini pun saya belikan untuk mak saya. Kelebihan sabun pencuci Shaklee ni ialah ia adalah biodegradable (mesra alam), selain menjimatkan.

Testimoni:

Bulan Julai saya bersalin, saya membasuh baju 2 sesi. 1 sesi untuk basuhan baju baby. Baju, sarung tangan, stoking, barut, lampin, dan semua yang berkaitan baby dibasuh berasingan. Baju-baju saya, suami dan Ahmad Nasih dibasuh dalam sesi ke 2. Pakaian baby Nafiz dibasuh hampir setiap hari. Ini menjadikan jumlah basuhan kami banyak. Namun, sehingga bulan November ini, masih ada lagi baki sabun ini yang boleh digunakan. Jimatkan?

Satu lagi sebab saya jatuh cinta dengan ini sabun adalah: Pakaian-pakaian Nasih yang sudah lama digunakan, disimpan dan kembali dipakai oleh Nafiz menjadi lebih CERIA, kelihatan semakin BARU dan BERSIH. Setiap kali basuhan, saya dapati baju-baju Nasih yang sudah luntur dan nampak lusuh kembali BERSERI. Ia mungkin mengambil masa  beberapa basuhan. Tetapi ia BERBALOI. JIMAT!

Ok, alasan terakhir kenapa saya sangat suka ini sabun. Ada beberapa kesan kotoran 'kekal' pada baju suami, semakin pudar dan sudah hilang. Ia mengambil masa beberapa kali cucian juga untuk hilang. Namun, ia BERKESAN. Tidak perlukan peluntur. Suka kan?

Sumber:   jurnalnm

Formula Semulajadi untuk Pakaian Yang Lebih Bersih 
Dapatkah anda bayangkan betapa seronoknya jika hasil cucian kelihatan putih, bersih dan berbau harum?. Kini, Fresh Laundry akan memberi anda nikmat kesegaran yang lebih lagi. Rumusan enzim semulajadi ini bukan sahaja berkesan untuk membersihkan pakaian, malah juga tidak meninggalkan sebarang kesan buruk terhadap bumi. Selain terbau keharuman pakaian yang dicuci, anda juga mampu menghidu udara yang bersih dan nyaman.

Tahukah Anda?
Kebanyakan serbuk pencuci mengandungi bahan perengsa yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan dan mengakibatkan reaksi alahan. Triethanolamine dodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu sejenis bahan perengsa yang disenaraikan oleh EPA (Pertubuhan Pemuliharaan Alam Sekitar Amerika) sebagai bahan berbahaya. Bersentuhan dengannya mampu menyebabkan kerengsaan atau kesan terbakar pada kulit dan mata manakala sentiasa terhidunya pula akan merengsakan hidung, kerongkong dan paru-paru seterusnya membawa kepada masalah batuk, asma atau sesak nafas. Kulit yang bersentuhan dengannya akan menjadi kering, gatal dan mengakibatkan masalah alergi kronik dan ruam.
Fresh Laundry Concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Perbezaan Shaklee
Selamat
  • Hipoalergenik
  • Tanpa Klorin
  • Sesuai digunakan untuk semua fabrik yang boleh dibasuh
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
Berkesan
  • Berkepekatan tinggi
  • 1 aun sudah memadai untuk cucian muatan sederhana
  • Keberkesanannya yang sama dalam semua jenis suhu, sama ada air sejuk atau panas
  • Menjadikan pakaian putih lebih putih dan pakaian berwarna lebeoh cerah berseri
Mesra Alam
  • Ramun Semulajadi yang mesra alam
  • Surfaktan bersifat biorosot
  • Tanpa fosfat, borat dan nitrat
  • Tanpa bahan perwarna
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan
Note: Jika kulit anak anda jenis yang alergik dan sensitif, cubalah tukar kepada sabun pencuci baju Shaklee ni. Mana tahu serasi kan?


Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Friday, May 23, 2014

Makan Vitamin Punca Bayi dalam Kandungan Besar?


"Tahniah! Dengar berita dah selamat bersalin baby boy ya? Ibu n baby sihat? Berapa berat baby?

"Alhamdulillah, dah bersalin semalam. Ibu dan baby sihat... Baby 3.95kg.. Terkejut gak saya, besar baby. Ni sebab makan vitamin Shaklee la ni.."

-.-

Ahaa... sounds familiar?? Saya kerap juga dengar ibu mengeluarkan statement bayi lahir besar disebabkan makan vitamin masa mengandung. Saya tak setuju langsung.

Kenapa? Ini pengalaman saya sendiri:


Yang sebenarnya, sewaktu mengandunglah ibu kena jaga pemakanan. Ibu tak boleh makan ikut selera dan nafsu. Kawal-kawal sikit :) Salah satu punca sebenar bayi terlalu besar dalam kandungan ialah, pemakanan ibu yang tinggi gula dan karbohidrat. Tapi bukan itu sahaja. Ada faktor-faktor lain yang menyumbang.

Terdapat beberapa faktor sebenarnya yg boleh menyebabkan bayi membesar lebih daripada berat yg normal ketika di dalam kandungan. Antara faktor yg telah dikenalpasti ialah:
  • Keturunan - ibubapa yang besar kebiasaannya melahirkan bayi yang besar.
  • Terlalu banyak kenaikan berat badan ibu semasa mengandung.
  • Ibu dengan paras gula tinggi di dalam darah semasa mengandung - contohnya, ibu yang mengidap kencing manis (diabetes) semasa mengandung.

Sumber: MyLittleYaya, laman web Bahagian Pendidikan Kesihatan, KKM


Oleh itu, ibu-ibu jangalah takut utk consume vitamin semasa mengandung. Suplemen sangat bagus untuk perkembangan janin, kerana dalam dunia serba moden hari ini, sukar untuk amalkan diet yang sihat dan seimbang. Walaupun masak sendiri, sayur dan buah yg ditanam tu pun khasiatnya dah tak sama macam dulu-dulu. Dengan tumbuhan GMO, tanah yg kurang zat dan macam-macam lagi. Maka suplemen ini membantu mengisi ruang-ruang kosong nutrisi dalam badan!

Jika berminat mencuba set kehamilan Shaklee yang SEMULAJADI, SELAMAT & BERKESAN, boleh hubungi saya segera. Jemput baca lanjut tentang Set Kehamilan Shaklee DI SINI (klik).

"Ye lahhh...lepas 4 bulan selera makan memang menjadi-jadi. Kadang tu makan nasi 3 kali sehari.. Lain kali nak kena jaga makan lah..Ibunya pun senang sikit nak slim balik pastu ;p"


Berminat untuk jana pendapatan melalui biz Shaklee, ataupun untuk dapatkan vitamin Shaklee?
Hubungi saya segera!

Aini Hayati Luey
ID Shaklee: 852412
sms/whatsapp: 012-2897359

COD sekitar Putrajaya; Pengeposan ke seluruh Malaysia!
Klik SINI untuk senarai pengedar Shaklee berdekatan anda!

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...